RME TotalMix a TalkBack

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

RME TotalMix a TalkBack

Příspěvek od Pytkin » 16 lis 2011 01:06

Neriesili ste niekto , ako ovladat TalkBack v TotalMixe nejak z klavesnice ? Vcera som studoval manual a pochopil som , ze sa to da ovladat cez midi .. To by ale bol treba nejaky kontroler na to .. Neda sa to nejak ovladat z PC klavesnice ? Nema to dakto vyriesene ?

Pripadne dalsia otazka je , ci v Cubase/Nuende pri pouziti Direct monitoringu ide zapnut Control Room ?? a v nom to nejak poriesit s totalmixom .. Control Room sa da ovladat klavesnicou ..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: RME TotalMix a TalkBack

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 16 lis 2011 01:15

ja to ovladam pres MIDI a pres autohotkey a midiYOKE. v manualu RME je popsany, na jakym kanalu jaka nota ovlada kterej parametr totalmixu. mam to spojeny s http://www.griffintechnology.com/support/powermate. obnaselo to par radek programovani (tak 20).

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: RME TotalMix a TalkBack

Příspěvek od Pytkin » 16 lis 2011 01:23

no vidis .. presne nieco taketo som potreboval .. kuknem na to zajtra :) dik ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: RME TotalMix a TalkBack

Příspěvek od Pytkin » 17 lis 2011 00:40

brooklyn : nemozes sem supnut ten script ? nech to nemusim luskat na tom AHK fore ..

ten powermate vyzera fajn .. ale skorej by som potreboval nieco , co bude mat viac tlacitiek .. volume nepotrebujem .. zkoda ze uz behringer nerobi ten BCN44 ..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: RME TotalMix a TalkBack

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 19 lis 2011 19:42

ahoj,

posilam, ale takhle je to customizovane ad hoc pro moji potrebu. strucne popisu. je k tomu treba free knihovna midi functions, nahral sem ti ji sem:

http://www.lukasturza.com/Midi%20Functions.ahk

no a muj autohotkey skript... reaguje na kombinaci klaves win+8 a win+9. kdyz detekuje tuhle kombinaci, tak vysle po MIDI signal RME totalmixu... v mym pripade konkretne posle notu (vic viz manual RME), ktera zmeni preset v totalmixu (prepinam tim poslech mezi dvema pary monitoru). ve skutecnosti nemackam win+8 nebo win+9 na klavesnici, ale mam zminenej MIDI knob griffin powermate, kterej pri pohybu jednim smerem vyvola prave kombinaci klaves win+8 (resp. win+9), na kterou pak zareaguje autohotkey a vysle signal RME. je to trochu zamotanejsi a nevim teda, jestli ti ten skript k necemu bude... EDIT: jo a jeste tam vlastne mam treti skript, kterej v RME totalmixu zapina/vypina tlacitko 'mono', pro rychlou kontrolu mono-kompatibility (kombinace win+0).

Kód: Vybrat vše

;WINbutton+8 = toggle settings #3 in RME totalmix
;WINbutton+9 = toggle settings #4 in RME totalmix
;WINbutton+0 = toggle MONO in RME totalmix


#Include Midi Functions.ahk


;==========================================================================================================
;
;!!!SET THE CORRECT NUMBER OF THE VIRTUAL MIDI PORT (IDENTICAL TO THE ONE SET AS INPUT IN RME TOTAL CONTROL)
;
;==========================================================================================================

MidiDevice = 2

;=====================================================================================
;
;MIDI: USING MIDI-OUT MSG TO CHANGE THE PRESET IN RME TOTALMIX USING A KEYCOMMAND
;
;=====================================================================================


#8::
#SingleInstance Force
#NoEnv
;;;;;;;;;;;;;; single middle C note by midiOutShortMsg ;;;;;;;;;;;;;;;;;

  ; To send a series of events that require precise timing, use the MidiStream functions instead.

  channel := 1          ; midi channel to send on
  Note    := 56         ; midi number for middle C
  NoteDur := 100000       ; duration to hold note for (approx.)
  NoteVel := 128        ; velocity of note to send


