Problem posielania midi - Nuendo3 + Unitor8 usb

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Problem posielania midi - Nuendo3 + Unitor8 usb

Příspěvek od mONOGRAm » 26 led 2010 20:16

po dlhom case som si chcel nahrat dake linky zo synthu /modular G2/.
pouzivam Nuendo 3 a ako midi patchbay Unitor8 v usb verzii.
midi keyboard mam prepojeny na 1. vstupe Unitora, G2ku na druhom.
ked sa hrajkam so zapnutym keyboardom, Unitorom a G2kou, midi
prelieza, vsetko fachci.
akonahle zapnem Nuendo, Unitor prestane prepustat midi z klavesov do
G2ky aj napriek tomu, ze Nuendo Unitor nacita a vo vytvorenej midi stope mam zapnuty rec
button + namapovany na In vstup 01 z unitora a Out vystup 02 do G2ky.
dufam, ze ste mi porozumeli 8).
proste pri zapnutom nuende, ktore rozpozna Unitoracke in/outs nie su prepustane midi spravy.
kde moze byt problem?
dik

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Problem posielania midi - Nuendo3 + Unitor8 usb

Příspěvek od pavlii » 26 led 2010 21:32

MIDI Thru v Nuendu máš zapnuté?

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Problem posielania midi - Nuendo3 + Unitor8 usb

Příspěvek od Pytkin » 27 led 2010 11:20

unitor funguje ako auto patch bay .. ked ho neovlada aplikacia , tak podla nastavenia patchbayu ti posiela co kam treba .. proste taky standalone mod .. v defaulte ide kaszdy vstup do vsetkych ostatnych vystupov .. cize vstup 3 ide do out 1-2, 4-8 ..
Ked zapnes nuendo , je to uz vsetko v rezii nuenda .. skus pozriet ci mas zapnute SOFT THRU .. na midi stope by asi bolo treba zapnut repracik (ak tam je) .. teoreticky by malo stacit stlacit record arm .. indikuje vtedy stopa prichadzajuce midi ? este musis mat na tej midi stope bud ALL INPUTS , alebo ten konkretny midi port , kde je keybaord ..

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: Problem posielania midi - Nuendo3 + Unitor8 usb

Příspěvek od mONOGRAm » 27 led 2010 13:07

vstup na midi stope je indikovany praveze. preto mi nie je jasne, preco neprepusta.
ale vdaka obom, skusim ten soft thru.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Problem posielania midi - Nuendo3 + Unitor8 usb

Příspěvek od Pytkin » 27 led 2010 14:44

a na vystupe (na transport bare) vidis aktivitu ? ak nie , tak neni zapnute soft thru (dufam ze to v nuende je ) ..

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: Problem posielania midi - Nuendo3 + Unitor8 usb

Příspěvek od mONOGRAm » 27 led 2010 18:49

unitor mi na vstupe ukazuje aktivitu, na vystupe uz nie. vecer vyskusam ten soft thru.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Problem posielania midi - Nuendo3 + Unitor8 usb

Příspěvek od Pytkin » 27 led 2010 20:47

Hovoríme o ukazovateloch v nuende. Nie na unitore.

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: Problem posielania midi - Nuendo3 + Unitor8 usb

Příspěvek od mONOGRAm » 27 led 2010 21:16

nuendo mi ukazovalo na vstupe midi stopy aktivitu.

tak ten soft thru pomohol.

velka vdaka chlapi, uz som si myslel, ze sa budem zase raz musiet pokorit pred nejakym neriesitelnym problemom "medzi nebom a zemou".

dik este raz!

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Problem posielania midi - Nuendo3 + Unitor8 usb

Příspěvek od pavlii » 27 led 2010 23:12

:-)
Je to logický důsledek funkce MIDI přenosů a rozdílu mezi MIDI Out a MIDI Thru.

P.

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: Problem posielania midi - Nuendo3 + Unitor8 usb

Příspěvek od mONOGRAm » 28 led 2010 10:25

pavlii: ved ja som netvrdil opak 8)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Problem posielania midi - Nuendo3 + Unitor8 usb

Příspěvek od pavlii » 28 led 2010 15:00

V pohodě :wink: jen ten původní dotaz vyzněl ve smyslu, že ti vůbec nesepnul směr pátrání po Thru :wink:

P.

Odpovědět