subjektnivní nebo objektivní pocit? Porovnání...

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Tom Šen

subjektnivní nebo objektivní pocit? Porovnání...

Příspěvek od Tom Šen »

V rámci uvažovaného nákupu synthu jsem si zapujčil k porovnání Reaktor 5 a Access Virus Rack.
I když jsme obdivovatel Reaktoru při dvoudením porovnávání jsem došel k tomuto závěru, který jsem po pravdě nečekal:
Zvuk Virusu je oproti Reaktoru (jednotivým synthům) jakoby teplejší, osobnější, živější...Reaktor mi naproti tomu přijde (např. Carbon atd) jako takový pichlavý ježek, zvuk jakoby digitálně mrtvý až sterilní. Pardon za ty poetismy :-).

Virus stojí daleko víc, takže pokud nebudu mluvit o estetice zvuku, je možné říct, že prostě zvuky Reaktoru jsou zvuky z levnějšího nástroje?

Chci se zeptat jestli máte někdo podobnou zkušenost, nebo je to jen můj extrémně subjektivní dojem?

Ahoj z Brna, Tom

Fractal

Re: subjektnivní nebo objektivní pocit? Porovnání...

Příspěvek od Fractal »

dojem je to subjektivní, jak jinak... druhá věc je praktická ovladatelnost... virusu se můžeš dotknout, reaktoru ne (jedině přes kontroller)... a své ucho neošálíš... oba dva to jsou skvělé produkty s dlouhodobou tradicí, osobně bych šel do reaktoru, s virem umí každý (je třeba si uvědomit, že virus ti jde do kompu přes převodník, reaktor se počítá na procesoru počítače)

bassline

Re: subjektnivní nebo objektivní pocit? Porovnání...

Příspěvek od bassline »

Tom Šen píše:V rámci uvažovaného nákupu synthu jsem si zapujčil k porovnání Reaktor 5 a Access Virus Rack.
I když jsme obdivovatel Reaktoru při dvoudením porovnávání jsem došel k tomuto závěru, který jsem po pravdě nečekal:
Zvuk Virusu je oproti Reaktoru (jednotivým synthům) jakoby teplejší, osobnější, živější...Reaktor mi naproti tomu přijde (např. Carbon atd) jako takový pichlavý ježek, zvuk jakoby digitálně mrtvý až sterilní. Pardon za ty poetismy :-).

Virus stojí daleko víc, takže pokud nebudu mluvit o estetice zvuku, je možné říct, že prostě zvuky Reaktoru jsou zvuky z levnějšího nástroje?

Chci se zeptat jestli máte někdo podobnou zkušenost, nebo je to jen můj extrémně subjektivní dojem?
Rozdiel je taky, aky pocujes. Nema zmysel sa pytat ostatnych. Tvoje usi su pre teba rozhodujuce.

Odpovědět