Propojeni MIDI--PC vs HARDWARE

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
romano
Příspěvky: 37
Registrován: 02 pro 2005 19:02

Propojeni MIDI--PC vs HARDWARE

Příspěvek od romano » 25 srp 2006 11:51

uvazuji o koupi midi prevodniku
po zjisteni ze prepojovat neustale kabliky nejde, ale nevim zda je to presne to co potrebuji.???
V podstate potrebuji propojit zesynchronizovat pocitac s masterkeybordem (ktery nema midi thru, jen out) z nej ovladat sw, ale taky rolanda mc 303(midi in/out),
dale pak propojit bcr 2000(midi in, out, thru) s komplem.Zvukovku mam maya 1010(1x midi in/out)
predstavoval jsem si to asi tak ze vsechno napicham do prevodniku(konkretne korg kmp68, nebo podobny patchbay) a pak uz budu jen prepinat kanaly.
akorat fakt nemam jeste realny schema jak to propojit jestli ta moznost tam je kdyz ten korg ma jen in/thru.(motam se v kablech a v nevedomosti jak takovy thru box pracuje).??

Dozvedel jsem se tu, ze me to hafo pomuze pri praci, ale zvukovka ma jen jeden midi in.A tak se mi stejne nepodari smichat data z ruznych kanalu.
Zacal jsem hledat nejake midi rozhrani a nasel tohle:

http://www.chd-el.cz/index.php?id=4
nebo
MIDISPORT 2x4, 4x4-

Jen proste neverim USB.

Budu rad za Vase tipy, postrehy, nazory a konkretni informace.



romano

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 25 srp 2006 12:30

Neviem ci som to spravne pochopil, ale podla mna uz nic nepotrebujes lebo to BCR sa da prepojit s compom cez USB a mas jeden kompletny MIDI okruh, dalsi mas na zvukovke a z HW mas len master keyb a jeden groovebox...takze to nieje problem....do jedneho MIDI IN das master keyb, do druheho okruhu zapojis MC 303 a je vymalovane....Master keybordom budes ovladat vsetky softwareove veci ako aj ten MC 303 prosterdnictvom SW MIDI THRU.....nic ine riesit nemusis

Uživatelský avatar
romano
Příspěvky: 37
Registrován: 02 pro 2005 19:02

Příspěvek od romano » 25 srp 2006 15:51

ano tak jsem to podobne mel zapojene
z masterkey. do midi in na 303jce a z outu do midi in na zvukovce.
ale aby sw mohl prijimat data z mc 303 je potreba propojit midi in 303ky se zvukovkou midi out, tim padem mam master key pres usb (a tam mi ten driver zmizi uprostred prace a je treba zapnout, vypnout sw, nebo restart) a vlestne uz nemuzu ovladat keybordem 303ku.
Jde mi o to abych mohl ovladat keybordem sw tak i 303ku a pritom aby me plynula data z 303ky tam i ven
bcr dam pres usb, nastesti se to chova v pohode.

stacil by mi teda jeste jeden midi in na zvukovce?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 srp 2006 16:56

treba vyriesit preco mizne masterkeyboard pocas prace. co je to za drek?
...mozno pomoze novsi ovladac (alebo naopak navrat k starsiemu)

Uživatelský avatar
romano
Příspěvky: 37
Registrován: 02 pro 2005 19:02

Příspěvek od romano » 25 srp 2006 17:29

masterkeybord pouzivam CME UF5, urcite zkusim novy driver, ale jak jsem psal neverim USB, proto bych byl rad kdyby i BCR 2000 nebylo pripojene pres usb.

Zajimal by me vas nazor na vyrobky CHD ELECTROSERVIS
mate s tim nekdo zkusenost?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 25 srp 2006 18:21

Neverit USB sice mozes ale dovod nevidim......len si tak zbytocne komplikujes zivot a chces kupovat dalsie haraburdy ktore v skutocnosti nepotrebujes....ale je to na tebe

Uživatelský avatar
romano
Příspěvky: 37
Registrován: 02 pro 2005 19:02

Příspěvek od romano » 25 srp 2006 20:49

nic ve zlim duvod neverit mam
a nechci kupovat zbytecne dalsi haraburdi.
Od toho abych si nekomplikoval nadale zivot jsem zalozil tohle tema a ptam se na vase nazory a rady nejsem vseumel a mozna nakonec mi bude stacit i kvalitni usb prevodnik z jednim vstupem a zapojeni bude smesna vec.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 25 srp 2006 21:12

problem CME neni v USB, ale v driverech. Ja zas pro zmenu nepouzivam midi vystup z UF6, protoze kdyz ho nastavim, aby ven sly data z kompu a ne z klaves, tak po restartu to je nastavene opacne.........jdi do Midisportu a nejlip 8x8, ten uz ma dalsi vychytavky.....ja mam jak 8x8, tak i 4x4 a pohoda.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 26 srp 2006 09:38

Tak já shodou okolností používám MIDIsPort 2x2 v kombinaci se zmíněným MIDIpatchbayem KORG KMP-68.
V této cenové relaci je to asi nejlepší řešení (kdybych nevěděl, co z penězi, měl bych MIDIsPort 8x8 :) )

