Synchronizace nekolika arpeggiatoru

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Synchronizace nekolika arpeggiatoru

Příspěvek od Merlin » 12 lis 2007 09:07

Velevazeni kolegove!

Mam problem - potrebuji sesynchronizovat dva a vice bezicich arpeggiatoru. Proste propojeni kabelem ve stylu master/slave nefunguje, protoze se s tempem prenaseji i noty. Jde to vubec nejak jednoduse?? A paklize ne, jak nastavit/propojit pripadny sequencer/PC/drumm-modul (jako treba MAM SQ-16)?

Budu vdecny za jakykoli napad ci podnet! :-)
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 12 lis 2007 10:43

no musíš do každýho zvlášť poslat MIDI clock z řídícího sequenceru (třeba Cubase ti umožňuje vysílat MIDI clock pro kažý MIDI out zvlášť) a pak každou výslednou MIDI sequenci naroutovat do zařízení kam to chceš. Ideální je velkej MIDI převodník 8x8 s routingem (AMT8, Unitor II, MTPAV, apod.) + si to nastavit v Cubase tak, aby do jednotlivých arpeggiovaných MIDI stop vstupoval právě ten dotyčný arpeggiator. Doufám že jsem to napsal pochopitelně :)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 12 lis 2007 10:45

Jinak řešení pro čistě hardware setup je hardware MIDI patchbay, ale nějakej chytrej. btw. všechny ty MIDI interface co jsem uvedl má tuhle funkci jako standalone bez počítače
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Příspěvek od Merlin » 12 lis 2007 11:09

a.tom.x: No me jde zatim predevsim o HW setup. Takze jinymi slovy smysl ma jedine "hvezdicove zapojeni" smerem od ridici jednotky/seq? A do jake miry lze v tomto smyslu vyuzit mmch tobe znamy SQ-16? Zase jenom pres MIDI patchbay?
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 lis 2007 11:26

master a slave by mal fungovat .. to ze posiela aj noty predsa nevadi .. v midi mas 16 kanalov , tak si to musis poladit tak aby ti nehrali na rovnakych kanaloch .. a je to ..

Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Příspěvek od Merlin » 12 lis 2007 11:33

Pytkin: To znamena, ze se MIDI clock prenasi za vsech okolnosti vzdy na vsech 16 kanalu?
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 lis 2007 11:36

merlin : samozrejme .. midiclock nema s kanalmi nic spolocne .. to neni kanalovy message .. s kanalmi suvisi len NOTE ON , NOTE OFF , KONTROLLER , PROGRAM CHANGE a POLY a CHANNEL AFTERTOUCH ..

MIDI CLOCK patri medzi system real time messages

pekne je to popisane tu :
http://www.midi.org/about-midi/table1.shtml

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 13 lis 2007 14:20

jo jo MIDI clock ti jede vzdycky na celem MIDI okruhu. Problem obvykle zpusobuje to, ze se ti nekolik MIDi clocků někde potká z více okruhů smíchá se a udělá ti totální "mlátičku". Popiš co chceš jak prodrátovat a sesynchronizovat a uvidíme co s tím :)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 lis 2007 14:24

to jo .. ak ale nemas merger , tak nemas problem .. ak sa mergne viacej midi portov a z viacerych ide clock , tak to je celkom problem :)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 13 lis 2007 14:36

jo jo a jako merger funguje i Cubase a jiný sequencery takže odladění synchronizace ext. sequencerů je opruz
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět