SCSI zasady

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
nunu

SCSI zasady

Příspěvek od nunu »

Toz nevim jestli jsem uz blbec ja nebo ta technika...Mam SCSI disk,mam ho nastaveny na ID 0.Potom mam SCSI mechaniku,tu mam nastavenou na ID1 a SCSI PCI radic a ten mam na ID 7. Na HDD neni terminatorovy jumper,na CD ROM jo.Radic je nastaveny na auto terminaci.
Kdyz zapnu PC,vsechno se zda v nejlepsim poradku,vidim ve woknwch jak CD,tak HDD,muzu si kopirovat a delat prakticky vse co se mi zlibi.

Potiz nastava kdyz pripojim od kolegy syntak,ten je naveseny na ID 6...Kdyz navolim cd rom,muzu z nej cist,ale jakmile najedu na HDD,tak masinka vytuhne a uz pomuze akorat vypnuti.Ovsem pokud neni zapojeny ten synt,tak se disk chova ve woknech korektne.

Nemuzu to vyzkouset na svem,trotoze ho tady nemam.Delam neco zasadne spatne???Mam nejak zafixovano ze by melo byt zaterminovane posledni koncove zarizeni.Mylim se??

synth

Příspěvek od synth »

Nějak mi to nedošlo ...... ...sorry za OT :?
Naposledy upravil(a) synth dne 23 led 2006 21:35, celkem upraveno 1 x.

nunu

Příspěvek od nunu »

EHM,to nevypada jako SCSI zarizeni -)))To je trosku starsiho data,to uz ani ja pomalu nepamatuju -))))

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

synth : no ty si tomu teda dal !

nunu : pozor .. niekedy na radicoch auto terminacia moc nefunguje .. inak nepises ako su zapojene jednotlive zariadenia na kabli .. ale principialne .. terminato musi byt na konci kabla a na zaciatku .. mam inak pocit ze na niektorych sampleroch sa nastavuje , ci riadia zbernicu sami , alebo je tam iny radic .. to treba doladit ..

nunu

Příspěvek od nunu »

konec kabelu v radici,uprostred HDD,na konci CD rom.Vzdal jsem to,vyhodil HDD ven,mam obavy abych neublizil syntaku...Ale je to prinejmensim divne aby ve win chodil bez problemu a se syntakem delal bordel.Na modulu se da akorat nastavit terminace externi scsi.V manualu pisou ze je treba zajistit aby k uvedenemu disku nepristupovalo zadne jine dalsi SCSI zarizeni kdyz syntak cte nebo zapisuje,jinak zatuhne.
A ukladat na disketu vidim jako hodne nebezpecne.Nemam k disketam zadnou duveru...

MonkeyFighter

Příspěvek od MonkeyFighter »

No nevim jak u toho tvyho synthu, ale u myho sampleru nejde ukladat na disk rovnou ze sampleru protoze pouziva jinej system souboru,bud je disk naformatovanej samplerem a nevidi ho win a nebo naopak...samply tam a zpet posilam prez soundforge...jinak na zalohovani banek atd sem poridil scsi zipku a nemuzu si stezovat...

Dava

Příspěvek od Dava »

No ja mam Yamahu SU700sampler a k tomu jsem mel tez pripojenej hadr scsi.ten vsak musel bejt naformatovanej od Su700 a s woknama to vubec nekomunikovalo.Proste ty wokna ho vubec nevideli ani v DOSu jsme se na nej nedostali.
Nemaj ty klavesi taky nejakej vlastni format?

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Hele NUNU a na co je naformatovanej ten harddisk a co je zac ten syntak?
Jakej mas radic v PC?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Merlin
Vybavení

Příspěvek od Merlin »

...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Odpovědět