Roland MC-909 - jak na midi?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Neural_I

Roland MC-909 - jak na midi?

Příspěvek od Neural_I »

Zdar, mate nekdo zkusenost a dokazali byste mi vysvetlit jak ovladat 16 nastroju z MC-909 po midi treba z cubase apod ? kdyz zalozim midi stopu v DAW, je lhostejno jakej dam stope midi kanal, pokazdy hraje aktualne zvoleny zvuk na MCcku, nefunguje mi to tak jak bych cekal, ze zvuk c.1 = ch.1 atd, prijde mi to divny az nepochopitelny a nezbyva mi nez doufat ze je chyba na moji strane a ne v masine.
snad je pro majitele MCcka pochopitelny o co mi jde, chci mit v DAW na 16 ti kanalech 16 zvuku, zatim nevim jak na to, mam to par dni a v manualu sem se to nedocet (manual je stejne u tyhle masicny dost na h...)
diky

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

jeste neco, v idelanim pripade by se mi hodilo kdybych mohl v PC udelat frazi a tu dostat do paternu v MC-909, jaksi si tim zjednodusit praci v MCcku, kde i pres velkej displej, je editace paternu neskutecnej voser.
diky

COBOLT

Příspěvek od COBOLT »

Neural_I : 1) na MC to bude v nastavení midi a potom poslední kolonka v screenu, kde je videt 16 partů je to hned vedle kolonky s fx 1 pan a spol. tam se to musí přenastavit na ext. 2)co se týče operací s nalejvanim a ukladanim souboru tak bych řek, že je to neskutečnej vopruz :) ale existujou konvektory:http://music.casio.com/e/smf/

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

diky, ja sem na to vcera nejak prisel, zafungovalo mi to v kombinaci s FL jak skladani ve FL tak zpetny nalejvani dat do MC (prakticky prepis paternu z FL do MC, podle me dobrej postup co desne zprehledni a urychli praci s jinak dost dementnim MCckem)
kazdopadne diky za info

Odpovědět