prepis DAT to PC,problem s DIGI prenosem

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
humbuk
Příspěvky: 77
Registrován: 18 bře 2006 23:05

prepis DAT to PC,problem s DIGI prenosem

Příspěvek od humbuk » 24 čer 2006 23:37

Prepisuji z DATky do PC a kdyz je propojim pres S/PDIF tak je zvuk "zboreny",ale pouze pri prehravani kazety.Kdyz z DATky piskam 1Khz,tak je signal cisty. Netusite co s tim provest?
zvukova karta Echo/Gina
Dik

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 čer 2006 15:18

co je preboha zboreny? prebudeny? je prebudeny pri prehravani v pc, alebo vidis aj na waveformoch v editore odrezane spicky?

humbuk
Příspěvky: 77
Registrován: 18 bře 2006 23:05

Příspěvek od humbuk » 25 čer 2006 16:24

nene prebuzeny poznam :), digitalem prepisujes "jedna k jedny".takze kdyz mas zaznam v poradku(coz je),tak prepisem nemuze byt prebuzeny.Hlavne jak sem jiz psal,tak kdyz z ty DATky pisknu 1khz,tak to je v poradku,ale necham stejne zapojeni a pouze dam PLAY,tak to je "zboreny"(jakoby si cisty signal smichal s prebuzenym,nevim jak lepe to popsat).

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 25 čer 2006 16:34

humbuk píše:nene prebuzeny poznam :), digitalem prepisujes "jedna k jedny".takze kdyz mas zaznam v poradku(coz je),tak prepisem nemuze byt prebuzeny.Hlavne jak sem jiz psal,tak kdyz z ty DATky pisknu 1khz,tak to je v poradku,ale necham stejne zapojeni a pouze dam PLAY,tak to je "zboreny"(jakoby si cisty signal smichal s prebuzenym,nevim jak lepe to popsat).
je vidiet, ze si "novacek" vysvetlovat kexovi, co sa deje pri digitalnom prenose signalu cez S/PDIF :)

no, dolezite je, ze sme sa zhodli v tom, ze sa to tvari ako prebudeny signal....

uz si cez S/PDIF na zukovke nieco nahraval z ineho zdroja ako DAT, pripadne ci uz si nahraval/prehraval cez S/PDIF z DATky do niecoho ineho?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 čer 2006 16:41

mne sa jednalo o to, ci je problem v datke, alebo v gine (gina moze dostavat po spdif signal ktory je ok, ale potom tam moze byt nejaky zosilovaci algorytmus vnutri ovladacov, ktory to dozenie do "limitacie" - bezne je prepinanie urovne +4dBv a -10dBu, tiez sa to vola consumer/professional spdif - tak tam si to skus prepnut na -10, resp professional). ginu nepoznam, takze ti neporadim presnejsie

humbuk
Příspěvky: 77
Registrován: 18 bře 2006 23:05

Příspěvek od humbuk » 25 čer 2006 16:42

...uz sem prepisoval se stejnyma strojema. Podobna vec, se mi uz pred tim stala,ale parkrat sem prepnul nastaveni na zvukovce a uz to slapalo. Ted at prepinam jak chci (preinstalovaval sem i ovladace),tak porad stejny vysledek.

humbuk
Příspěvky: 77
Registrován: 18 bře 2006 23:05

Příspěvek od humbuk » 25 čer 2006 16:44

kexik píše:mne sa jednalo o to, ci je problem v datke, alebo v gine (gina moze dostavat po spdif signal ktory je ok, ale potom tam moze byt nejaky zosilovaci algorytmus vnutri ovladacov, ktory to dozenie do "limitacie" - bezne je prepinanie urovne +4dBv a -10dBu, tiez sa to vola consumer/professional spdif - tak tam si to skus prepnut na -10, resp professional). ginu nepoznam, takze ti neporadim presnejsie
jj to prepinani consumer/profi tam je, zkousel jsem to prepinat a bez vysledku.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 čer 2006 16:48

hmm... chcelo by to preverit co naozaj lezie z datky... nemas nejaky iny geret s spdif in? (minidisk, inu zvukovku). neni v datke nejaky main volume, alebo tak? ze by to nabudzovala uz datka... cd prehravace take maju a funguje to uz v digitalnej domene, mam overene (volume funkcia ovlada aj urovn na spdif, chcem povedat)... mozno sa ti dakto hral s datkou a posteloval tam nejake zosilnenie naviac

