Sanchez - laboratórium - NEVE, SONY, Telefunken a iné

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
delay

Re: Sanchez - laboratórium - NEVE, SONY, Telefunken a iné

Příspěvek od delay »

Hammond: Děláš si pr..l? :)
15 kousků EVK 326 nám (společně s C9000) tady leží na stole a vod začátku roku řešíme jak to dát do kupy... Máme na to teda schopnýho člověka, ale nemá čas

Pokud by jsi měl chvilku a podělil ses o návod jak to zapojit - jde nám hlavně o napájení - tak budeme vděční. Předpokládám, že tam máš vstup MIX/LINE...
Klidně to napiš do zprávy, nevim jaký by to tu mělo smysl, přeci jen je to Sanchezovo téma.

c9000

Příspěvek od c9000 »

Za jakoukoli pomoc ohledně tesla modulů budeme moc vděční.:) BTW. jak jsi s tím spokojenej/jak to hraje funguje? Díky

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Sanchez: Riesil si niekedy potisk celnych panelov? Ja mam rozrobenych niekolko masin a chcel by som, aby to aj profesionalne vyzeralo, ale zatial som neprisiel na sposob, ako spravit dobre. Nemas nejaky typ?

delay

Příspěvek od delay »

Hammond: Zkus se v okolí poptat po sítotisku, kámoš běžně tiskne hlinikové i lakované čelní panely k zesilovačům Fisher, dále k pračkám, ale dělal i Siemens audio nebo efekty Smrčka atd... Kdybys nic nesehnal, tak ti to zařídím. Ohledně modulů se brzy ozvu.

Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

Za starých časov sme robili panely propisotom:-)
Potom sme robili sieťotlač, ale to sa oplatilo až od niekoľkých kusov, lebo výroba sieťky niečo stojí a pre jeden kus to bolo drahé.
Teraz sa mi páči Quick panel. Pozri si to na nete. Je to program, ktorý si stiahneš a navrhneš si v ňom panel aj s dierami. Aj materiál atd. Pošleš to cez net do firmy a oni Ti pošlú hotový panel na dobierku. Nezdá sa mi to drahé a je to pekné.

Pozri si link: https://picasaweb.google.com/1096936221 ... 9483/Kombo

skeld

Příspěvek od skeld »

Sanchez:

Jo jo s quickpanel.sk jsem taky spokojenej, dělal jsem u nich např. tyhle SSL panely.

Obrázek

a tady jsou moje EVKáčka

Obrázek

Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

Pekné:-) Aj SSL, aj EVK. Už som si to prednedávnom obzeral:-)

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Ten Quickpanel poznam, na istych masinach to vyzera super (vid. Skeldove SSL) ale moc univerzalne to podla mna nieje (jeden font, tri typy povrchovky, par geometrickych utvarov...). Naviac, podla toho, co mi pred casom pisal Skeld, je to odost drahsie nez sietotlac hoci aj v jednom kuse. Skusim pozistovat v okoli nieco o tej sietotlaci, prip. dam info.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jo akurat som vcera nadsene dal link quickpanel.sk .. nahodil si ten soft a zistil ze je to dost nepouzitelne .. vobec tam neni vidno rozmery a vzdialenosti .. strasne moc veci tam chyba .. atd ..

Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

Ja som v tom robil zatiaľ jeden panel. Zo začiatku som sa trápil, ale neskôr to už šlo bez problémov:-)

skeld

Příspěvek od skeld »

Jde jen o zvyk, mě se v tom dělá dobře. V nové verzi softu je konečně i import vektor grafiky. Když člověk potřebuje jednoduchý panel s popiskama, stupnicema a nějakým tím logem jde to dobře. Největší výhodou je tam podle mě to krásně přesný obrobení všech složitějších otvorů, různá zahloubení a to jak to všechno perfektně sedí s popiskama. S těma povrchovkama, to není až tak zlý, dá se gravírovat i třeba do komaxitu. Dříve jsem dělal gravírování u německýho http://www.schaeffer-ag.de/, tam je sice víc možností, ale taky o dost vyšší cena.

Na sítotisku jsem pár panelů taky dělal, tam je velká výhoda ve volnosti v grafice, ale zas to pak musí ještě člověk obrobit. většinou si to vrtám sám na stojanový vrtačce a odvrtávám i složitější a větší otvory např. pro VU metry, teda za předpokladu, že nejsou ty otvory z pohledové strany vidět a to mě dost neba.

Taky jsem zkoušel UV tisk na komaxit povrch, což je úplně levná metoda potisku a nedopadlo to vůbec špatně, ale přece jen s rozlišením síta se to rovnat nedá. Cenově je to ale fakt bezkonkurenční a drží to jak přibitý.

tady je ukázka SSL panelu, povrchovka komaxit a poté potisk UV tiskem

Obrázek

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Ten komaxit sa ako robi, to sa nejak vypaluje pri vyssej teplote? Ake to ma vyhody oproti konvencnemu nastreku?

skeld

Příspěvek od skeld »

Abych řekl pravdu úplně přesně to nevím, vím jen to, že je to barva ve formě prášku, který se při teplotě 200°C roztaví a přilne i k nekovovým materiálům. Výhodou je určitě větší odolnost proti mechanickému poškození.
Já mám pár kilometrů od domova práškovou lakovnu, kde nemají problém mi udělat i takhle malou věc, jakou je jeden 1U panel, který mě stojí cca 80 Kč a povrch vypadá fakt dobře. To kdybych si měl kupovat barvu ve spreji tak jsem minimálně na dvounásobných nákladech a ještě s nejistým výsledkem. Na výběr je i spousta strukturovaných povrchů s příměsí kovových částic a kladívkových barev. Tu kladívkovou jsem teď použil na povrchovku jednoho High-End DIY mikrofonu, ale o tom zas někdy příště.

Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

NEVE Mono verzia hotovo. Už len namontovať trafo, otestovať a odovzdať na používanie:-)

https://picasaweb.google.com/1096936221 ... 9483/1NEVE
Přílohy
NEVE Mono.jpg

Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

NEVE Stereo je hotová. Otestujem, nechám aspoň tri dni bez prestávky hrať a potom šup-šup makať do štúdia:-)
Přílohy
DSC_0062ac.jpg

Odpovědět