Slice-ing na Akai MPC1000

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Slice-ing na Akai MPC1000

Příspěvek od Venti » 13 črc 2006 00:46

Caute
Jedna otazocka.
Ked v mpc1000 pouzijem sliceovanie na sampel.. spravi z toho monosample rozdelene na pady. Neviete, nemate nejaky hint... ako by sa dalo zachovat stereo toho rozsliceovaneho samplu ?
Dakujem
Lubo

toolz
Příspěvky: 85
Registrován: 25 bře 2004 08:57

Příspěvek od toolz » 17 črc 2006 21:38

Ehm, popravde ne. Nevim teda, jak se v tomhle ohledu chova ten system 3.0 beta... Zkus ho prozkoumat.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 18 črc 2006 12:09

toolz uz je 3.0 ? Len, ked to je beta mam trosku obavy to preplacnut, neviem ako a ci funguje aj downgrade v pripade problemu...

toolz
Příspěvky: 85
Registrován: 25 bře 2004 08:57

Příspěvek od toolz » 19 črc 2006 17:57

Neni to oficialni, je to "3rd party" OS, co pro to pise nejakej Japonec. Az to bude mit hotovy, chce to prodavat za 30 dolaru. Pridal docela zajimavy veci, velkou cast funkci z 2500 (grid edit, nahravani samplu do stopy v realnym case apod.). Jeste to ma bugy, ale az to doladi, tak bude 1000 zase o tridu vys. Sam jsem to mel naistalovany a vratil se ke dvojce, protoze mi tam lezl na nervy bug s timingem v grid editu. Ale za vyzkouseni to rozhodne stoji, mimo jine uz treba pri komunikaci s PC neni treba fyzicky vytahovat USB kabel. Ke stazeni je to tady: http://translate.google.com/translate?h ... n%26sa%3DN

toolz
Příspěvky: 85
Registrován: 25 bře 2004 08:57

Příspěvek od toolz » 19 črc 2006 17:59

A vim, ze je tam i jinak udelanej ten slicing, ve vysledku se to ma chovat i jako recycle, ze to automaticky bude detekovat peaky ve smycce. Ale zase tolik casu jsem s tim nestravil.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 20 črc 2006 14:00

toolz dakujem za tipy.. nemal si problem downgradovat firmware ?
este ak dovolis jedna otazka... nemas nejaky hint ako zrychlit pracu toho otocneho ovladaca ? Ked s tym pri editacii samplu tocim.. tak to ide strasne pomaly... mozem sice pomocou num klavesnice zadat cislo pozicie.. ale.. no aj tak.. vies co myslim ?

toolz
Příspěvky: 85
Registrován: 25 bře 2004 08:57

Příspěvek od toolz » 21 črc 2006 00:09

Neni zac. Downgrade nebyl problem. Jinak pokud ti jde o pozici, tak by na to snad mely fungovat ty dva fadery/slidery - jeden na start, jeden nakonec. Musis je necim do toho strihaciho rezimu dostat - ted z hlavy nevim cim, ale nejspis tim tlacitkem, co je primo nad faderem...
Naposledy upravil(a) toolz dne 21 črc 2006 23:59, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 21 črc 2006 00:26

Opacim, dakujem

zajíc zvědavec
Příspěvky: 69
Registrován: 03 kvě 2005 21:41

Příspěvek od zajíc zvědavec » 22 črc 2006 12:56

ve verzi 2.1 můžeš pomocí SHIFT+klavesa doleva šoupnout přeskakování po desítkách, stovkách, tisících (atd.) vzorcích a tudíž to pak jde rychlej. Ve verzi 3.0 beta je to poměrné podle zoomu a pak to de zrychlit podržením klavesy TAP TEMPO.

Jinak upgrade, downgrade je naprosto v pohodě. De o to kolikrát se dá přepsat interní flash na které je system. Co sem četl tak to de do desetitisíců.

Odpovědět