Softwerová samohrajka.

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Jerry Forester

Softwerová samohrajka.

Příspěvek od Jerry Forester »

Nevíte někdo jestli existuje program něco jako softwerová samohrajka tipu Yamaha PSR,kde jsou přednastaveny styly,které můžete při živé hře doplnit o melodii,a celý to zaznamenat.Mělo by to fungovat přes MIDI klávesnici,rozdělenou vlevo třeba oktáva na harmonickou linku,zbytek na melodii s možností výběru hudebního nástroje.Nebylo by to špatný na zaznamenání nápadu a pro zábavu.Něco takovýho jsem viděl před lety v programu pro kartu audigi ,ovšem bez možnosti použití klávesnice a bylo to takové neohrabané.Díky.

elektri

Příspěvek od elektri »

už se tady na to nedávno někdo ptal, samohrajka jako taková neexistuje, ale já jsem tenkrát tvrdil, že něco takového znám, jen si nemůžu vzpomenout, tak teď už vím

One Man Band

http://www.1manband.nl/omb.htm

slouží to hlavně jako editor a správce stylů pro Yamahu, ale když midi out pustíš do jakéhokoliv GM nástroje, tak to funguje.
Zkoušel jsem to používat s Hypersonic 2.

Demo mají bohužel tak omezené, že skladba může hrát pouze myslím 15sec. což je na vyzkoušení samohrajky docela dost málo, opatřil jsem proto tenkrát nějakou cracklou verzi 7.xx
Můžu říct že to fungovalo dost dobře, jen ta stará verze ještě neuměla formáty z nových nástrojů.
Teď zvažuji jestli to koupit, je to přece jen 50 dolarů a to není vůbec moc.

Jerry Forester

Příspěvek od Jerry Forester »

Díky,zkusím to,mám ztažený program Band-in-a-Box od PGmusic a pořád se nemůžu zbavit dojmu že by to mělo jako samohrajka fungovat,ovšem nevím jak na to.Neumím tam vkládat akordy harmonie v realném čase,ale jen po taktech a potom celý přehrát.Myslím si ovšem že to nějak jde,ale nevím jak.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

band in box je neco jinyho. je to generator partu, nebo celejch songu v zavislosti na nastavenejch hodnotach /vybranym stylu/

Poshook

Příspěvek od Poshook »

podla mojich skusenosti su najlepsie sw "samohrajky" na urovni hw spred 15 rokov

Odpovědět