Rady ke konceptu high end domácího kina
Re: Rady ke konceptu high end domácího kina
co tam treba rozvadzat ?
Ja neviem. Vsetko?
Alebo aspon zakladne veci. Tamto je "statement", nie argument. Nulova presviedcacia hodnota.
Navyse nie kazdy ma k dispozicii "slusny projektor". Ja osobne si napr. neviem predstavit, ako vypada rozlisenie HD na 2+ metrovom platne...

Navyse nie kazdy ma k dispozicii "slusny projektor". Ja osobne si napr. neviem predstavit, ako vypada rozlisenie HD na 2+ metrovom platne...
Možná jsem zatím neviděl "slušný¨projektor, ale ty co jsem viděl promítat na plátno, byly vždycky ve výsledku sice velké ve formátu obrazu ale jinak proti kvalitní TV trochu rozmazané a méně detailní
MDudas : je to samozrejme o vzdialenosti , ktoru pozeras .. ja mam 4.5m ... uhlopriecka 3m .. a je to super .. DVD uz vidis , ze je jemne maznute .. HD je krasa ..
OK, rozlisenie je teda fajn. Co ine parametre? Vernost farieb? Prechody do bielej/ciernej? Tmava cierna?
sorry za offtopic, ale projektory ma celkom zaujimaju - mozno by sa dal zalozit novy thread Plasma vs. LCD vs. projektory
sorry za offtopic, ale projektory ma celkom zaujimaju - mozno by sa dal zalozit novy thread Plasma vs. LCD vs. projektory
Mdudas : ja premietam na stenu .. okolne steny biele .. ziadne idealne podmienky .. nechce sa mi to riesit .. zase tak casto to nepozerame .. za 6 rokov ma projektor nabehanych ledva 1000 hodin ..
tmavost ciernej samozrejme nebude nikdy ako u plazmy .. vyrazne lepsie je to ale potom pri OLED displeji .. neviem preco vsetci riesia furt ciernu .. sak ked idem do kina aj tam to svieti jak diva svina .. tam je podstatne mat tmave steny .. nie bieke ..
tmavost ciernej samozrejme nebude nikdy ako u plazmy .. vyrazne lepsie je to ale potom pri OLED displeji .. neviem preco vsetci riesia furt ciernu .. sak ked idem do kina aj tam to svieti jak diva svina .. tam je podstatne mat tmave steny .. nie bieke ..
pytkin, neriesim ciernu, len sa pytam. chcel som vediet, co sa DNES da cakat od projektoru, lebo som sa k niecomu lepsiemu nedostal uz asi tak 5-6 rokov...
cierne sama o sebe nehovori vela. urcite zaujimavejsi parameter je kontrast. a pre mna aj prirodzene podanie farieb a prechody 0-15 a 240-255.
to, ze pri vacsom platne uz potrebujes tmave steny, mi vobec nedoslo - vidis, nieco si ma naucil
cierne sama o sebe nehovori vela. urcite zaujimavejsi parameter je kontrast. a pre mna aj prirodzene podanie farieb a prechody 0-15 a 240-255.
to, ze pri vacsom platne uz potrebujes tmave steny, mi vobec nedoslo - vidis, nieco si ma naucil

nie pri vacsom platne... pri kazdom projektore .. proste biele steny strasne odrazaju a vyrabaju ambientne svetlo ..