SCSII Flash Disk

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

SCSII Flash Disk

Příspěvek od Ondrash » 25 bře 2007 20:01

Ahoj. Koupil jsem Kurzweil K2500R. Uvnitř je 2GB starý HDD Seagate, který tak nepříjemně píská, že se s K2500 nedá normálně pracovat, vím... jde použít funkci sleep, ale na konferenci o KRZ jsem se dočetl, že existuje nějaká redukce SCSII na FlashDisk. Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti? IDE disk si do KRZ nechci dávat, Kapacita 2GB pro KRZ je ideální...

Díky moc.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 25 bře 2007 20:40

Pises ze IDE disk si dovnitr davat nechces, znamena to, ze se tam da pripojit ? Protoze pokud ano, pak mas vyhrano, compact flash karty maji normalni IDE interface (pravda na jinem konektoru, ale sehnat redukci neni problem). O redukci na SCSI nic nevim, takze k tomu se nebudu vyjadrovat.
Naposledy upravil(a) Kermitak dne 25 bře 2007 20:45, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 bře 2007 20:41

Kermitak píše:Pises ze IDE disk si dovnitr davat nechces, znamena to, ze se tam da pripojit ? Protoze pokud ano, pak mas vyhrano, compact flash karty maji normalni IDE interface (pravda na jinem konektoru, ale sehnat redukci neni problem). O redukci na SCSI nic nevim, takze k tomu se nebudu vyjadrovat.
plus ide kupit rovno ide flash disky, 2GB asi za tri slovenske litre...

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 25 bře 2007 21:34

Vím že existuje redukce z SCSII na IDE. Ale IDE harddisk do KRZ dávat nechci. Jaké jsou tedy možnosti? Máte nějaké linky?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 25 bře 2007 22:00

IDE flashdisk jak pise kexik (http://www.elcomgroup.cz/ipc/card-produ ... 2&id=23653) a IDE->SCSI (BTW pise se to s jednim I) redukce.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 25 bře 2007 22:34

Sezen si SCSI ZIP mechaniku,nejlepe dve (jednu pro mne -))) a das si ji misto disketovky.Soudruzi to trochu vylepsili az u K2600 kde je disk ulozeny v pruznych gumovych pruchodkach a vibrace a hluk se tolik neprenasi dal na cele sasi.Ja to vyresil tak,ze jsem si proste zvyknul...Tyto disky z te doby jsou hlucne vsecky krom jedinne vyjimky a tou byl quantum traveler.Mel cca 540MB,ale byl temer nehlucny.Jedinny disk o kterem jsem nevedel jestli jede nebo spi...Redukce scsi - ide opravdu existuje,sam jsem o tom kdysi uvazoval,ale je tu jedno ale.Je docela draha a kdo vi jak se bude chovat.Nehlede na to ze nevis jestli dnesni tiche a velke disky bude umet krz.Ja vim ze umi maximalne 9GB,ale je to opruz,protoze ten disk rozdeli na 4 dvougigove.A pokazde musis volit ktery disk chces.Mne to tak sralo ze jsem to nevydychal a sel z masiny pryc. 2GB je kapacita kterou normalni beloch nikdy nevyuzije,nezapominej ze max velikost RAM je 128MB ! A jak bylo receno uz milionkrat,sila krz neni v moznosti prehravat samply,ale ve VASTu.Nakonec zjistis ze ti bude uplne stacit jen cas kapacity.Ja mam ze samplu akorat kytary a nejake plochy.Stahni si z kurzweilich stranek farmy pro K2500,dostanes dalsi tri az ctyri prdele zvuku a nektere velmi dobre!!!

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 25 bře 2007 22:48

Radsi setri na KDFX procesor,pak budes mit prakticky K2600 bez tripple procesingu,ktery stejne nevyuzivam, nepotrebuju mrsit vzorky k nepoznani...Jo a kdyby schtel jeste vocoder,tak sampling board...Ja ho chtel kvuli tomu abych mohl kurzweilem v realnem case procesovat externi zdroj signalu,to se mi ale nepodarilo,ani nevim zdali to jde.Dal jsem tomu asi dvacet minut,pak jsem se na to vykaslal,protoze to neni pro mne nutna zalezitost.Tech 10 efektovych sbernic dokazu vyuzit cele pro sebe,nakonec jsem dopadl tak,ze mam i K2500 ze ktere budu tahat bici a nejake steky,protoze zivy bubenik je docela problem...Alespon tady u nas a ja stejne chci jezdit ze sekvencerem.Kdyz zvazim pro a proti,cili zivy bicman versus sekvencer,tak celkovy vysledek je vzdycky lepsi pouzitim sekvenceru.A hrat ze sekvenceru a s zivym bubenikem,tak z toho jsem uz pomalu asi vyrost.Ale to jsem uz odbocil...

Muj nazor,na disk se vykasli a nejdriv porid kdfx.Pokud si nezvyknes,tak potom jeste reseni externiho disku v nejakem odhlucnenem sarkofagu.

Odpovědět