symetricke a nesymetricke kable dokopy?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Sahmil

Příspěvek od Sahmil »

Ja uz sem to zapojil...jacky mam pozlaceny PROEL...a nestaly zrovna nejmin...a zapojeny to mam v mixaku Soundcraft compact 4...casem to ale radsi vymenim...diky

Zeck

Příspěvek od Zeck »

nazdar,
chcel by som nahrat basu, ktora je zapojena do basoveho komba, nahravat ju chcem cez XLR symetricky vystup, druhy koniec kabla zapojim mono jackom do zvukovky (emu 0404).
nakolko som nahravac-zaciatocnik tak sa pytam ci bude vsetko v poriadku? nic mi nezhori?
kabel som si zapojil podla tohto obrazka:
Obrázek

kexik

Příspěvek od kexik »

nic ti nezhori, hrat to bude, ale kabel mas blbo. vyhodnejsie je pouzit symetricky kabel (tienenu dvojlinku) a pin 3 pripojit na druhu zilu a uzemnit na strane jacku. este lepsie je uzemnit ho cez povedzme 75 ohmovy odpor. tym vyrobis takzvane impedance balanced prepojenie a odpocitas bordel naindukovany na kabel. ak je sym vstup dobre urobeny, je to o 10-20dB tichsi kabel jak tento

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

zdravím,
nedávno som si kúpil svoju prvú externú zvukovku /m-audio fasttrack pro/. Všetko funguje ako má, ale z toho balanced/unbalanced som úplný c*c*t. tak by som bol rád keby ste mi pomohli trochu si to ujasniť.
do vstupu môžem zapojiť: XLR – kondenzátorový mic., mono jack – napr. gitara, ale neviem čo tam môžem zapojiť pomocou stereo jacku ??? keď by som chcel do zvukovky posielať stereo signál tak stejne musím ísť cez 2 vstupy /ak sa nemýlim/.

tiež neviem prečo sú niektoré výstupy symetrické a iné nesymetrické ???
ked každý výstup je mono /ak sa nemýlim/

a tiež neviem či môžem na insert zapájať gitarové efekty ??? v manuále píšu: špička-send, krúžok-return, objímka-zem. To znamená že keď si spravím „Y-kábel“, tak cez to môžem efektovať napríklad aj stopy z Abletonu ???
R.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

symetricky = ze mono signal ide dvomi dratmi .. nehovori to nic o mono, stereo ..

na vsetky ostatne otazky si si odpovedal spravne ..

aum generator

Příspěvek od aum generator »

ReaktoplazmAR píše: a tiež neviem či môžem na insert zapájať gitarové efekty ??? v manuále píšu: špička-send, krúžok-return, objímka-zem. To znamená že keď si spravím „Y-kábel“, tak cez to môžem efektovať napríklad aj stopy z Abletonu ???
R.
si niesom isty (a nechce sa mi citat manual od tvojej zvukovky, to by si mal asi ty), ale predpokladam ze ten insert bude medzi predzosilovacom (xlr/jack combo vstupom) a AD prevodnikom. cize na stopy z abletonu nie. (jedine ze by si vystup z abletonu zapojil do vstupu, ale to bude rozumnejsie vystup zapojit do efektu a z efektu vystup do vstupu na zvukovke)
jihad on riaa & soza.

ReaktoplazmAR

je to tak ako píšeš, insert je medzi predzosikom a prevodníkom, no pohrám sa s tým... dík za rady

na čo je dobré aby mono išiel dvoma drátmi ? silnejší signál?

aum generator

Příspěvek od aum generator »

ReaktoplazmAR píše:je to tak ako píšeš, insert je medzi predzosikom a prevodníkom, no pohrám sa s tým... dík za rady

na čo je dobré aby mono išiel dvoma drátmi ? silnejší signál?
v jednom ide v protifaze (=otoceny dolu hlavou / prenasobeny minus jednotkou), a za vstupom sa otoci naspat, cim sa do protifaze dostane zase bordel ktory sa naindukoval do kabla zo vzduchu. a ked sa scita s tym povodnym, tak signal sa ti zdvojnasobi a bordel zmizne...

prva zila = signal+bordel zo vzduchu
druha zila = -signal+bordel zo vzduchu
v masinke sa spravi: prva zila - druha zila = signal + bordel - (-signal + bordel) = 2x signal...

taky trik ako eliminovat bordel ktory sa dostane do zvuku cestou v kabli....
jihad on riaa & soza.

ReaktoplazmAR

pekné, zas som o niečo múdrejší

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

keby si pouzil search , tak by si nasiel minimalne 3 temy , v ktorych sa to tu vysvetluje ..

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Jen takova drobnost - pokud to nezesilis, tak se ti signal nezdvojnasobi, zakon zachovani energie bohuzel furt funguje (mrcha!) ;)

fova

Příspěvek od fova »

Kazdemu, kdo si sam dela kabely bych doporucil tohle:

http://www.sommercable.com/2__produkte/ ... _kabel.htm

Velmi prehledne a pokryva to zrejme vsechny mozne varianty zapojeni.

kexik

Příspěvek od kexik »

Kermitak píše:Jen takova drobnost - pokud to nezesilis, tak se ti signal nezdvojnasobi, zakon zachovani energie bohuzel furt funguje (mrcha!) ;)
zosilni a zakon zachovania energie stale plati. vykon je sucin prudu a napatia ale kazdy vstup je prudovy zosilnovac (s napatovym zosilnenim 1)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

No dobre, zesili se vuci signalu v jednom vodici toho symetrickyho vedeni, ale ne vuci zdrojovymu signalu ne?

Odpovědět