Staci k porovozu americkych masinek u nas obycejny adapter?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Staci k porovozu americkych masinek u nas obycejny adapter?

Příspěvek od ripper » 13 lis 2007 11:13

Povedlo se mi schrastit z Ameriky Mackie Control Universal, ktery je tim padem samozrejme s napajecim zdrojem pro tamni sit. Puvodne jsem chtel sehnat jiny zdroj, ale moc se mi ho nedari sehnat (7,5V, 4A) - v prodance by si za to rekli nevidanou castku. Muzu tedy pouzivat originalni zdroj s nejakym adapterem z 220V na 110V? Nemusim se bat? Doporucili byste mi nejaky vhodny adapter? Hlavne to v zadnem pripade nechci odpalit. Diky moc!

narazil jsem na tohle, ale radeji klidne neco kvalitniho:
http://www.tipa.eu/cz/produkt/04210017- ... v-%7C-45w/

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 lis 2007 11:26

ten co pises by mal stacit, ale ja by som kupil o chlp mocnejsi, tak 100W
nielenze pouzitim takeho adapteru nic nepokazis, ale v podstate ziskas oddelovacie trafo = fakticky lepsie napajanie nez rovno zo zasuvky

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 13 lis 2007 11:41

Diky za info! Na co ma presne wattaz primo vliv? Napada te nejaky konkretni model?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 lis 2007 12:03

ak ides s watazou na doraz, to trafko vnutri adaptera ma jadro sytene na doraz = nizsia ucinnost trafa = teplo. proste sa trafko hreje. oficialne by sa nemalo nic stat, ale vies ako to byva. tvoj pristroj by ale ani kolaps adaptera nemal nijak ohrozit

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 lis 2007 13:10

my sme mali kedysi v studiu z ameriky docezeny Creamware A16 prevodnik .. k tomu trafko 220 na 110 .. a nebol som s tym spokojny .. mal som pocit ze to trafo tomu dodava brum , resp. sum , resp. neviem uz co .. ale zdalo sa mi ze to neni OK ... a ze by bolo lepsie pouzit rovno daky seriozny zdroj na 220V ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 lis 2007 13:12

mackie control je myslim aj tak len velky midi kontroler? to mas v pazi nejaky brum... ale je to divne, ciste teoreticky by to malo byt presne naopak, pytkin. ten adapter je len oddelovacie trafo 2:1

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 lis 2007 13:14

kexik : jo .. ak by to tak bolo , tak by to malo byt skorej pozitivne .. tazko povedat ..

Uživatelský avatar
Saly
Příspěvky: 63
Registrován: 28 srp 2007 06:28

Příspěvek od Saly » 14 lis 2007 06:50

No ten brum mohl být z podobného důvodu jak psal kexik, když to trafo pracuje na doraz, tak krom toho že hřeje tak začíná vyzařovat víc než je zdrávo. Chce tomu nechat trocha rezervy, takže radši silnější kus.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 lis 2007 08:56

ano, to je pravda. presytene jadro je aj solidna rusicka. pokial ma clovek ambiciu zohnat si z ameriky viac krabic, mozno sa oplati jedna riadna kocka 1kW, dat si to dakde navinut... a napajat z toho vsetko

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 lis 2007 13:48

moze byt .. bol to taky maly trafacik ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 lis 2007 13:55

pytkin: moze byt ze to bol proste shit trafak, nemusel byt pretazeny. cinania obecne idu na doraz s velkostou plechov, aby im vyslo co najmensie=najlacnejsie trafo. vsetky tie sietove adaptery su pekny grc.
jednoduchy test: adapter sa pri chode naprazdno nesmie hriat! nieco ine su spinane napajace, ake sa robia k laptopom, alebo mobilom... tam nic povedane neplati...

Odpovědět