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 25 čer 2006 16:49

humbuk píše:...uz sem prepisoval se stejnyma strojema. Podobna vec, se mi uz pred tim stala,ale parkrat sem prepnul nastaveni na zvukovce a uz to slapalo. Ted at prepinam jak chci (preinstalovaval sem i ovladace),tak porad stejny vysledek.
ake nastavenia si prepinal?

humbuk
Příspěvky: 77
Registrován: 18 bře 2006 23:05

Příspěvek od humbuk » 25 čer 2006 16:55

Poshook píše:
humbuk píše:...uz sem prepisoval se stejnyma strojema. Podobna vec, se mi uz pred tim stala,ale parkrat sem prepnul nastaveni na zvukovce a uz to slapalo. Ted at prepinam jak chci (preinstalovaval sem i ovladace),tak porad stejny vysledek.
ake nastavenia si prepinal?
Prave to consumer/profi, ale i sem treba zalokoval samplovaci frekvenci. A taky to nekdy prestalo,kdyz sem misto Sound forge pustil Nuendo.

Ale ted sem z toho uplnej blazen, ted je signal cisty pri prehravani z DATky,ale kdyz piskam kilo,tak to je zas zpraseny, uuuuuuu

Viktor
Příspěvky: 17
Registrován: 08 bře 2004 13:34

Příspěvek od Viktor » 25 čer 2006 22:13

Je zvukovka prepla na 48 kHz? Resp. stejnou frekvenci na jaky bezi DATka...

humbuk
Příspěvky: 77
Registrován: 18 bře 2006 23:05

Příspěvek od humbuk » 25 čer 2006 22:19

jo to mam. V nastaveni zvukovky to snad byt nemuze, protoze zas tam toho tolik neni a myslim,ze sem zkusil vsechny varianty.
Rikam si, ze by se mohl prat ovladac zvukovky s windowsama.
Zkusil jsem jinou DATku a tu zvukovku sem mel na jinem kompu a porad stejne, nekdy chodi, nekdy nechodi.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 čer 2006 09:38

dostal som prave tajnu radu od pytkina s ktorou sa neda nesuhlasit: MAS HODINY ZVUKOVKY LOCKNUTE NA SPDIF? ak ich mas na internal clock, dochadza k jitteru, v tvojom pripade zrejme obrovskemu... neni 48 ako 48

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 26 čer 2006 10:22

Domnívám se, že máš chaos v samplovacích frekvencích, to jedno kilo může mít jiný vzorkovací kmitočet (je daný systémem datky) než nahrávka. Měl bys v každém případě kartu synchronizovat na externí spdif. V tom případě je možná důležité aby karta fungovala v správném kmitočtu při zapínání sw. Mám vyzkoušeno na svém Edirolu, že při změně vzorkovacího kmitočtu v běžícím softu (cubase sx3) nedojde k změně v aplikaci bez jejího vypnutí a zapnutí.

humbuk
Příspěvky: 77
Registrován: 18 bře 2006 23:05

Příspěvek od humbuk » 26 čer 2006 11:05

Zni to dost logicky co pises. Toz sem ozkousel ruzne varianty(muzu dat na karte bud automatiku,nebo zamknout smapl.frekvenci) a porad se stejnym vysledkem. Kdyby to zustalo, jak to je ted, ze mi spatne hraje jen ten kontrolni piisk, tak to je super, jen nemam rad, kdyz nevim co s tim je a rano se probudim a zas to bude jinac :).
No asi v tom budou naky temny sily, zkusim certa.
Dik moc vsem za snahu...

Odpovědět