snímače na bicí (Triggery)

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

snímače na bicí (Triggery)

Příspěvek od helpmerobot » 18 čer 2008 12:12

Má s timhle nekdo zkušenost? http://www.muzikant.cz/bici-5/prislusen ... r-4883.php
To je pro zaznamenání audio? Zabírá to pouze dinamiku bubnu, bez přeslechů od dalších bubnů?
Poradte prosim

Uživatelský avatar
nemo
Příspěvky: 453
Registrován: 27 bře 2004 20:30

Příspěvek od nemo » 18 čer 2008 13:55

to chces na live hrani?
pokud je to mysleno na nahravani, tak to jsou imho vyhozene penize, drumagog poslouzi dobre.. a to jsme uz resili, ne?

helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

Příspěvek od helpmerobot » 18 čer 2008 15:24

Jj, drumagog uz mam zmaklej, ale ted mi jde o to, jak nahrat bici, kazdej buben na jeden audio kanal. Pouzil bych mikrofony ale, me v podstate vubec nejde o zvuk, protoze ten bude nahrazenej zvukama z BFD. Takze resim jenom dinamiku a napadlo me, ze u triggeru by odpad i problem s preslechama...a navic to vyjde i levnejc nez i ty nejhorsi mic.

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 18 čer 2008 16:32

ide Ti o nejake special elektronicke zvuky, ale hrane zivym bubenikom ?

helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

Příspěvek od helpmerobot » 18 čer 2008 18:34

Hrani živým bubeníkem. BFD jsou jednotlive bubny nejlepších značek každý nahraný na až 127 layers.
http://www.fxpansion.com/index.php?page=3&tab=33
Delal jsem ted pokusy a snimal virbl dinamickym mic (shitkou), kondenzatorem Rode NT1-A i malym klopovym kondenzátorem a když jsem to převedl do midi a nasadil na to bfd, vylezl z toho stejnej výsledek. Tudis si myslim, ze by na to ty triggery byli v pohode...Co myslite?

Dava
Příspěvky: 69
Registrován: 11 říj 2002 11:14

Příspěvek od Dava » 19 čer 2008 10:42

No jo.funguje to bezproblemu,jen jeste musis mit k tem triggrum tzv.Trigger to midi converter myslim ze nejlevnejsi je ROLAND tmc6(pred 4rokama sem ho kupoval novej asi za 5tis) .jde do toho dat 6x trig.funguje to super.udela z toho midi ktery das pres midi in do PC (sampler je spolehlivejsi )a je to.

Dava
Příspěvky: 69
Registrován: 11 říj 2002 11:14

Příspěvek od Dava » 19 čer 2008 10:43

nekdo ty trig. dokonce ted prodaval na midi.cz

helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

Příspěvek od helpmerobot » 19 čer 2008 11:16

Takže když dam trigger přímo na audio vstup do zvukovky, tak z toho nepoleze nic?

Dava
Příspěvky: 69
Registrován: 11 říj 2002 11:14

Příspěvek od Dava » 19 čer 2008 11:32

jo to nevim.to sem nezkousel.

helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

Příspěvek od helpmerobot » 19 čer 2008 12:21

To by mě právě zajímalo no. Triggery vlastne reagujou na tlak, nebo ne? Jako piezo, ne? Takže by to mělo fungovat i takhle...Do toho midi převodníku to taky leze vlastně jako audio. Co jinyho by z tryggerů lezlo než audio?
Tak to prosimtě určitě zkus a dej vědět :!:

Dava
Příspěvky: 69
Registrován: 11 říj 2002 11:14

Příspěvek od Dava » 19 čer 2008 12:25

bohuzel moc prace na kterou fakt nemam cas.

helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

Příspěvek od helpmerobot » 19 čer 2008 12:54

moc práce? Vždyt stači jeden trigger pichnout na vstup a jen na něj poklepat prstem. Hned se vidi co a jak :?

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Příspěvek od Cundo » 19 čer 2008 13:46

Nedavno som nahraval kapelu ,kde som vyuzil tieto triggre.Pisem o tom podrobnejsie v teme Death metal mix.Celkom sa to osvedcilo.Z triggra nelezie audio signal,treba midi konvertor alebo nejaky drum modul,ktory je usposobeny na spolupracu s triggrami.Vela zalezi aj na nastaveniach citlivosti,aby udery boli vyhodnocovane spravne.Aj suprava musi byt extremne zatlmena,aby to bolo plne funkcne.

Dava
Příspěvky: 69
Registrován: 11 říj 2002 11:14

Příspěvek od Dava » 19 čer 2008 14:23

No s tim rolandem TMC6 to funguje uplne bezproblemu v cubase to pise i velocity.kamos takhle nahraval bici a mel u nich jak mic.tak tyhle puceny trig ,v klobase pak nahraval jak audio tak midi ktere pak michal jak potreboval .nekde pouzil midi do NIbaterky nekde smichal audio. bici nijak neutlumoval.

helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

Příspěvek od helpmerobot » 19 čer 2008 21:28

No tak jak to nakonec vidim, tak koupim spis sadu mikraku na bici, sejmu audio, co se mi bude líbit tak nechám, co ne tak prevedu softem (drumagog) na midi a nasadim na to BFD.

Odpovědět