RX-V357 jako zesilovač pro pasivní monitory

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
pateson

RX-V357 jako zesilovač pro pasivní monitory

Příspěvek od pateson »

Má smysl použít Yamahu RX-357 s těmito parametry:
• Frequency Response
CD, etc. to Front L/R .............................. 10 Hz to 100 kHz, –3 dB
• Total Harmonic Distortion
1 kHz, 50 W, 6 Ω, Front L/R .................................... 0.06% or less
• Signal to Noise Ratio (IHF-A Network)
CD (250 mV, shorted) to Front L/R, Effect Off .... 100 dB or more
• Residual Noise (IHF-A Network)
Front L/R ................................................................ 150 µV or less
• Channel Separation (1 kHz/10 kHz)
CD, etc. (5.1 kΩ terminated) to Front L/R ... 60 dB/45 dB or more

v kombinaci s pasivními monitory Behringer B2030p nebo raději koupit v této ceně aktivky (které budou menší)? Na domácí potřeby pro mix, ozvučení software zvukového modulu, poslech.

Obecně se uvádí, že malé repro nemá basy, takže koupím-li kolem 5 -6000 korun pár monitorů aktivních tak budou dost malé: M-audio DX4, Fostex PM0.4 (to už je nad rozpočet).
Ale jináč su Moravák

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

pateson : ja by som siel radsej do tych behringer pasivnych + ta yamaha .. i ked som ich nikdy nepocul .. snad hraju dobre , ako aktivky ..

pateson

Příspěvek od pateson »

Pytkin píše:pateson : ja by som siel radsej do tych behringer pasivnych + ta yamaha .. i ked som ich nikdy nepocul .. snad hraju dobre , ako aktivky ..
Já tak nějak ve skrytu duše doufám, že by zesilovač v té Yamaze měl být dobrý (na svoji cenu) a zbytek je o bednách
Ale jináč su Moravák

Tudy

Příspěvek od Tudy »

V tomhle případě jsem taky pro řešení zainvestovat ty peníze do pasivních monitorů a použít k nim ten zesilovač, co máš.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

pateson

Příspěvek od pateson »

Tak jsem si právě z recese vyzkoušel jaké kmitočty slyším (generátor z MP3-ASIO přehrávače Multistream přes Emu0202USB a AKG K240) a dospěl jsem k cca 25 - 16500 Hz, tedy nevím jak je to směrodatné :-) leč myslím, že se s vymýšlením beden uklidním a v pohodě zůstanu u Behringeru :-)

PS: to je zajímavé, že když jsem dal vyhledat B2030P, tak toto téma se nenašlo http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=4165
Ale jináč su Moravák

kexik

Příspěvek od kexik »

ma ta yamaha tlacitko direct? kazdopadne korekcie na nuly, inak si navaris fazove problemy. vseobecne suhlasim s chalanmi, pri tvojom rozpocte je to dobre riesenie

pateson

Příspěvek od pateson »

kexik píše:ma ta yamaha tlacitko direct? kazdopadne korekcie na nuly, inak si navaris fazove problemy. vseobecne suhlasim s chalanmi, pri tvojom rozpocte je to dobre riesenie
Tento model Direct nemá, ale má tzv stereo režim ve kterém by se měly vypnout přebytečné efekty (hezky v něm cvakají relátka). Korekce jsem prakticky nikdy neměnil, mám je pořád na 0, vyhovuje mi to i při normálním poslechu

Díky za rady, Behringery vyzkuším
Ale jináč su Moravák

Odpovědět