scsi ZIP -> lpt ZIP

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

scsi ZIP -> lpt ZIP

Příspěvek od MSK » 20 kvě 2008 23:10

Zdravím, mám opravdu velký problém..

Koupil jsem Yamahu SU700 a dostal jsem k ní scsi ZIPku. Mám jenom notebook, takže jsem hned sehnal ZIPku do lptčka. Ale stalo se přesně to, co jsem předpokládal. Když vezmu zip disketu z yamahy a dám jí do zipky u kompu, tak se tváří jako nenaformátovaná a na výběr je jenom formátovat.

Netuší někdo co s tím? googlim už dva dny, ale nikde nic. Někde jsem kdysi viděl něco podobného, ale to bylo pro Akaie a hlavně ani to už nemůžu najít.. Nutně bych to potřeboval rozchodit.. Díky za každý nápad

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 kvě 2008 00:50

MSK : no skorej by som to videl tak , ze Yamaha ma na disku svoj vlastny format , ktory PC nevie precitat .. ZIP je len jeden .. jeho rozhranie je nepodstatne .. teda ZIP 100 .. su aj ZIP 250 a mozno dalsie .. predpokladam ze to mas klasicke stare ZIPy 100MB ..

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK » 21 kvě 2008 01:09

jasne, Yamaha má jiný systém souborů.. Mám tu 100MB verzi. Pro akaie něco bývalo, že na ten disk byl přístup jako by to mělo fat32, ale samozřejmě jenom v prostředí toho programu..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 kvě 2008 01:31

MSK : No tak vidis .. tak co sa cudujes .. yamaha disk nemozes vidiet na PC .. AKAI S1000/2000/3000 pouziva svoj vlastny filesystem .. S5000/6000 uz ma FAT , cize z PC vidis disky .. Na AKAI sa pouzival taky soft , ktory z SCSI vedel nacitat disk a napalit na CD .. cize si si vedel zazalohovat Disk na CD .. obsah si sice nevidel ale napalilo sa to a fungovalo to .. AKAI DISK sa to volalo ? tak dako ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 kvě 2008 07:11

a co naopak? ked das do yamahy normalny fat naformatovany zip disk s nejakymi samplami, nevidi ho? mozno vie fat read only

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 21 kvě 2008 09:07

zkus SW typu CDextract...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 kvě 2008 13:12

jo jo .. CDXtract by to mohol zvladat ..

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK » 21 kvě 2008 14:54

ja se nedivim tomu ze to nejde, ale potrebuju poradit jak to obejit.

kexik: bohužel obracene to taky nejde, to jsem zkousel.

Ten cdxtract mám na disku, zkusim to s ním, jestli tam něco na to bude, díky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 kvě 2008 16:13

MSK nejde to obist .. jedine ze by yamaha spravia daky soft pre windows na citanie toho ich formatu .. inak ale Yamaha A3000,4000 tusim pisali na FAT disky ..

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 21 kvě 2008 16:20

ked ti ten zip disk neidentifikuje Chickensys Translator tak asi uz nic
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK » 21 kvě 2008 16:49

Pytkin: prave ze jsem to o tech Ax000 cetl nekde na foru, doufal jsem ze SU700 bude mit v sobe identicky veci, ale asi ne:(

demsky: diky, jdu hledat a zkusim. napisu jak to dopadlo..

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK » 21 kvě 2008 22:20

tak Chickensys Translator na zip disku nic nevidi:( Nebo nevim jak na to, ale kdyz si otevru disk s fatkou tak na nem data vidi a na tom z yamahy neni nic videt..

zda se ze mi zbyva uz jenom kopirovat to pres diskety a ukladat az z yamahy na zipku..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 kvě 2008 23:07

msk: jak zbyva, to je predsa pohodicka, nie? sa to vola, ze inspirativna praca s hardverom... kym sa to natiahne, vezmi padlo a skladaj muziku :)

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK » 22 kvě 2008 13:13

Kexik: mas pravdu:) akorat se desim toho az si po disketach naplnim tu 100MB zipku a pak mi odejde to medium. I kdyz u tech zip disket je to snad uz lepsi s zivotnosti nez u floppy..

Kdyby nekdo chtel, vymenim externi zipku do lpt za externi disketovku:))

Odpovědět