Problém: propojení PC-aktivní repro

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
sulda
Příspěvky: 5
Registrován: 18 čer 2008 18:19

Problém: propojení PC-aktivní repro

Příspěvek od sulda » 18 čer 2008 18:29

Dobry den,
Potreboval bych poradit:
Mam 2x aktivni repro, malej mixpult. Repro je pripojeno k mixpultu kabelem XLR-Jack.K Mixpultu mam pripojenej pres kabel malej jack - 2Cinch(+redukce cinch velkej Jack) Notebook. Kdyz je notebook pripojenej do elektricke site tak v reprakach vrci. Kdyz jede notebook na baterky, tak v reprakach nevrci a vse je Ok. Kdyz k mixu pres stejny kabel pripojim televizi, taky to vrci. Zkousel sem nekolik kabelu jack-2x Cinch.Ale pouzivam jenom ty nejlevnejsi (klasicky, ktery se daj koupit v skoro kazdym alektru-pomerne tenky). Myslite, ze je problem v tom kabelu jack-2cinch ? Ze je nekvalitni ? Nebo je problem nekde jinde.
Kdyz sem pouzival ten samy mixpult ve spojeni se zesilovacem a reprakama pres stejny kabel, tak to nevrcelo.

Nevite, prosim kde by mohl byt problem?
Zkousel sem hledat zde na foru i na googlu, ale nepodarilo se mi nic najit.

Vsem predem dekuji za pomoc.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 čer 2008 19:10

problem je niekde inde a hladal si zle. riesenim je odzemnit napajacie kable monitorov, alebo napajaci kabel laptopu. mas zemiacu slucku uzatvorenu cez ochranne vodice. v pripade televizora mas zemiacu slucku uzatvorenu cez antenny privod
btw fakt by ma zaujimalo preco tie cinske opice davaju na monitory trojzilovy kabel. hifi zosilovace, subwoofery, atd, maju skoro vzdy kabel dvojzilovy

sulda
Příspěvky: 5
Registrován: 18 čer 2008 18:19

Příspěvek od sulda » 18 čer 2008 19:27

Dik.je to tak jedna se o cinu. Poradis my jeste prosim jak ten kabel odzemnit? v elektrice se moc nevyznam.dik

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Příspěvek od jardatop » 18 čer 2008 19:39

Ja na takove odzemeni pouzivam starou elektrickou rozdvojku, ze ktere jsem vykuchal zemnici kolik.

sulda
Příspěvky: 5
Registrován: 18 čer 2008 18:19

Příspěvek od sulda » 18 čer 2008 19:49

ok.dik .to me nenapadlo.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 18 čer 2008 20:13

Preju vsem s odzemenyma rozdvojkama prijemny pobyt na JIP, pripadne mile navstevy svych nejblizsich az do ni neco strci...

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Příspěvek od jardatop » 18 čer 2008 20:19

nunu: pokud nemas zadne jine reseni, tak si to nech.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 18 čer 2008 20:30

pokud neumis najit tlacitko hledat, tak je jako treti nahore. Je to tady omilane tisickrat, neni duvod neustale to psat dokola. Mam neco mnohem lepsiho, ale nechce se mi to psat. jenom doufam ze mate vsichni co to pouzivate silne srdce, protoze az ten pruser nekdy nastane, je to petelice jako krava. Kamos skoncil opravdu tri dny na JIPce, dostal se z toho.

Takze - kazdy sveho stesti strujcem...

Je to neco jako nariznuti brzdovych hadicek u auta...

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Příspěvek od jardatop » 18 čer 2008 20:52

ok, tak necht poradi odbornici.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 čer 2008 21:47

nunu: o com prosimta hovoris??? vies nejako racionalne vysvetlit, co sa moze stat, ked odzemnis monitory? ak nie, tak bud tej lasky a nesir tu strasidelne historky, ktore sa stali nejak uplne inak
jardatop: odzemnena zasuvka nie je bezpecna, kedze sa moze stat ze do nej niekto raz zapoji nieco, co tuto upravu neznesie. riesenim je vyrobit pre monitory napajacie kable bez zapojeneho ochranneho vodica. staci kupit srobovacie eurokoncovky a dvojzilove flexosnury. pri tych je minimalna sanca ze ich zastrcis do niecoho ako radiator alebo zehlicka

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Příspěvek od jardatop » 18 čer 2008 21:54

kexik: jo, uznavam. Ja mam ale takto upravenou rozdvojku radne oznacenou cervenou lihovou fixou a taky vim, ze v tech starych je leva zasuvka opacne zapojena (- faze je vpravo), proto do leve zasuvky zapojuji kabely vzhuru nohama. Takovou rozdvojku bych samozrejme nepovolane osobe jen tak nepujcil.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 čer 2008 21:58

jardatop: ked umries a tvoju rozdvojku zdedia tvoji pribuzni??? chapem ze je to jednoduche riesenie, ale uspora namahy a mozne rizika mi pridu v neumere.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 čer 2008 23:26

mozno este rozumnejsie by bolo "odstrihnut" zem piamo v monitoroch ..

sulda
Příspěvky: 5
Registrován: 18 čer 2008 18:19

Příspěvek od sulda » 19 čer 2008 01:54

Myslíte tedy, ze nejlepsi a nejjednodussi a nejbezpecnejsi bude odpojit zem primo v monitorech ? Koukal sem na to a je to tam jenom nastrceny(nastrkavaci konektory-nevim jak se jmenujou),takze ten zelenej kabel staci jenom sundat. Bude to takhle v pohode? Diky

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 19 čer 2008 07:08

konektory sa volaju faston. ano, ked to ide rozobrat a mas tam fastony, bude to z hladiska bezpecnosti idealne riesenie. ten zhodeny kabel zaizoluj elektrikarskou izolackou aby sa casom niecoho v bedni nedotkol, napriklad fazy na konektore ;)

Odpovědět