ROLAND-BOSS BR1600 CD

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

ROLAND-BOSS BR1600 CD

Příspěvek od pavlii » 20 črc 2007 10:45

Klucí, tohle je asi spíš otázka pro ty, co podobný mašinky používaj (safa třebas). Přemýšlím o pořízení mobilního rekordéru, kdyby bylo potřeba někde natočit pár stop. Prosím nerozebírat variantu NTB+vícevstupá zvukárna.
Vzhledem k určitému výhledu, že by nejčastějším objektem byly asi bicí, uvažoval jsem o víc jak 4 vstupech - z toho vylezlo jen celkem málo rekordérů, protože zase nechci investovat zbytečně moc, neboť to nebude moje primární DAW. Většinou jsou k dispozici jen 2 nebo 4 vstupy zaraz; tenhle BOSS má jako jeden z mála 8 vstupů (ještě tu je třeba Yamaha AW16G), ale docela mě oslovují možnosti, které tahle sranda nabízí - zvlášť po upgrade na V2, což je zadarmo uploadem :)
Sice se prodává nová za 35+kKč, ale dá se sehnat i pod 20kKč, což by bylo fajn...
K diskusi je tedy to, zdali je tahle mašinka konkrétně i za tu cenu okolo 35kKč solidní (funkčností, možnostma apod.) a zdali k ní existují ještě nějaké jiné alternativy, kromě zmíněné Yamahy - třeba jsem na netu nějaké přehlídnul. Asi bych vyloženě zůstal u té podmínky 8 mic vstupů, jinak na zbytku moc nezáleží, výsledná práce se bude stejně dělat jinde, takže by to fakt primárně sloužilo k nabrání audiostop.

Dík za nějaké nápady a postřehy.

P.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 20 črc 2007 11:03

no nebylo by to tak kompaktni ale co vzit mic preamp zvlast a pak uz muzes pouzit jako HDR temer cokoliv i v cenovy tride kolem 10t. protoze ti pak stacej lajny, tolik mic preampu ma malokterej hdr takze vyber je dost omezenej

videl sem i rackovej 8mi kanalovej mic preamp s adatem kolem 10t, coz by bylo asi uplne v pohode, kdyby se to nakombvilo s nejakym HDR z druhy ruky taky kolem 10t mozna i min (akai, fostex apod.) tak by to urcite fungovalo, uznavam ale a i moje mysleni se ubira tim smerem, ze je lepsi si trochu priplatit a mit vsechno v jedny bedne nez nekde vyhrabavat naky krable a propojovat je, zvlast v terenu je to peklo peklouci..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 20 črc 2007 11:04

TASCAM nebo FOSTEX nekonkurují? A zrovna použití těch preampů, co tam budou se mi jeví dost nekvalitně. Mám zkušenosti s Tascam DP-01 FX a tam jsou preampy bída, a upřímě pochybuji, že vyšší modely na tom budou líp, platí se tam podle mě jen za počet I/O a faderů....
Naposledy upravil(a) delay dne 20 črc 2007 11:09, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 20 črc 2007 11:05

No hele me se to zda teda dost prehnany, kdyz je to jen na nahravani, budes platit za tisic efektu a funkci ktery mas stejne lepsi doma a tyhle nevyuzijes. Nebude lepsi reseni jen HD recorder bez vsech tech funkci?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 20 črc 2007 11:20

2 Cyril: fakt je ten, že je to celkem dvousečný. Na jednu stranu bych to měl prostě fakt jen na nabrání materiálu; pracovat se pak bude na PC. Z tohohle pohledu by mi úplně stačilo, kdyby takovejhle cajk měl mnou požadovaných 8 vstupů, HDD a komunikační port s PC a šmytec. Zase na druhou stranu - třeba to bude chtít občas někdo půjčit nebo mě poprosí o nějaký záznam něčeho, kde se zase nabídka efektů může hodit - nemluvě o tom, že by se dejmetomu mohly hodit i mně, minimálně do příposlechu na "testování soundu". No a v neposlední řadě mě napadlo, že kdybych měl třeba dovču nebo byl prostě mimo studio, můžu si to vzít ssebou a hrát si s míchačkou - nástřelově.

Takže je to tak 50:50 - nepotřeboval bych takovou nálož v zásadě, ale hodit se to může..... chjojojojo.
FOSTEX ani TASCAM nekonkurují - Fostex nemá 8x MIC vstup a Tascam je strašně velká kráva.

P.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 20 črc 2007 11:28

pavlii: jo ja ti rozumim. Taky se me tyhle zarizeni moc libej. Mimochodem, kdy zprovoznis stranky, furt se tam koukam a nic!
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 20 črc 2007 14:00

momentalne dost robim s tymto:
http://www.thomann.de/gb/fostex_mr_8_hd.htm
a preampy ujdu, nesumia, nekreslia. ma to trocha poddimenzovany fantom a 4 pazrave mikrofony (trebars lampy) robia problemy, ale inak ok. ovsem to vie len 4 stopy a ma 4 diery, takze asi nic moc informacia

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 20 črc 2007 15:17

Toto splnuje este KORG D3200....je to super masinka ma to osem preampov a na kazdy kanal vypinatelny fantom (Zvlast!)......testoval som ho......je to fakt delo. Neviem ako je na to s cenou sekac......ja som sa s jednym stretol za 29000 SK.....bezkonkurencna cena na to co to vie....podotykam je to 32 stopak a vie 16 naraz resp. 14+ stereo stopa z vnutorneho aut. bubenika.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 21 črc 2007 23:33

Hele Pavlii a neni lepsi pro tebe koupit starsi VS1680/1880 ? Myslim ze by se ted mohly prodavat za hubicku a je to IMHO porad super stroj.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 21 črc 2007 23:47

safa: za kolik? Kde? Diky.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 21 črc 2007 23:48

... co ja vim ... ale nerikej mi ze to nekde nenajdete vy, stary Ebayaci ;-)
Naposledy upravil(a) safa dne 21 črc 2007 23:53, celkem upraveno 1 x.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 21 črc 2007 23:49

ebay Roland VS 1880 pod 500 dolaru... sakra to stoji za uvahu!!!
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 23 črc 2007 09:38

2safa: jj, hezký mašinky - krom toho bych se nemusel moc na začátku orientovat, páč si ještě ty základy pamatuju z VS2480 :-D ale tyhle srandy nemaj 8x XLR (tedy MIC) vstup, jestli se nepletu..... :-( ale za řekněme 400 USD je to mazec!

Odpovědět