Jde jen o zvyk, mě se v tom dělá dobře. V nové verzi softu je konečně i import vektor grafiky. Když člověk potřebuje jednoduchý panel s popiskama, stupnicema a nějakým tím logem jde to dobře. Největší výhodou je tam podle mě to krásně přesný obrobení všech složitějších otvorů, různá zahloubení a to jak to všechno perfektně sedí s popiskama. S těma povrchovkama, to není až tak zlý, dá se gravírovat i třeba do komaxitu. Dříve jsem dělal gravírování u německýho
http://www.schaeffer-ag.de/, tam je sice víc možností, ale taky o dost vyšší cena.
Na sítotisku jsem pár panelů taky dělal, tam je velká výhoda ve volnosti v grafice, ale zas to pak musí ještě člověk obrobit. většinou si to vrtám sám na stojanový vrtačce a odvrtávám i složitější a větší otvory např. pro VU metry, teda za předpokladu, že nejsou ty otvory z pohledové strany vidět a to mě dost neba.
Taky jsem zkoušel UV tisk na komaxit povrch, což je úplně levná metoda potisku a nedopadlo to vůbec špatně, ale přece jen s rozlišením síta se to rovnat nedá. Cenově je to ale fakt bezkonkurenční a drží to jak přibitý.
tady je ukázka SSL panelu, povrchovka komaxit a poté potisk UV tiskem