Propojeni MPC a MIDI kontroleru?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Cuby
Příspěvky: 28
Registrován: 15 čer 2005 12:46

Propojeni MPC a MIDI kontroleru?

Příspěvek od Cuby » 02 říj 2007 15:05

Zdravim Vas,

pred nejaky tim dnem jsem si poridil midi klaviaturu Edirol PCR M80 a chtel bych to propojit s MPC 2000XL, coz se mi po procitani manualu nejak nedari. MPC nejevi zadne znamky prijmu MIDI, takze se ptam jestli nekdo nema nahodou nejakou skromnou malou radu.:)

/U edirolu zapnute v MIDI OUT, u MPC midi in/

Predem diky

Cuby

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 říj 2007 15:08

skus prehadzovat kabel... znie to ako uplne debilna rada, ale nie je

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 02 říj 2007 15:18

Cuby, blba otazka... ale mas zapichnute aj v Edirole in a v MPC out ? :)
Naposledy upravil(a) Venti dne 03 říj 2007 15:00, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
smog
Příspěvky: 233
Registrován: 21 srp 2005 21:40

Příspěvek od smog » 02 říj 2007 15:48

Je tady nekdo, kdo ma MPC 2000XL a povedlo se me s nim propojit nejakej synth skrz MIDI? Myslim, ze je to podobna otazka, jako je ta Cubyho.
Stravil jsem dumanim jak na to cele mladi a stejnak nic :(
Delam vsechno strasne polopaticky a zdlouhave.
Ni Maschine, JBL LSR4326, Oktava 319, Shure SM7B, RME Fireface 400, Serato, Technics1200

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 02 říj 2007 19:51

Tak vzdycky je tu moznost zamenit vstup za vystup vystup za vstup az vyzkousis vsechny moznosti.. anebo taky vymenit kabel a zkusit to s ozkousenym, a pak zkusit midi z edirolu (napr do pc) a midi z mpc napr taky do pc, vyzkouset vsechny moznosti a chyba se vyloucenim vsech moznosti vyjasni :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 říj 2007 21:07

este mozno dake problemy s nastavenim midikanalov .. nepoznam ani jedno ani druhe zariadenie .. v kazdom pripade pozriet midi setup aj jedneho aj druheho a zladit ich ..

toolz
Příspěvky: 85
Registrován: 25 bře 2004 08:57

Příspěvek od toolz » 03 říj 2007 01:32

Hm, to je dost divny, pokud se pamatuju, tak jsem ani nikdy nemusel nic nastavovat... Kazdopadne zkus OPEN WINDOW, kdyz mas kursor na hlavni strance na DRUM - tady se nastavuje, na kterym kanale ma prijimat. Ja to mel vzdycky pro jistotu na ALL. Jsou tam navic veci jako filtrovani midi eventu, ale v tom asi zakopanej pes nebude. :-)

toolz
Příspěvky: 85
Registrován: 25 bře 2004 08:57

Příspěvek od toolz » 03 říj 2007 01:34

Plus je tam i monitorovani obou vstupu, tak bys mel videt, jestli do MPC neco leze...

bluem

Příspěvek od bluem » 03 říj 2007 10:07

zdar,
mam mpc1000 a uplne bez problemov ho pouzivam ako sekvencer ku nordmodularu (synth), tak isto z neho posielam po vsetkych midi kanaloch udery padov do nordu a vsetko funguje bez problemov. na midi in mpccka mam pripojene klavesy, takze si mozem veci zahrat aj padmi aj klavesami.
vsetko funguje ako ma.

Cuby
Příspěvky: 28
Registrován: 15 čer 2005 12:46

Příspěvek od Cuby » 03 říj 2007 10:46

No ja pomalu vyzkousel vse a ono to nejak nechce a nechce. Z edirolu midi ven jede, ale mpc na monitoru midi signalu neregistruje nic. No zkousel jsem snad vsechno, ruzne kabely a propojeni, ale bohuzel:(

No nic, vyzkousim jeste nejake moznosti, ktere jste napsali a uvidim... Snad neco z toho prinese ovoce...

bluem

Příspěvek od bluem » 03 říj 2007 13:01

edirol ->daj kabel do midi out, do samplera -> midi in.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 03 říj 2007 16:43

:-)))

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 03 říj 2007 17:07

http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

toolz
Příspěvky: 85
Registrován: 25 bře 2004 08:57

Příspěvek od toolz » 03 říj 2007 18:55

A co tim chces vlastne ovladat? Pokud interni sampler, tak by vlevo dolnim rohu melo bejt DRUM, ne MIDI, ale to nejspis vis.

Odpovědět