Síťové adaptéry na Lexicony

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Síťové adaptéry na Lexicony

Příspěvek od Pierre niko » 15 říj 2007 21:05

Ahoj vsem,

je vcelku lehke sehnat nejaky ten starsi lexicon, ale pokud ho sezenete bez adapteru,neni lehke ho splasit. Nejde totiz pouzit pouze obycejne trafo treba od vetnamce, protoze kdyz nejake takove pouzijete, hrozi realne nebezpeci, ze si sveho staronoveho mazla odpalite. Napriklad ja koupil Lexicom MPX110 bez original adapteru a pri prohledavani netu jsem narazil na varovani jedne z firem, ktere se opravovani lexiconu zabyva, ze pouzitim adapteru s jinou hodnotou Amperu, nez je pozadovano muze zpusobit podpeti a spaleni casti obvodu. U techto starsich lexu je uz potom lepsi koupit dalsi.

Rad bych tedy vedel, kde muzu original adaptery sehnat, nebo kde se obratit, aby mi ho nekdo zhotovil?

Takovy jaky ja potrbuju je : 9V 1,9Amper

Je mozne to vyrobit v domacich podminkach?
Nebo, kde sehnat origos?


Ps: Projel sem Thomanna a nic, na netu taky nic...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 říj 2007 21:10

staci postavit kvalitny zdroj ktory doda tie 2 ampery .. a nemal by byt problem .. divne ze odide podpetim .. skorej by som to vydel na prepatie ..

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko » 15 říj 2007 21:15

no bylo tam napsano underpowred (obycejny zdroj ma tak 0,4 Amperu) tak to i dava smysl, alew kazdopadne tam neco shori

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 15 říj 2007 21:17

Mas nejakej link? Me to prijde jako nesmysl...

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko » 15 říj 2007 21:20

ten link od te doby marne hledam... obycejne si takovehle dulezite veci davam mezi oblibene polozky, ale tentokrat sem to ztratil... jeste to zkusim, ale minule sem to hledal dve hodiny a nic

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 říj 2007 22:59

pierre niko : takto .. mne to skorej pripada tak .. ze ked tam das cinsky adapter za 200 korun z trhu (200 je mozno aj moc :) ) , tak on nema stabilizaciu .. cize nastavis na nom 9V .. a on pri 100mA dava 15V , pri 200mA dava 12V , pri 300mA dava 9V .. atd .. hodnoty su nahodne vymyslene .. a tam by mi to prislo logicke .. ze nastavis daku hodnotu a on da uplne inu .. zariadenie je citlive (nema na vstupe dake obmedzenie) a odide v nom nieco .. ked ale postavis poriadny zdroj zo stabilizaciou .. teda ked nastavis 9V , tak vonku bude 9V .. tak to musi chodit .. samozrejme by to malo byt nadymenzovane na dany prud ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 říj 2007 23:12

pytkin to utrafil... presne o to ide. a v tej opravarskej firme to tvrdo zjednodusili...
imho sa take zdroje najdu, trebars univerzalne zdroje k laptopom vedia aj 10A... len neviem ci vedia 9V

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko » 15 říj 2007 23:17

diky za odpovedi... tak me napada, existuje adapter, u ktereho lze nastavit nejen volty, ale i ampery? to by bylo reseni, teda pokud by to nebylo zbytecne drahe... nevite kluci?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 říj 2007 23:54

pierre nick : no kazdy slusny zdroj to ma .. ale je to vacsinou velka skatula .. to by si urcite nechcel .. a je to aj drahe .. maly adapter nic take nebude mat .. ale seriozny stabilizovany zdroj by nemal byt problem postavit .. snad ti budu vediet pomoct miestny kutilovia .. odhadujem kexik, nunu, tudy ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 říj 2007 09:14

Pierre niko píše:diky za odpovedi... tak me napada, existuje adapter, u ktereho lze nastavit nejen volty, ale i ampery? to by bylo reseni, teda pokud by to nebylo zbytecne drahe... nevite kluci?
to by bolo zbytocne, taky zdroj. laboratorne zdroje maju regulovatelnu prudovu poistku, ty ale proste potrebujes stabilizovany zdroj, ktory ma 2A minimum. ak ma viac, tym lepsie, to NIE JE na skodu, naopak. ale musi byt tutovka ze je stabilizovany. ak je btw spinany, tak je stabilizovany z principu. spinany by som sa ale bal pouzit koli moznemu ruseniu (a to prave tie laptopove su)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 říj 2007 09:19

tu mas jeden spinany, ktory by technicky vyhovoval...
http://www.gme.cz/index.php?action=deta ... pict=&jaz=

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko » 17 lis 2007 21:16

Napadlo me... Co takhle pipojit 2x stejny Lexicon na jeden adapter? Nedeli se nahodou volty nebo ampery na polovic, nebo by to takhle slo elegantne vyresit? Stejne by se mi dalsi hodil na mod a delay efekty...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 lis 2007 23:17

pn : potom potrebujes zdroj co doda 2x taky prud .. ak bude zdroj slaby , pri 2x takom prude doda nizsie napatie .. a to nechces ..

cisto teoreticky , ak je zly zdroj a neni dobre stabilizovany .. a dodava pri danom prude vyssie napatie .. tak zapojenim dvoch pristrojov , by napatie malo klesnut a mohlo by to byt lepsie pre tie zariadenia .. ale co ked jedno vypnes ? atd ..

najlepsie riesenie je kvalitny stabilizovany a dostatocne dimenzovany zdroj .. a mas 99% istotu , ze nebudu ziadne problemy ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 19 lis 2007 11:28

pierre: tak ma napada, je to AC alebo DC adapter? dost podstatne... AC adapter nemoze byt stabilizovany, je to proste trafo v externej krabicke
vtedy by pasovalo napriklad toto:
http://www.thomann.de/gb/rocktron_power ... amp_ac.htm

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko » 28 lis 2007 20:06

Jo jo, diky Kexiku, na Thomanna sem se taky dival, hned, jaks rikal, ze to muze byt klidne vic nez tech 1,9 A na tech 9 V AC. Co bych ale rad by bylo, ze bych to rad zajel nekam vyzkouset, jestli neni uz odpaleny. Na francouzske eBay sem videl, ze nekdo prodava 110ku na soucastky, mel ji tam na fotce zaplou, a svitilo mu to, stejne jako me kdyz ho zapnu prez normalni trafo (zkouseno pouze 2x pokazde s jinym trafem, a jen na chvilku).

Rad bych oslovil Vas, majitele 100/110 ze severni moravy, nebo Brna, jestli by bylo mozne dojet a pripojit muj kus na zkousku. At vim, jestli to ma cenu kupovat. Dikes

Odpovědět