osobně nemám rád velké hlasitosti, limiter na bednách mi nikdy ani "necinknul"; zde se otvírá nové pole pro diskuzi, jestli lze udělat dobrý mix při nižších hlasitostech (70-80db?) pro kontrolu si to vždycky ohulím, ale hlasitý přednes je mi nepříjemný - vždycky mi to připomene kamaráda, který když mi dal zkoušet co namíchal na sluchátkách, tak sem ho málem přizabil - sluchátka jsem okamžitě strhnul po prvním beatu a řval sem na něho jestli je jako normální, nebo úplně hluchý, ale úpně a potřebuje ať mu sluchátkový měnič olizuje bubínek

něco jiného je to na koncertech, nebo v klubech, tam ta muzika pere ze všech stran nahlas, ale pohybujete se, natáčíte, semtam si odskočíte pro pivo, no wc, za buchtou, takže vaše uši se úplně neodkráglujou z důvodu setrvání v jedné pozici v blízké vzálenosti od repráku, (což se u nahlas puštěných nearfieldu klidně může stát) samozřejmě že se vám posune práh slyšení... ale na koncertě snad nemícháte ne? (teda krom zvukaře, ale ten je většinou naštěstí daleko)