V tvém případě bych opravdu zapracoval na vychytání ovladačů a zprovoznil USB na stávajících zařízeních. Ten Korg KMP-68 by pro tebe moc velkým přínosem nebyl.
A nebo koupit nějaký MIDIsPort. Mám 2x2 už snad 5 let a nikdy mi nevynechal (na Win98se). 2x2 má oproti vyšším modelům výhodu tlačítka THRU, takže může být průchodný i při vypnutém počítači (hodí se na takové to zabrnkání pro radost před spaním :) )
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12765
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 26 srp 2006 09:56

ja mam BCR2000 pichnute cez USB .. MIDI OUT 1 mi ide do RolandSH32, z neho cez thru do MicroModulara .. MIDI OUT 2 z BCR mi ide do Korgu MS2000 .. .jedine co potrebujem este poriesit je 1 midi in/out pre ovladaci software modularu.. ale inak vsetko cez usb fici super, a to mam na usb este povesenu zvukovku maya 44 .. (btw. mam len usb1.1, nie 2.0!!) - vsetko slape bez najmensich problemov.. usb je v pohode ... fakt radsej pories poriadne ovladace ...

Uživatelský avatar
romano
Příspěvky: 37
Registrován: 02 pro 2005 19:02

Příspěvek od romano » 27 srp 2006 17:52

ovladace jsem uz vyresil, s BCR neni problem, tak je fakt proc by mel byt problem s USB prevodnikem, pokud do nej pujdu.
Hubert mel pravdu ze defakto nic nepotrebuji.
moje predstava byla takova-

nahranou MIDI stopu v Live 5 necham hrat pres MC 303/zapojene midi in/out do komplu), zapnu record na dane stope a budu moci zaznamenavat zmenu filtr, lfo...., ale ono to tak nefunguje
kdyz to mam takhle zapojene jen co zmacknu REC, sekne se 303 a nic jineho nepomuze nez vypnout, ukaze se error abych ubral data, ze je to na 303 moc(vymazal se mi tak i patern)takze asi pekna blbost,303 je moje prvni masinka, poridil jsem si ji nedavno a tak se stylem pokusu zjistuji jeji propojeni a ovladani s komplem a jeji moznosti.

bluem

Příspěvek od bluem » 27 srp 2006 20:22

mozno mimo, ale este by si mohol vyuzit midimerger,co ma bcr2000 v sebe.

Uživatelský avatar
romano
Příspěvky: 37
Registrován: 02 pro 2005 19:02

Příspěvek od romano » 28 srp 2006 03:55

tak trochu amatersky jsem to popsal v predchozim prispevku.
mam vlastne stejny problem jako Ondrash
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... ight=sysex

myslim ze jsem nasel reseni i odpoved, ale radsi se pro jistotu zeptam.

Takze pokud midi prevodnik muzu nastavit tak aby prijimana data neposilal zase do OUTu a nebude tak vznikat nekonecna smycka, bude pro me MIDISPORT 4x4 resenim*

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 28 srp 2006 08:34

Ten problem co popisujes vyssie je jasny ked chces do riadiacej stopy prihrat este kontrolerove data tak sa ti zacyklia v zbernici....303 ich vysiela do MIDI cez MIDI OUT sequenceru idu naspat do MIDI IN na 303...a ta ich bohuzial znovu posiela na OUT spolu s notami ako aj natocenymi parametrami v realnom case...takze pokial sa neda na 303 nastavit filtrovanie dat do vystupu.....resp. zakazat merge...potom mas este jednu moznost..otvoris si v seq dalsiu MIDI stopu ktoru hned nenasmerujes na MIDI OUT do 303 ale nechas ju nepripojenu......do nej nahras kontrolerove data...a ked to budes mat tak ju nasmerujes na rovnaky kanal a MIDI OUT kde mas zavesenu 303 je to trochu zkomplikovanejsie ale zase mas kontrolerove data prehladne pristupne v stope kde sa ti medzitym nebude motat vela not....este samozrejme mas moznost skusit filtrovanie dat na MIDI vystupe z pocitaca...t.j. vyblokujes kontrolery na MIDI THRU....lenze neviem ako mas nastavenu tu 303 ...musi byt nastavena na Local On v opacnom pripade by si nepocul zmeny na kontroleroch ktorymi krutis.....tak to by bolo asi tak vsetko...dufam ze som ta dostatocne poplietol :D

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 28 srp 2006 08:44

Jo este k tej otazke ci ti tento problem pomoze vyriesit MIDISPORT 4x4 nuz pravda je taka ze nepomoze.....nastavenie toho co potecie do MIDI OUT alebo nie nieje otazkou MIDI prevodniku tam sa totizto jedna o filtrovanie dat na strane vysielania z kompu...to znamena zo sequenceru alebo nastavenia toho co vsetko polezie z 303 von.....resp. ako nalozi s datami ktore prijme......najjednoduchsie je ist stale v Local Of a MIDI okruh mat uzavrety cez seq.....to co nakrutis neriadi priamo generator v 303 ale tecie do MIDI OUT...v sequenceri sa zaznamena a cez soft THRU sa vracia naspat do 303 a tam riadi parametre........je to vsetko len o nastveni a sposobe prace......iny MIDI prevodnik ti nepomoze....bude sa to spravat rovnako....pretoze sa to sprava tak ako ma.. teraz uz to je naozaj vsetko...dufam

Odpovědět