Re: DIY synths
ved prave .. na tu som bol zvedavy ! 

- ReaktoplazmAR
dendy: celkom pekné zvuky aj skladby , v prvom tracku ten ženský výkrik je pecka.. nemáš sampel?? 

haah nemam, to nebol sampel to bolo tiez v SW60XG v sade FX zvukov 

- ReaktoplazmAR
to som aj myslel.. sa mi lúbi že je v nom počut že neni živý..
snad to nie je moc of topic.dendy píše:aha nasiel som.. moje tracky co som robil hadam v 1998 cisto cez SW60XG
moc hezke tracky - taky 90ties eletro/trance - respect

Casto vyzdvihovane boli na tej karte synth/elektro a pad zvuky - prave v tom je IMHO jej sila. Velmi charakteristicky sound. Co podla mna trosku chybalo bol dance drum kit (teda konkretne riadny 909kick

ale inak parada (na tu dobu) 676 zvukov, 4 MB pamate, 18bit DA prevodnik (IMHO nejako moc nesumela), 3 efektove jednotky podla XG standardu, filtre - ako si pisal. jednoducho paradicka. Skoda, ze to nemalo este aj RAM na sample, tak to by uz bol total kickass

Prijima to system exclusive data, pricom bolo mozne navrstvit az 4 oscilatory ako QS300ke (Ravers babe)

cital som kedysi, ze najlepsi editor bol tusim XG GOLD - tusim sa stale predava za nejakych cca 25 eur:
http://www.midiweb.de/index.htm
Btw. mali ste niekto QS300ku?

Naposledy upravil(a) badkick dne 15 črc 2011 10:30, celkem upraveno 1 x.
badkick: tak dik
ako celkom je to pre mna nostalgia, fakt AWE32 a SWG60XG ked som kupil dodnes si pamatam proste kolko radosti a zabavy mi to prinieslo
a ako som sa tesil ked som za nekrestanske peniaze zohnal 2 tusim 2 MB pamatove moduly a praskol ich do AWE-cka a mal som k dispozicii 4 MB ramky na sample !!
SW60XG nesumela.. aspon nie D/A cast ... A/D to uz bola horsia kava, to bol fakt sumovy generator.. ale ked sa vypol A/D prevodnik tak to malo dost slusnu kvalitu vystupu ... sak ani v tych mojich trackoch nieje nejak zvlast vela sumu.. a to bolo nahravane cez AWE32 ...
btw. heh QS300-vka.. "raver's babe" .. po tom som kedysi strasne tuzil
teraz uz by som si to samozrejme nekupil ani z nostalgie, aj ked v dnesnej dobe sa to asi fakt da kupit za par supov ...

SW60XG nesumela.. aspon nie D/A cast ... A/D to uz bola horsia kava, to bol fakt sumovy generator.. ale ked sa vypol A/D prevodnik tak to malo dost slusnu kvalitu vystupu ... sak ani v tych mojich trackoch nieje nejak zvlast vela sumu.. a to bolo nahravane cez AWE32 ...
btw. heh QS300-vka.. "raver's babe" .. po tom som kedysi strasne tuzil

Však já mám všechno totok (vyjma ADAT karty, že Pytkine?) dodnes v počítači a úspěšně na té platformě pracuji - DSPF+AX44+AX88+SW1000+SW60+AWE64 Gold
P.

P.
No jaaaj!
ale šlape to jak hodinky, fakt paráda. Nedávno jsem upgradoval CPU (na PIII/600 MHZ)......
P.

P.
Ahoj
Pytkine, ten editor se jmenoval XGEdit95
A byla i verze pro Windows 3.x Ta verze 95 funguje i v XPčkách, SW60XG taky. Mimochodem, mně taky šuměla SW60XG i AWE32
... Ale ještě jsem se nedostal k vyzkoušení té druhé SW60, třeba se to lišilo u různých sérií
Mou mometální sbírku tvoří DB50XG, DB60XG (klon NEC), SW60XG (2x), Turtle Beach RIO, nějaký no-name modul s hrozným zvukem
a ještě Roland RAP-10 (což samozřejmě není modul, ale ISA karta). A co bych ještě chtěl na doplnění sbírky: něco od Rolandu - SCB nebo SCD a pak originál WaveBlaster od Cerative Labs. I když se toho vyrábělo ještě víc (Diamond, Terratec...).
Pytkine, ten editor se jmenoval XGEdit95

Mou mometální sbírku tvoří DB50XG, DB60XG (klon NEC), SW60XG (2x), Turtle Beach RIO, nějaký no-name modul s hrozným zvukem

Blog http://milpal.cz, Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Re: DSPF & další antik
Kelley : ooo .. vidim ze si zberatel 

Slušně se to rozjíždí koukám
AWE64 Gold se dá připojit přes S/PDIF, pak je to OK, SW60 má šum; já jí používám prakticky už jen na CLICK, když chce někdo metronom.
SW1000 byl taktéž můj sen - nakonec jsem jí koupil někde jako funglovku (docela darda peněz); naopak DSPF se mi podařilo sehnat na eBayi za víc než výhodných podmínek (pokud si dobře pamatuju, tak zhruba 1/10 funglovky). Šlape pěkně, ale dneska je samozřejmě kvalitou překonávaná spoustou jiného HW.
P.

SW1000 byl taktéž můj sen - nakonec jsem jí koupil někde jako funglovku (docela darda peněz); naopak DSPF se mi podařilo sehnat na eBayi za víc než výhodných podmínek (pokud si dobře pamatuju, tak zhruba 1/10 funglovky). Šlape pěkně, ale dneska je samozřejmě kvalitou překonávaná spoustou jiného HW.
P.
Budu se muset podívat, jak jsou v Oberheimu ošetřený ty vstupy - jestli ten šum nedělá právě audiovstup.
Dendy: ty Tvoje věci mě baví. Fakt příjemný na poslech (teda až na Boyard - ten jsem nepřekousl
)
Dendy: ty Tvoje věci mě baví. Fakt příjemný na poslech (teda až na Boyard - ten jsem nepřekousl

Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
jo ten BOYARD ma tiez moc nebavil ..
Ale notak pani ... Boyard je naopak najlepsi
)))