Rozdvojení elektrické kytary

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Rozdvojení elektrické kytary

Příspěvek od Liquid Sound » 14 pro 2008 17:35

Rád bych se zeptal někoho, kdo má velkou praxi s nahráváním kytarovejch aparátů.

Když produkuju desku u níž mám hlavní slovo týkající se zvuku já, občas se stane, že se se prostě neshodnu na zvuku kytarového aparátu. Řešim to zpravidla zapůjčením AC30, která je mým oblíbeným standardem. Přesto ale kytarista trvá na tom, aby si svůj aparát prosadil... Je to pochopitelný. :) V pohodě, ať si ho na koncertech nebo na deskách co nedělám já klidně prosazuje. No problem.

Otázkou je, jak rozdělit signál z kytary za všema krabičkama tak, abych měl:

1. čistou naefektovanou linku - pro reamping popř. pro digitály
2. linku pro VOXe, kterej se dál majkuje
3. linku pro kytaristův oblíbený aparát - majekuje se taky

Zpravidla se dostáváme k výsledkům neůměrně zvýšenýho šumu a především brumu. DIbox navíc dost výrazně mění zvuk, jak frekvenčně, tak dynamicky.

Jedna evetualita, do které se mi moc nechce je, alespoň rozdvojit to do naefektovaný linky a jednoho aparátu. Reamp si udělám v druhym kole sám... Moc se mi ale nechce - zbytečně trávenej čas přehráváním/nahráváním, kterj se dá trávit i jináč... Pfrrrr.... :(

Máte někdo dobrou zkušenost s nějakym DI boxem? Na GS většinově raděj RADIAL JDI andbo Little Labs PCP Než jeden z nich objednám, zkoušim se zeptat ještě tady... Nějakej hint nebo rada z praxe? :)

http://www.gearslutz.com/board/so-much- ... itter.html

PROSÍM MODERÁTORY, ABY VEŠKERÉ OT ZCELA NEKOMPROMISNĚ MAZALI! DÍKY :)

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Příspěvek od vras » 14 pro 2008 17:51

Transformatorovy DIbox bude vzdycky nejak menit zvuk. Ja jsem to resil k velke spokojenosti zcela primitivne, pokud impedance vstupnich obvodu zesilovacu skyta rezervu, tak to snimace utahnou: jack rozdvojkou za cca 50 korun primo z kytary - jeden fous do preampu/hlavy a dalsi do preampu/AD interface. Ostatne, to, ze konkretni snimace utahnou kontretni aparaty a nebude se menit zvuk, to ti nikdo nerekne, to nejlepe vyzkousis sam....

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Příspěvek od Liquid Sound » 14 pro 2008 18:43

vras píše:Transformatorovy DIbox bude vzdycky nejak menit zvuk. Ja jsem to resil k velke spokojenosti zcela primitivne, pokud impedance vstupnich obvodu zesilovacu skyta rezervu, tak to snimace utahnou: jack rozdvojkou za cca 50 korun primo z kytary - jeden fous do preampu/hlavy a dalsi do preampu/AD interface. Ostatne, to, ze konkretni snimace utahnou kontretni aparaty a nebude se menit zvuk, to ti nikdo nerekne, to nejlepe vyzkousis sam....
Jojo to mě taky napadlo a ozkoušel jsem. Potíž je v tom, že ten počet kombinací kdy to chodí je strašně malej. Nehledě na to, že si kytaristi naopak na desky půjčujou různý cizí (drahý) nástroje. Potřebuju pro něco profesionálního tj. ošetřenýho tak, aby to fungovalo a nestal se nedejbože žádnej malér. Prostě plug and play! Nechci nic testovat, zkoušet, porovnávat ani řešit. Chci točit! :) Safraporte vždyť to musí bejt dost běžná věc ne?! :)

