sampler+zvukovka+preamp

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
heligonka moja laska
Příspěvky: 38
Registrován: 13 říj 2008 19:51

sampler+zvukovka+preamp

Příspěvek od heligonka moja laska » 18 čer 2009 19:37

Zdravim.Nemozte mi niekto poradit ako prepojit sampler akai s5000 so zvukovkou.Planujem si ho teraz kupit ale neviem ako to pozapajam aby som mohol posielat sample do pc cez zvukovku a zaroven spat.A dalsi problem:zvazujem kupit nejaky preamp lenze pouzivam zvukovku focusrite pro 40 ktora ma vlastne pre-amp a tak neviem ci by to vlastne malo zmysel,mam na mysli ci by sa nejak "nekopali".Sorry ale zapajanie kablov je moja nocna mora.Diky za rady

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: sampler+zvukovka+preamp

Příspěvek od mONOGRAm » 18 čer 2009 19:39

a nechces radsej akai Z4? ten ma usb na loadovanie zvukov. cirou nahodou prave jeden predavam 8O).

heligonka moja laska
Příspěvky: 38
Registrován: 13 říj 2008 19:51

Re: sampler+zvukovka+preamp

Příspěvek od heligonka moja laska » 18 čer 2009 19:45

Mozno by som aj bral lenze nie som na slovensku a haluskovat s postou atd sa mi nechce a s5000 preto lebo sa mi naka za lacny peniaz.

heligonka moja laska
Příspěvky: 38
Registrován: 13 říj 2008 19:51

Re: sampler+zvukovka+preamp

Příspěvek od heligonka moja laska » 18 čer 2009 23:51

Nikto nic? :(

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: sampler+zvukovka+preamp

Příspěvek od mONOGRAm » 19 čer 2009 07:38

nie je mi uplne jasne, co si predstavujes pod vetou "sample do pc cez zvukovku". sample sa daju do s5000/6000 tahat cez usb kartu, ktora standardne nie je
vybavou samplera. popripade cez midi standardom SDS /ale to si budes musiet upratat pod stolom, aby sa Ti mala kam zmestit brada, kym ich tam dostanes/.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: sampler+zvukovka+preamp

Příspěvek od Pytkin » 19 čer 2009 10:58

este sa da do samplera posielat data cez SCSI ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: sampler+zvukovka+preamp

Příspěvek od kexik » 19 čer 2009 11:06

k sampleru: sampler ide prepojit s pocitacom 3 principialne odlisnymi sposobmi
1. datovo. to znamena bud cez scsi alebo usb kabel. taketo spojenie sluzi vyhradne na vymenu samplov, nijak nevyuziva zvukovy engine samplera, a nema nic spolocne so zvukovou kartou
2. digitalne, cez spdif/aes alebo adat alebo tdif. taketo prepojenie ide cez zvukovu kartu, pricom vystup zo samplera nahravany do pc uz zahrnuje interny zvukovy procesing samplera (filter, reverb, atd), ale nie zvuk jeho prevodnikov a analogovej casti
3. analogovo, ked analogovy vystup zo samplera nahras analogovym vstupom na zvukovej karte.
takze napis, o ktory sposob mas v tvojom pripade zaujem, bez toho ti nik dobre neporadi

k preampu: k tvojej zvukovej karte si mozes nakupit preampov do vymyslu sveta a pouzivat prave ten na ktory mas chut. kazda zvukova karta ma aj linkovy vstup a prave na ten sa preamp pripoji. alebo sa pripoji digitalne, ak obsahuje spdif alebo aes modul

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: sampler+zvukovka+preamp

Příspěvek od Pytkin » 19 čer 2009 12:31

kexik : do bodu 1 patria aj body 2 a 3 .. bod 1 = samplovanie .. cize mozes samplovat na PC (alebo len otvarat CD kniznice) .. a hotove sample posielat do USB , scsi , alebo ich tam posielat po analogu alebo digitalne (spdif) ..

potom je v podstate druha cinnost , cize zhravanie uz hotovej hudby zo samplera .. na to sa da pouzit analog alebo digital (body 2,3) ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: sampler+zvukovka+preamp

Příspěvek od kexik » 19 čer 2009 13:40

Pytkin píše:kexik : do bodu 1 patria aj body 2 a 3 .. bod 1 = samplovanie .. cize mozes samplovat na PC (alebo len otvarat CD kniznice) .. a hotove sample posielat do USB , scsi , alebo ich tam posielat po analogu alebo digitalne (spdif) ..

potom je v podstate druha cinnost , cize zhravanie uz hotovej hudby zo samplera .. na to sa da pouzit analog alebo digital (body 2,3) ..
ja som tie body zvolil nie s ohladom na funkciu ale s ohladom na vztah ku zvukovej karte, kabelazi a principu fungovania

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: sampler+zvukovka+preamp

Příspěvek od Pytkin » 19 čer 2009 13:41

ved o principe fungovania pisem aj ja ..

heligonka moja laska
Příspěvky: 38
Registrován: 13 říj 2008 19:51

Re: sampler+zvukovka+preamp

Příspěvek od heligonka moja laska » 19 čer 2009 16:14

Predstavujem si to asi takto:k sampleru pripojim napr.nejaky synth,nahadzem si tam nejake zvuky ktore po uprave prenesiem zo sampleru do abletonu napr.do audio stopy (midi stopy).Lenze neviem ako to spravit a ci sa to vobec da.Diky

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: sampler+zvukovka+preamp

Příspěvek od Kermitak » 19 čer 2009 16:18

Nebylo by jednodussi to nasamplovat primo do abletonackyho sampleru?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: sampler+zvukovka+preamp

Příspěvek od kexik » 19 čer 2009 16:19

heligonka moja laska píše:Predstavujem si to asi takto:k sampleru pripojim napr.nejaky synth,nahadzem si tam nejake zvuky ktore po uprave prenesiem zo sampleru do abletonu napr.do audio stopy (midi stopy).Lenze neviem ako to spravit a ci sa to vobec da.Diky
to nedava zmysel. synth nahras predsa rovnako dobre rovno do abletonu, ak mas kvalitnu zvukovu kartu (co zda sa mas). k tomu ti sampler netreba

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: sampler+zvukovka+preamp

Příspěvek od Kermitak » 19 čer 2009 16:28

Tak mluvi o upravach zvuku v sampleru, ty akaiacky prevodniky a filtry udajne delaji svy... Ale to je imho jedinej duvod, proc si to takhle komplikovat.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: sampler+zvukovka+preamp

Příspěvek od kexik » 19 čer 2009 16:42

Kermitak píše:Tak mluvi o upravach zvuku v sampleru, ty akaiacky prevodniky a filtry udajne delaji svy... Ale to je imho jedinej duvod, proc si to takhle komplikovat.
dobre, ale vtedy tiez dava vacsi zmysel nahrat syntak do pc, v pc posekat na wavy, poslat datovo (scsi, usb) do sampleru a ten potom krmit midi, nez nahravat syntak rovno do sampleru. ako, sediet nad pididisplejom a mackat 6urovnove menu je na O---

Odpovědět