Studio na Vocal Trance

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Robin (-DJ-)
Příspěvky: 3
Registrován: 13 led 2009 20:44

Studio na Vocal Trance

Příspěvek od Robin (-DJ-) » 13 led 2009 20:57

Ahoj profíci :-)

Tak velmi krátce co vy na to - Mám FL Studio 8, Asus P5K Pro, Intel E8400, 2 GB RAM, Seagate 500GB ES 32MB, Audigy platinum. Představa - EMU 1616M v2 PCI, KRK RP 8 G2, AKG K 271 Mk II, Allen&Heath ZED-14. Mikrofon toť otázka - potřebuju nahrávat zpěv, teď požívám AKG D880S, který mi zbyl z kapely, ale chce to lepší barvu a citlivost - takže kondenzátor, fantom ?? S čím si bude EMU rozumět ??

Vřelý dík a LET'S GO MUSIC :-)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 13 led 2009 21:28

Robin (-DJ-): Studio na trance to zatim asi nic moc neni. Teda jako zaklad se to da, na par let to vystaci ;), ale casem vymenis kartu, bedny, poridis syntaky a zpev .. no pokud ho budes chtit nahravat trosku slusne tak se neobejdes bez akusticky upravenyhou koutku se solidnim predzesilovacem. Pokud do toho chces investovat tak ti spousta lidi tady poradi s konkretnima vecma, ale zpev si stejne myslim, ze nahrajes nejlip v profi studiu za par kacek na hodinu. Stejne si asi domu nebudes kupovat neumanny mikraky :c)
Takze asi dobry je nahrat vokaly jinde.. mastering profi jinde a doma udelat jen muziku a mixaz :) teda to se mi asi zatim osvedcilo.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 led 2009 21:31

ten mixpult nevyuzijes. tie prachy vraz do lepsich bedni a mikrofonu

Robin (-DJ-)
Příspěvky: 3
Registrován: 13 led 2009 20:44

Příspěvek od Robin (-DJ-) » 13 led 2009 21:40

Jelikož budu mám doma Synth Roland RS70, do konce roku asi Kurzweil PC3, tak potřebuju více stereo vstupů na mixu, nebo to hodit do mono vstupů a otočit pan ?? Lepší bedny - KRK VXT ? :-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 led 2009 22:02

1616 ma dva stereo linkove vstupy akurat na dva syntaky

orbis
Příspěvky: 206
Registrován: 05 zář 2007 14:45

Příspěvek od orbis » 13 led 2009 22:17

chtel jsem napsat treba MOTU 2408 MKIII. má 8 analog in a 8 analog out. mam ji a jsem s ni spokojen, zadny mix neni treba. vse zaridis pres SW. casem urcite neco pribyde tak je fajn mit tech vstupu o par vic.. krky vxt jsou v poho. alespon ECSON by ti je doporucil;) vazne i ta zvukovka udela dost, co se tyce i poslechu. majk - to je slozity. to se asi neodvazim. ja ted koupil drazsi kousek a rozdil je rozhodne znat oproti tem za 150euro.. pak akustika, atd. ale ber to jen jako inspiraci;) t.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 14 led 2009 13:48

Robin (-DJ-): Lepší bedny.. o tom se toho tady dočteš :D tak 70% debat se tu točí kolem beden.

Robin (-DJ-)
Příspěvky: 3
Registrován: 13 led 2009 20:44

Příspěvek od Robin (-DJ-) » 14 led 2009 22:19

Jste mi nasadili zase brouka do hlavy :-) Motu 828mkIII FW se mi teda moc líbí, tak snad ji moc nebudete "bít" :-) Jinak dík za rady a nápady.

orbis
Příspěvky: 206
Registrován: 05 zář 2007 14:45

Příspěvek od orbis » 14 led 2009 22:37

MOTU 828mkIII muze byt fajn, ale ja do ni nesel z duvodu ze ma v sobe ty zabudovany efekty a snad i nejake preampy. ja mam rad jednoduchost. sel jsem do te 2408 mk3, protoze je to ciste prevodnik a pocitaji tam s tim, ze preamp si koupis sam dle vlastniho uvazeni a penez. a efekty totez. ty jsou myslim ted ale uz na PC na urovni. ale treba ma nekdo s 828 dobré zkusenosti. ja si tehda koupil digimix roland edirol m16-dx, a ty preampy a efekty nebyly teda nic prevratneho. pro me az nepouzitelne. ale vazne si to chce asi zkusit. a taky to zalezi na tom, co od toho clovek ocekava. pan, kteremu jsem pak mix prodal, mel z efektu hroznou radost, takze to je u kazdeho jinaci;) kazdopadne preji stastnou ruku.. t.

Odpovědět