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 14 pro 2008 19:59

LS: prý je v pohodě Line Selector od Bosse, ač by se to mohlo zdát podezřelý. Osobní zkušenost nemám.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Příspěvek od vras » 14 pro 2008 21:10

http://forum.cakewalk.com/tm.asp?m=7960 ... y=&#796075
mrkni do tehle diskuze, resi tam tentyz problem (a vselijak - DIboxy, A/B selectory, rozdvojky "Y")

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko » 14 pro 2008 21:41

splitter... treba RANE... to zafunguje a do studia se ti bude hodit i v budoucnu...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 pro 2008 21:48

tiez si myslim ze aktivny splitter by to za krabickami mal zvladnut a zvuk by nemal ovplyvnit skoro vobec. no a ostatne kratke snorenie u thomanna vyhodilo gitarovu krabku ktora robi presne co chces a za par bobkov
http://www.thomann.de/gb/morley_mo_trip ... litter.htm

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 pro 2008 22:07

kexik : Myslis ze to skutocne nijak neovlivnuje zvuk ?

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Příspěvek od Liquid Sound » 15 pro 2008 01:32

kexik píše:tiez si myslim ze aktivny splitter by to za krabickami mal zvladnut a zvuk by nemal ovplyvnit skoro vobec. no a ostatne kratke snorenie u thomanna vyhodilo gitarovu krabku ktora robi presne co chces a za par bobkov
http://www.thomann.de/gb/morley_mo_trip ... litter.htm
Morleyho jsem měl... http://www.thomann.de/gb/morley_aby.htm Sice se zdá zvuk ok, ale brum a šum dost narostl. Ale jo, mám s tim jednu desku hotovou... Pamatuju si tu značku podle toho kuřáka z Akt X :)

Jako chodilo to, ale prostě si nemůžu pomoct - přišlo mi to takový amatérský. :/
Naposledy upravil(a) Liquid Sound dne 15 pro 2008 01:36, celkem upraveno 1 x.

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Příspěvek od Liquid Sound » 15 pro 2008 01:35

Prostě obecně moje dojmy jsou dosud takový...

Pokud je to aktivní, barví to nebo ubírá dynamiku. Pokud je to pasivní, šumí to anebo bručí... :(

Vyveďte mě prosím někdo z omylu něcim fungujícím. :)

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 15 pro 2008 01:54

Ja osobne jdu do tohohle:
http://www.woboge.com/boxes_abytm.html
Reputaci se tyhle pristrojky zdaji mit vic nez slusnou, tak to risknu. Ten chlapik je zatim pri komunikaci velmi vstricny a zda se byt i dost fundovany. Jsem s nim uz domluveny - v lednu dam vedet.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 15 pro 2008 07:37

Skoda ze sis nevsiml, kdyz sem pred par mesicema pordaval FLASH passive mixer/splitter od UPTOWN (prodal jsem ho AUM GENERATORovi, tak mu napiš, třeba to neni to co cekal). Na netu to ani nehledej, je to hodne kvalitni vec z devadesatych let a proslavil ji hlavne PRINCE, leč zmínky o ní fakt nenajdeš.... Hledej kvalitní passive splitter, určitě něco existuje. Mě docela mrzí, že sem ho pustil, pač to opět začínám potřebovat...

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Příspěvek od vras » 15 pro 2008 08:36

pak uz leda neco takoveho:

http://www.tonebone.com/tb-switchbone.htm
http://reviews.harmony-central.com/revi ... hbone/10/1

vestaveny zesilovac pracuje ve tride A, ten preziji i skalni odpurci tranzistoru v signalove ceste:-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 pro 2008 08:40

vras: ta vec ma ale trafo, takze neutralna nebude. a sorry ale s vynimkou koncakov pracuju tranzistory vzdy v triede A. to je taka najnovsia debilna moda z toho robit reklamnu vyhodu

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 15 pro 2008 08:40

Ještě mě v souvislosti s touto problematikou napadá obrátit se na Jaroslava Smrčku, je to kromě výroby efektů lovec čistého zvuku a určitě bude mít zkušenosti... http://www.smrckaeffects.com/ - napiš mu do Technické diskuze, odpovídá zpravidla týž den.

Odpovědět