;  MidiDevice = 2

  OpenCloseMidiAPI()
  h_midiout := midiOutOpen(MidiDevice)

  midiOutShortMsg(h_midiout, "N1", Channel, Note, NoteVel) ; "N1" = "NoteOn"

  ;Sleep %NoteDur%

  midiOutShortMsg(h_midiout, "N0", Channel, Note, 0) ; Send Note-Off command for middle C

  midiOutClose(h_midiout)
  OpenCloseMidiAPI()


return

#9::
#SingleInstance Force
#NoEnv
;;;;;;;;;;;;;; single middle C note by midiOutShortMsg ;;;;;;;;;;;;;;;;;

  ; To send a series of events that require precise timing, use the MidiStream functions instead.

  channel := 1          ; midi channel to send on
  Note    := 57         ; midi number for middle C
  NoteDur := 100000       ; duration to hold note for (approx.)
  NoteVel := 128        ; velocity of note to send


;  MidiDevice = 2

  OpenCloseMidiAPI()
  h_midiout := midiOutOpen(MidiDevice)

  midiOutShortMsg(h_midiout, "N1", Channel, Note, NoteVel) ; "N1" = "NoteOn"

  ;Sleep %NoteDur%

  midiOutShortMsg(h_midiout, "N0", Channel, Note, 0) ; Send Note-Off command for middle C

  midiOutClose(h_midiout)
  OpenCloseMidiAPI()

return



#0::
#SingleInstance Force
#NoEnv

  ; To send a series of events that require precise timing, use the MidiStream functions instead.

  channel := 1          ; midi channel to send on
  Note    := 42         ; midi number for middle C
  NoteDur := 100000       ; duration to hold note for (approx.)
  NoteVel := 128        ; velocity of note to send


;  MidiDevice = 2

  OpenCloseMidiAPI()
  h_midiout := midiOutOpen(MidiDevice)

  midiOutShortMsg(h_midiout, "N1", Channel, Note, NoteVel) ; "N1" = "NoteOn"

  ;Sleep %NoteDur%

  midiOutShortMsg(h_midiout, "N0", Channel, Note, 0) ; Send Note-Off command for middle C

  midiOutClose(h_midiout)
  OpenCloseMidiAPI()

;Click down
;MouseClickDrag, Left, , , 0, -1, , R

return



Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: RME TotalMix a TalkBack

Příspěvek od Pytkin » 19 lis 2011 19:57

Jasne super.. Vyzera to izi.. Ja som teraz 3 dni v brne, ale buduci tyzden im to tam pojdem nahodit.. Zatial som tam v stvrtok nechal taku podivnu kombinaciu direct monitoringu a nuendackeho control roomu.. Ale zatial im to stacilo..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: RME TotalMix a TalkBack

Příspěvek od Pytkin » 23 lis 2011 22:59

tak dnes som to nahodil .. super , vsetko funguje .. akurat som mal problem , ze midiyoke je len 32bit a autohotkey som dal 64bit , takze nejak moc spolu nespolupracovali .. tak som dal ahk 32bit a uz to frci .. este som nepochopil v nastaveni totalmixu je v lavo dole MACKIE CONTROL SETTING .. a hned prva zalozka je ENABLE PROTOCOL .. ked to je zapate , tak vsetko ide , ale na mixe mi ukazuje na prvych 8 inputoch taky midi 5kolik a je dole su sede .. ked to enable protocol odskrtnem , tak to tam neukazuje , ale zase nejde riadenie .. podla navodu som predpokladal , ze tie noty ktore udavaju pre jednotlive buttony na mixe , idu aj bez MACKIE CONTROL PROTOCOLU .. ale podla toho ako sa to sprava , tak asi ne ..

je to jedno .. hlavne ze to robi , co potrebujeme :)

este som chcel naprogramovat , aby sa to chovalo , ze ked drzis gombik , a po nejakej dobe pustis , tak sa talkback vypne .. a ked ho len kratko stlacas , tak sa zapina/vypina .. ja myslim ze to dako pojde .. ale uz sa mi s tym nechcelo trapit dnes .. aj domov treba zajst ..

Odpovědět