regulátor hlasitosti - test pro elektrotechniky

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

regulátor hlasitosti - test pro elektrotechniky

Příspěvek od Tudy » 24 lis 2006 10:03

Připadá vám toto zapojení potenciometru v pořádku? (jedná se o krabičku na regulaci hlasitosti k aktivním monitorům)

<img src="http://im.lide.cz/photo/big/07/1372407-9804911.jpg">
Vstup je vlevo, výstup vpravo
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 lis 2006 10:23

ano... to tlacitko je mute.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 24 lis 2006 10:25

Ale jo, ale spíš jde o to, že vstup je zapojen na běžec potenciometru...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 24 lis 2006 10:44

Ano,vstup je na bezec,fuj...

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 24 lis 2006 10:46

No právě, fuj!!!
Vźdyť, když stáhnu hlasitost na nulu, tak chudák výstupní operák v mixu/zvukovce...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 lis 2006 13:29

ale ma to konstantny vystupny odpor ;)

timmy
Příspěvky: 21
Registrován: 03 dub 2006 07:30

Příspěvek od timmy » 28 pro 2006 07:25

Nekdy se to takhle dela, i kdyz je to fakt divny.....takhle jsou treba zapojeny potaky hlasitosti na nekterych fender kytarach. Vystupni operaky ve vsech pristrojich by meli mit zapojeny ochranne, vetsinou stoohmove odpory. Pokud vyhori operaky pri zkratu na vystupu, tak je to teda peknej smejd......

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 28 pro 2006 10:24

timmy píše:...takhle jsou treba zapojeny potaky hlasitosti na nekterych fender kytarach..
Bezec s vystupom do zosilovacu sa do zeme skratuje na VSETKYCH serioznych gitarach. Akurat na niektorych azijskych nastrojoch ide vystup z gitary z kraja petenciometru a z bezca sa pokracuje ku snimacom. Co je momochodom uplne nahovno riesenie, pretoze gitaru nejde celkom vypnut a vzdy aj pri stiahnutom potenciometri zostane trochu brumiet a pri skreslenom zvuku pocut aj pri "vypnutej" gitare stale presluchy von.

timmy
Příspěvky: 21
Registrován: 03 dub 2006 07:30

Příspěvek od timmy » 05 úno 2007 12:07

Rastis, ty jsi me nepochopil, ja jsem prave tvrdil to co tady vysvetlujes, jen s tim rozdilem, ze bezec vyvedeny na snimac maji nejenom asijske, ale i renomovane kytary. Taky ale nechapu proc to tak delaji, jak v kytarach, tak i treba tady v tech monitorech. Cenu to prece neovlivni a vyhody to podle mne nema zadny.

Odpovědět