Problém mpc 1000

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Kubajz
Příspěvky: 12
Registrován: 24 zář 2012 11:32

Problém mpc 1000

Příspěvek od Kubajz » 30 lis 2012 14:30

Prosím o pomoc. Poslední dobou mám problém s tím, že když mám poskládaný beat (bicí, basa, melodie) a chci nahrát další novou stopu (track), tak jakmile zahraju nějaké zuky, tak se mi začnou některé nahrané stopy vypínat. Nikdy jsem tdn pproblém s vrstvením zvuků neměl. Budu moc rád za každou užitečnou radu. Děkuju :)

Dreamgate
Příspěvky: 216
Registrován: 03 kvě 2007 12:08

Re: Problém mpc 1000

Příspěvek od Dreamgate » 30 lis 2012 14:44

Stopy se Ti vypínají? Nebo se Ti z těch stop neozývá jednotlivý sampl? Viděl bych to na vyčerpanou polyfonii. Když jsem měl mpc tak se mi to stalo po chvilce. Bicí je lepší je přehrávat v monu.

CliffhAnger
Příspěvky: 97
Registrován: 18 srp 2009 12:30

Re: Problém mpc 1000

Příspěvek od CliffhAnger » 30 lis 2012 14:49

Vyčerpaná polfyonie. Zkus některý tracky buď resamplovat a spouštět je pak jako jeden sampl nebo, jak již bylo psáno výše, zku samply, který nepotřebuješ ve stereu hodit na mono.

Dreamgate
Příspěvky: 216
Registrován: 03 kvě 2007 12:08

Re: Problém mpc 1000

Příspěvek od Dreamgate » 30 lis 2012 15:13

Jj jak píše CliffhAnger-resamplování je dobrá cesta. Pokud máš sekvenci bicích se kterou jsi spokojený, tak resampl na celou bicí smyčku (loop) je fajn.

Kubajz
Příspěvky: 12
Registrován: 24 zář 2012 11:32

Problém mpc 1000

Příspěvek od Kubajz » 30 lis 2012 15:24

stopy se vypínají. Ať je to loop nebo oneshot. Ale nedělá to u všech zvůku.. a začne to dělat až když je pohromadě více samplů. vyčerpaná polyfonie? To slyším prvně. Znamená to, že ten problém budu mít už napořád? Psali jste, že mám teda ze sterea přepnout na mono, to stačí předělat v mpc, jo?

Kubajz
Příspěvky: 12
Registrován: 24 zář 2012 11:32

Re: Problém mpc 1000

Příspěvek od Kubajz » 30 lis 2012 15:35

Pravě že to pokaždé způsobuje jiný sampl. Příklad: oneshot kytary vypíná loop synth, loop piana vypíná činel atd... je to divné..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Problém mpc 1000

Příspěvek od pavlii » 30 lis 2012 15:44

No však - ono záleží v jakém pořadí bylo co zahráno; v okamžiku, kdy nový sampl "přešvihne" polyfonii, tak se vypíná ten "historicky nejstarší", alespoň obvykle. Proto je to v různých místech jinak.

P.

Kubajz
Příspěvky: 12
Registrován: 24 zář 2012 11:32

Re: Problém mpc 1000

Příspěvek od Kubajz » 30 lis 2012 16:25

Díky za radu, vyzkouším

Dreamgate
Příspěvky: 216
Registrován: 03 kvě 2007 12:08

Re: Problém mpc 1000

Příspěvek od Dreamgate » 30 lis 2012 21:57

Pokud si dobře pamatuji, tak mpc 1000 má 32 hlasou polyfonii. Což znamená že ve stejný okamžik může naráz hrát pouze 32 zvuků. Ale pozor, pokud máš zvuky ve stereu, tak je to rázem jenom 16 hlasů (chápej stop) a to je během chvilky vyčerpaný, hlavně díky bicím. Příklad:první stopa kopák, druhá snare, třetí hi hat, clap, ride, atd atd. A pokud třeba ještě vrstvíš na jeden pad více samplů (třeba kopák ze dvou či více zvuků), tak je to jasný. Proto je pro Tebe řešení dát bicí do mona, nebo resample bicí sekvence na loop. Nebo upgrade na sampler s větší polyfonií. A nebo přechod na pc+soft, pokud potřebuješ více stop. A nebo dokoupit k mpc nějaký zvukový modul/klávesy na basu, synťáky, piana apod. a sekvencovat to z mpc.

lavender
Příspěvky: 863
Registrován: 26 pro 2011 18:57

Re: Problém mpc 1000

Příspěvek od lavender » 30 lis 2012 21:59

nestalo sa ti nahodou ze pri zapnutom rec tlacidle si si pomutoval nejake stopy a oni sa ti teraz vypinaju ked si pustis ten loop?:)

Odpovědět