Prehravanie Videa v Nuende vs. BONSAI

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Pytkin
Moderátor

Prehravanie Videa v Nuende vs. BONSAI

Příspěvek od Pytkin »

Ja som to skusal vo verzii N2 a nenormalne problemy s tym boli .. tak sme to vyriesili bonsaiom .. od vtedy som to neskusal .. niekedy by sa hodilo , ked mi donesu MPEG , tak ze by som si ho rovno prehraval sam .. zase na druhu stranu , ked mi donesu kazetu , tak si ju sam zhram do bonsaia a nemusim trapit striznu .. vsetko ma pre aj proti :)

Liquid Sound
Profesionál

Re: Video v Cubendu

Příspěvek od Liquid Sound »

Ad Bonsai...To je ale strašně časově náročný ne? Pokaždý přepisovat něco do nějaký krabičky vedle. A jak řešíte to, když jsou roztočený třebas dva filmy a dvě reklamy ergo se to tam už nevejde? To se to musí do toho pokaždý přepisovat znovu? Navíc k tomu ty pořizovací náklady, nehledě na to že je to další zařízení o který se člověk musí starat a další co žere elektřinu... Neřikám, že to nefunguje nebo tak, jen se mi zdá že je to dost stará koncepce... Mimojiné se mi zdá neuvěřitelný, že Nuendo by neumělo správně přehrávat obraz z daw aniž by vypadlo ze synchronu...?
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

LS : bonsai mam v racku , do ktoreho mozes namontovat suflik .. cize neni problem vymienat disky .. ked tam das ale 500G disk , tak sa tam v pohode 2 filmy a X reklam vojde :)
Co spravis v protooloch , ked dostanes do ruky BETACAM ? tak ako to ja prepisem do bonsaia , ty musis to natiahnut v dakej strizni a spravit si z toho daky videofile ..
Mne sa ide bonsaia strasne paci .. Nemusim sa o nic starat .. len si navolim prislusny file a pracujem .. nijak to nezatazuje komputer , mam 100% istotu , ze som v v synchronne .. atd atd ..
Dalsia vec je vystup obrazu .. Nuendo sice ma podporu Declinku , co som ale nikdy neskusal .. Inak musis mat triple head kartu , ktorych moc na trhu neni (jedina ktoru som onehda nasiel je Matrox APVe) .. aby si mal 2xmonitor + TV .. Bonsai toto opat elegantne riesi , lebo ma vsetky vystupy (composit, svideo, komponent, SDI), cize obraz viem poslat uplne do hocicoho ..

Liquid Sound
Profesionál

Příspěvek od Liquid Sound »

Psal jsem jenom, že to bylo kdysi. Nikdo už to na betách, umaticách nebo nedejbože (s)vhs zaplaťbůh nenosí. Paradoxně poslední bety nebyly z čech, ale z Ameriky. Byl to projekt The Revelations co si pamatuju. Ani tehdá se to ale nepřepisovalo. VHS se jela na ruskej synchron a z bety na ltc visely zaarmovaný Tooly, který se syncovaly na Tooly a operátor jenom dával Quick Punch. Běžně se i dělalo, že na levym kanálu běžel ltc a na pravym mono dialogy a ruchy.

Mě by nějaká externí krabička strašně štvala. Kvůli tomu nepoužívám ani žádnou automatizaci na stole, prakticky ani žádný eqs a dyns stolu a popravdě ani moc outboard... Chci pracovat a ne hlídat věci kolem a řešit to, že se mi sešna otrevře resp. neotevře jinde tak, jak potřebuju. Tak proto se divim tomu, že používáte externě takovýhle věci. Mě by to hrozně vadilo. Nemyslim to nijak zle. Different workflow no. :) Připojim kdekoliv disk skrze fw, otevřu sešnu a jsem ready. :)

Oukej konec OT.
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no ja kazety dostavam dost casto .. aj ked sa u nas robil zvuk do dakych relacii , vacsinou prisiel na bete alebo midiDV .. prave bonsai je super v tom , ze jedine co na nom spravis , je , ze si vyberies subor .. a potom uz o nom ani nevies .. prave ja by som mal strach z prehravania videa na PC ze to nebude synchronne (s cim mam skusenosti) a bonsai je pre mna zarukou , ze to synchronne je ..

zazz

Re: Převod videa - BONSAI

Příspěvek od zazz »

jako fanda Nuenda musim opet rict, ze synchron je v pohode:) Mame tu v kompu prave grafiku Matrox, nevim presne jakej typ a neni problem...Spis samotna televize dela binec...stare dobre CRT televize sou taky k nezaplaceni:)

Odpovědět