Mate nekdo tip na kytarovou krabicku, ktera dobre simuluje zvuk akusticke kytary (jde mi o zvuk nylonovych strun- klasicka kytara)? Da se touhle technologii vubec dosahnout pouzitelnych vysledku? Slysel jsem v behringerovskym on-line "vzorniku" zvuk jejich Acoustic Modeleru a prislo mi to jako ucinkana sracka pouzitelna mozna tak na nejakou vesnickou tancovacku... Obavam se, ze reseni bude spis jinde (Yamaha SilentGuitar, MIDI snimace+samply apod... nahravani pres mikrofon se bojim a nemam ani poradnej nastroj a mistnost)
Naposledy upravil(a) Cyril dne 22 úno 2006 12:20, celkem upraveno 1 x.
Myslím, že nedá. Nikdy to nebude mít tu hloubku a bohatost zvuku, jakej ti udělá tělo akustické kytary. Když už to musí být, tak je lepší použít nějaký samply akustické kytary než se snažit pomocí krabičky modelovat zvuk z elektriky. Já myslím, že to fakt s uspokojivým výsledkem nejde.
Nejlepší budeš mít, když si koupíš nylonovou kytaru, když seš ochotnej něco utratit za krabičku, tak nějaký 3.000 - 5.000 Kč za dobrou nylonku z Cremona Luby třeba dáš...
Já dostal jeden mírně poškozenej kus zdarma od kamaráda, kterej se tam učí na škole. Krásně ladí a má i celkem příjemnej zvuk...
Aha, tak to sorry. A co teda koupit mikrofon? To se přece vždycky hodí, ne? Možná přesně nevím, co potřebuješ...ale v ceně nějaké krabičky od bosse apod. klidně koupíš dobrej mikrofon, nebo i levnější kondenzátorovej...
Já jsem kupoval Senheiser E-865, je to kondenzátorovej a bral jsem ho kvůli tomu, že je primárně - překvapivě určenej na zpěv. Ale právě se dobře uplatní i na nahrávání perkusí a akustických nástrojů. Samozřejmě s náležitým pre-ampem. No stál mě krásných 6.050 Kč, asi nejlepší cena co jsem našel (HiFi shop.cz). Ale Octava třeba bude pro tebe lepší... já si ho tahám i na koncerty a do zkušebny, takže jsem spokojenej s univerzálním mikrofonem.
Naposledy upravil(a) delay dne 22 úno 2006 13:18, celkem upraveno 1 x.
Na to si netroufám, mám jednu kytaru dělanou na zakázku v Krnově - Rieger Kloss. Stála 16.500,-. Smrk masiv a hroznej piezo snímač ALESIS.
Má takovej chorusovej zvuk, já už ji tahám po večerech do parku a na terasu do hospody, takže asi trpí. No a ta druhá je teda klasická španěla v hodnotě ca. 5000,- z tý Cremony. Zvukově pěkná, mírně zastřená.
Jinak nevima neznám...
peteness : uz sme to tu preberali .. najdi dobreho gitaristu .. a chod s nim do obchodu .. Nech on vyberie podla tvojej penazenky .. Inak ja som sa casto stretol s velmi ochotnymi ludmi priamo v obchodoch .. A nesnazili sa mi predat picovinu ..
delay: ale no tak... me se ten tvuj taky moc nelibi Kazdej sme nakej, ale tady jsme kvuli hudbe, ne? Ty pomuzes, ja pomuzu (muzu-li)... A to neni malo, tak neresme zbytecnosti ,)