Re: DIY synths

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ved prave .. na tu som bol zvedavy ! :)

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

dendy: celkom pekné zvuky aj skladby , v prvom tracku ten ženský výkrik je pecka.. nemáš sampel?? :)

dendy

Příspěvek od dendy »

haah nemam, to nebol sampel to bolo tiez v SW60XG v sade FX zvukov :)

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

to som aj myslel.. sa mi lúbi že je v nom počut že neni živý..

badkick

Příspěvek od badkick »

dendy píše:aha nasiel som.. moje tracky co som robil hadam v 1998 cisto cez SW60XG
snad to nie je moc of topic.

moc hezke tracky - taky 90ties eletro/trance - respect :-) Fakt si sa s tym musel vyhrat - automatizacie atd. - super.

Casto vyzdvihovane boli na tej karte synth/elektro a pad zvuky - prave v tom je IMHO jej sila. Velmi charakteristicky sound. Co podla mna trosku chybalo bol dance drum kit (teda konkretne riadny 909kick :-) .
ale inak parada (na tu dobu) 676 zvukov, 4 MB pamate, 18bit DA prevodnik (IMHO nejako moc nesumela), 3 efektove jednotky podla XG standardu, filtre - ako si pisal. jednoducho paradicka. Skoda, ze to nemalo este aj RAM na sample, tak to by uz bol total kickass :-)
Prijima to system exclusive data, pricom bolo mozne navrstvit az 4 oscilatory ako QS300ke (Ravers babe) :-)

cital som kedysi, ze najlepsi editor bol tusim XG GOLD - tusim sa stale predava za nejakych cca 25 eur:
http://www.midiweb.de/index.htm

Btw. mali ste niekto QS300ku? :-)
Naposledy upravil(a) badkick dne 15 črc 2011 10:30, celkem upraveno 1 x.

dendy

Příspěvek od dendy »

badkick: tak dik :-) ako celkom je to pre mna nostalgia, fakt AWE32 a SWG60XG ked som kupil dodnes si pamatam proste kolko radosti a zabavy mi to prinieslo :) a ako som sa tesil ked som za nekrestanske peniaze zohnal 2 tusim 2 MB pamatove moduly a praskol ich do AWE-cka a mal som k dispozicii 4 MB ramky na sample !!

SW60XG nesumela.. aspon nie D/A cast ... A/D to uz bola horsia kava, to bol fakt sumovy generator.. ale ked sa vypol A/D prevodnik tak to malo dost slusnu kvalitu vystupu ... sak ani v tych mojich trackoch nieje nejak zvlast vela sumu.. a to bolo nahravane cez AWE32 ...

btw. heh QS300-vka.. "raver's babe" .. po tom som kedysi strasne tuzil :-) teraz uz by som si to samozrejme nekupil ani z nostalgie, aj ked v dnesnej dobe sa to asi fakt da kupit za par supov ...

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Však já mám všechno totok (vyjma ADAT karty, že Pytkine?) dodnes v počítači a úspěšně na té platformě pracuji - DSPF+AX44+AX88+SW1000+SW60+AWE64 Gold :wink:

P.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

pavlii :) slusny antik :)

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

No jaaaj! :-D ale šlape to jak hodinky, fakt paráda. Nedávno jsem upgradoval CPU (na PIII/600 MHZ)......

P.

Kelley

Příspěvek od Kelley »

Ahoj
Pytkine, ten editor se jmenoval XGEdit95 :wink: A byla i verze pro Windows 3.x Ta verze 95 funguje i v XPčkách, SW60XG taky. Mimochodem, mně taky šuměla SW60XG i AWE32 :roll: ... Ale ještě jsem se nedostal k vyzkoušení té druhé SW60, třeba se to lišilo u různých sérií :idea: :?:
Mou mometální sbírku tvoří DB50XG, DB60XG (klon NEC), SW60XG (2x), Turtle Beach RIO, nějaký no-name modul s hrozným zvukem :lol: a ještě Roland RAP-10 (což samozřejmě není modul, ale ISA karta). A co bych ještě chtěl na doplnění sbírky: něco od Rolandu - SCB nebo SCD a pak originál WaveBlaster od Cerative Labs. I když se toho vyrábělo ještě víc (Diamond, Terratec...).

Pytkin
Moderátor

Re: DSPF & další antik

Příspěvek od Pytkin »

Kelley : ooo .. vidim ze si zberatel :)

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Slušně se to rozjíždí koukám :-) AWE64 Gold se dá připojit přes S/PDIF, pak je to OK, SW60 má šum; já jí používám prakticky už jen na CLICK, když chce někdo metronom.

SW1000 byl taktéž můj sen - nakonec jsem jí koupil někde jako funglovku (docela darda peněz); naopak DSPF se mi podařilo sehnat na eBayi za víc než výhodných podmínek (pokud si dobře pamatuju, tak zhruba 1/10 funglovky). Šlape pěkně, ale dneska je samozřejmě kvalitou překonávaná spoustou jiného HW.

P.

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Budu se muset podívat, jak jsou v Oberheimu ošetřený ty vstupy - jestli ten šum nedělá právě audiovstup.

Dendy: ty Tvoje věci mě baví. Fakt příjemný na poslech (teda až na Boyard - ten jsem nepřekousl :) )
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jo ten BOYARD ma tiez moc nebavil ..

dendy

Příspěvek od dendy »

Ale notak pani ... Boyard je naopak najlepsi :))))

Odpovědět