SATA to SCSI disk

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

SATA to SCSI disk

Příspěvek od c9000 » 04 úno 2009 12:22

Přemýšlím o tomhle:
http://www.tygriceny.cz/obchod/4-1-sata ... data-cable

Jedná se mi o to že k sampleru potřebuji rozšířit pamět a jediným výstupním zařízením je SCSI rozhraní, proto mě zajímá tento kabel, jistě nejsem jediný, kdo SCSI používá, jde mi o to že SATA je levnější a rychlejší.

dík za případné komenty.
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 04 úno 2009 13:01

Levnejsi jo, rychlejsi ne, to jen tak btw.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 úno 2009 13:10

scsi ma stale rychlepsie pristupove doby... takze pri citani malych suborov je rychlejsi. a sata pod xp stale nie je hotswap

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 04 úno 2009 13:37

Já bych se osobně spíš obával problémům s kompatibilitou, samplery/synth s SCSI občas bývají vybíravý vůči diskům. Třeba Korg DSS1 zvládne max 120MB disk, K2000 uměla max 2GB a jen nějaký tapy, K2500 jsem ještě nezkoušel... imho trochu risk, raději bych se být tebo podíval na Aukru nebo eBay po SCSI disku.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 úno 2009 13:54

no neviem .. mne to pripada dake divne .. pozrite sa na tie fotky .. to je daka kravina podla mna .. to nemoze fungovat ..

mne to pripada ze to vobec neni SCSI konektor .. vnutri nemozu byt ziadne suciastky .. cele mi to pripaada ako daky proprietarny kabel k volakej karte .. a samo o sebe ten kabel nerobi SCSI > SATA ..

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 04 úno 2009 14:19

tož taky mi to příde dost divné, je to k ASR10, což jsou 90tá létá, teoreticky by měl uměr větší disk, v manuálu je info minimální, navíc ty SCSI disky jsou dost blbě sehnatelné
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 04 úno 2009 14:23

Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 04 úno 2009 14:26

Pytkin: jasne ze tam zadny soucastky nejsou, taky to neni "normalni" SCSI, ale SAS (konektor SFF8484), ktery je se SATA zpetne kompatibilni. Takze pro sampler nepouzitelny.

c9000: to je SCSI radic, co s nim chces delat? Ten sampler ma PCI slot?
Naposledy upravil(a) Kermitak dne 04 úno 2009 15:20, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 04 úno 2009 14:52

SCSI disků je všude hromada za pár korun. K sampleru bych si to koupil do externího boxu mám to tak pro Kurzweily.

K2000 neumí větší disk a pokud je větší tak ho naformátuje jen na 2GB.

Docela jsem měl kdysi problém s EIV, tam jsem nějak disk nemohl rozchodit. Problém taky bývá s CD-ROM, většinou spolehlivě fungují pomalé mechaniky a ne všechny se vším.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 04 úno 2009 14:55

NEMÁ PCI slot, co myslíš tím řadičem, jdec mi o disk maximálně cdrom, jsem v téhle problematice začátečník takže se omlouvám za kixy.
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 04 úno 2009 15:01

Jo aha, ony jsou k tomu i disky, to jsem prehlid.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 úno 2009 15:14

c9000 : to kludne zober

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 04 úno 2009 15:23

ja som kupil externy SCSI disk pre sampler na www.scsiforsamplers.com ale ako pozeram tak akurat uz mesiac stranka nie je pojazdna. dokonca tam mali nejaky kluc ktory mal scsi konektor a vedel emulovat scsi harddisk.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 úno 2009 15:36

kdesi som videl scsi citacku CF kariet... to by bola moderna idealka, nie?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 úno 2009 15:54

kexik " skus to najst .. to je zaujimave ..

Odpovědět