serizeni / vymena laseru cd playeru
serizeni / vymena laseru cd playeru
CD pri prehravani na mem cd decku (Sony CDP-597) zacinaji preskakovat.
V servisu mi nabidli vycisteni a serizeni laseru za cca 300-400Kc, nebo vymenu laseru za 2000-2500Kc.
Ma smysl cisteni a serizovani laseru nebo je to k nicemu?
Diky.
V servisu mi nabidli vycisteni a serizeni laseru za cca 300-400Kc, nebo vymenu laseru za 2000-2500Kc.
Ma smysl cisteni a serizovani laseru nebo je to k nicemu?
Diky.
zalezi na tom co je to za mechaniku. nektere mechaniky, zvlast ty starsi, mely v blizkosti laseru trimr, kterym se dalo docilit zlepseni, v pripade, ze nepomohlo pouhy vycisteni. trimr zrejme zesilil napeti na laserovy diode(?)
na cisteni doporucuju stlacenej vzduch. isopropyl bych moc nepouzival, protoze vetsina cocek je plastovejch.
nabizeny vycisteni teda muze pomoct, ale jde o to, abys nevyhodil 4 kila z vokna. a to ti asi nikdo nezaruci. jinak 2-2,5 za novej laser je neskutecna zlodejina, kdyz cela cd rom mechanika stoji nejakejch par stovek. ale verim, ze ty dily jsou v tyhle relaci, a ze to neni vymysl tohohle servisu.
na cisteni doporucuju stlacenej vzduch. isopropyl bych moc nepouzival, protoze vetsina cocek je plastovejch.
nabizeny vycisteni teda muze pomoct, ale jde o to, abys nevyhodil 4 kila z vokna. a to ti asi nikdo nezaruci. jinak 2-2,5 za novej laser je neskutecna zlodejina, kdyz cela cd rom mechanika stoji nejakejch par stovek. ale verim, ze ty dily jsou v tyhle relaci, a ze to neni vymysl tohohle servisu.
Nove lasery do ruznych typu Hifi se daji koupit u firmy Nedis Kerr Trutnow (www.nedis.cz). Servisy to berou vetsinou od nich. Vydavaji tlusty katalog s nahradnimi dily pro audio-video techniku.
lih a isoprophyl alcohol na tohle fakt neni dobrej, si myslim. to uz bych vyzkousel neco jako iron na vatovym tamponku, ale fakt jen kdyz je na cocce nejakej nanos cehosi, co nejde odfouknout (mastnota, usazeniny z koureni) napada me, ze ani destilka nemusi bejt od veci. dokonce to je mozna idealni navlhcit, lehce otrit (prach muze poskrabat povrch cocky) a ofouknout stlacenym vzduchemKermitak píše:Me vycisteni nekolikrat pomohlo (delal ho znamej, ne ja). Stlacenej vzduch je hezka vec, ale kdyz mas na cocce mastnej prach, pomuze jenom chemie (lih ?). Myslim ze okamzita vymena laseru je ukvapena.

jinak dobrej tip, je nechavat uvnitr porad disk, precejenom nejakymu sajrajtu to v pristupu k optice muze zabranit.. kdysi jsem to nekde vycet a delam to tak...
Cocku jsem cistil (pouzivam redenej lih), to nepomaha.Kermitak píše:Me vycisteni nekolikrat pomohlo (delal ho znamej, ne ja). Stlacenej vzduch je hezka vec, ale kdyz mas na cocce mastnej prach, pomuze jenom chemie (lih ?). Myslim ze okamzita vymena laseru je ukvapena.
Servisman mi rekl, ze cisteni laseru nerovna se cisteni cocky, pry se cisti samotny laser (?). Pak jeste nastavuje, koukal jsem ze na nem mam tri trimry na nastaveni cehosi...
Ten sony bych nechal umrit...Zaprve pickupy jsou povetsinou padelky,vydrzi to chvili,pul roku,rok a jdou do haje.Vycistit to moc nepomaha,je to taky jenom na chvili.Pokud to neni drahy highend stroj,vyhodit a koupi levne dvd,udela vetsi sluzbu nez ten stary sony.
Fakticky je reinkarnace dle meho pohledu zbytecne vyhazovani penez.
Fakticky je reinkarnace dle meho pohledu zbytecne vyhazovani penez.
no to je jasny.. dioda je pod cockou, vetsinou otocena vertikalne (asi kvuli necistotam). paprsek se odrazi o zrcatko smerem do cocky. takze spina muze byt na diode, zrcatku, nebo samozrejme na spodni strane cockyVuid píše: Cocku jsem cistil (pouzivam redenej lih), to nepomaha.
Servisman mi rekl, ze cisteni laseru nerovna se cisteni cocky, pry se cisti samotny laser (?). Pak jeste nastavuje, koukal jsem ze na nem mam tri trimry na nastaveni cehosi...

tam se moc blbe dostava - nejhur na tu spodni stranu cocky.. podle me, kdyz nepomuze profuk, asi uz to nikdo nevycisti. nevim jestli je vubec mozna demontaz ty cocky