Rozvod 230V v racku

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Rozvod 230V v racku

Příspěvek od Ondrash » 19 říj 2007 15:41

Ahoj Nechávám si dělat rack a chtěl jsem se zeptat, jak máte vyřešeno 220V v racku. Říkal jsem si, že bych si koupil 1U krabici a do ní dal třeba tři spínače, na tři 220V okruhy. Přemýšlím nad nějakým řešením, kdy nebudu muset zapínat jeden nástroj po druhým, kdy se nebudu proplétat změtí kabelů. Na síťový distributor od ... teď mi to vypadlo... mít nebudu. Asi bych to řešil zásuvkama a kabelama. Máte někdo nějaký tip nebo fotku?

Díky

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 19 říj 2007 16:26

Nekde jsem videl, jak si nekdo dal do racku normalni prodluzovacku:

Obrázek

A tim jednim spinacem to cele zapinal. Ted si nepamatuji, jestli ji mel zamontovanou vpredu nebo vzadu, ale myslim, ze spis vzadu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 19 říj 2007 16:33

ondrash : ak mas malo penazi , kludne chod do toho co pise fova .. ja davam vsade 1U racky so 7 zasuvkami .. ale len kvoli "poriadku" aby sa to dalo lahsie uchytit .. ale je to dost drahe .. keby som si robil pre seba rack , urcite by som si to nekupil ..

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 19 říj 2007 18:07

Já mám všechno rozdělený na 3 okruhy - první je rack a veci okolo, druhej monitory a přepínač signálu do nich a třetí věci na stěně a stojanu. Každej okruh se zapíná zvlášť prodlužkou se spínačem, něco podobnýho, co sem dal Fova, u racku je přidělaná na jeho kostře, u ostatních zespodu na stole (=není vidět:-). Hlavně se snažím vést síťový kabely odděleně od signálových a MIDI (síť nalevo, signál napravo) a mám je svázaný k sobě, aby se to samovolně nehejbalo.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 19 říj 2007 20:29

<img src="http://pc204c.fzu.cz:8080/~ezone/Tudy/Fotky/Rack.JPG">
Úplně nahoře je channel strip, který nemá vlastní vypínač, tak jsem ho dal na kabel (bude přichycen ke stěně racku)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 19 říj 2007 21:15

Tudy, tak to je dobrá customizace;-) Ale přínos nesporný, zvlášť v racku - díky za tip;-)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 19 říj 2007 21:18

Bóďo, Díky:)
Co je nejduležitější, že to dost eliminuje zemní smyčky.

Změnil jsem název tématu (nominální síťové napětí je už "pár" let 230V)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

fantozzi
Příspěvky: 313
Registrován: 11 zář 2006 21:25

Příspěvek od fantozzi » 19 říj 2007 22:03

OT
> tudy - a kolik lidí říká 230? :-) to je stejný jak 380 :-)

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 20 říj 2007 12:25

Tudy: Hele Tudy, ta fotka je fakt zajímavá. To máš ručně udělanej kabel? To je výbornej nápad. Ušetříš spoustu místa i prodlužovaček... Takhle bych mohl proroutovat ty alesisy...

S těmi 230V. Jsi mě dostal. Koukal jsem na názve threadu a říkal jsem si, to jsem vážně napsal 230V? To se mi nějak nezdá... :lol:

Ještě máte nějakej dobrej tip na toho hada (černá barva), jak do něj dáte kabely aby to vypadalo úhledně?

A ještě jedna věc. Stahovací pásky na připevnění kabelů ke stojanu jsou sice dobrá věc, ale pak když chci přidat další kabel, je to konečná. Nevíte, kde se dají sehnat takové ty suché zipy? Občas bývají např. na mikrofonních šňůrách....

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 20 říj 2007 12:37

ako je to s vyzarovanym teplom v rack case? treba to dajako extra vetrat pokial neni case zatvoreny?

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 20 říj 2007 14:57

Ondrash: jasně, je to vlastní výroba. Trochu drbačka, ale zvládne to každý.
Problém je jen v tom, že do těch kabelových euro-zásuvek nejdou narvat dva síťové kabely i s dvojitou izolací. Ale vyřešil jsem to tepelně-smršťovací bužírkou.

Excom: je dobrý dodržet určité zásady - např, pokud má nějaká mašina nahoře větrací otvory, neměly by být překryty. Čili, nad ní dát nějakou méně hlubokou jednotku.
A nebo se nechávají některé pozice volné a dopředu se dá jen panel s větracími otvory.
Aktivní chlazení snad nikdo neřeší.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 20 říj 2007 15:00

Ondrash: suchej zip koupis na metry v galanterii, pak staci obe strany sesit zady k sobe.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 20 říj 2007 15:11

Tudy: machrovina, taky dekuju za tip. Jenom uvazuju, kdyz mam polovinu krabic s venkovnim adapterem, co s tim. Zatim to mam, tak jak pise Fova.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 20 říj 2007 15:51

peteness píše:Tudy: machrovina, taky dekuju za tip. Jenom uvazuju, kdyz mam polovinu krabic s venkovnim adapterem, co s tim. Zatim to mam, tak jak pise Fova.
S těmi adaptery bych to chtěl taky nějak promyslet, protože jich mám taky moc. a jak se válejí na zemi není teda 2x ideální...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 říj 2007 22:18

pasky so suchym zipsom maju v ikea

Odpovědět