Sysex to CC - CC to Sysex

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Sysex to CC - CC to Sysex

Příspěvek od EXCOM » 25 bře 2012 21:56

Pani, existuje hw zariadenie ktore pracuje samostatne a preklada sysex na cc a opacne? Spravil niekto takyto modul vobec?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Sysex to CC - CC to Sysex

Příspěvek od Pytkin » 25 bře 2012 23:22

no ale podla akych pravidiel by to malo prekladat ? v principe si viem predstavit takuto vec naprogramovat v Cubase/Nuendo v Realtime midi transformeri .. kde si presne napises vztahy ake chces .. ale ze by niekto robil takuto krabicu , to si uplne neviem predstavit .. musela by byt programovatelna komputerom .. cez displej by toto bolo strasne otravne ..

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Sysex to CC - CC to Sysex

Příspěvek od a.tom.x » 25 bře 2012 23:54

V zasade takhle funguje Mackie C4. Jsou tam profily pro jednotlivá zařízení, která umí sysex (a jde programovat vlastní) a celé je to řízené cc. Tj. do toho posíláš cc (respektive rovnou z toho) a ono si to v software programu překládá do sysex a posílá je ven. imho nejlepší kontroler na trhu. Jdou do toho naskriptovat vlastní textová pole, která to pak ukazuje jako hodnoty na displeji. Naprogramoval jsem pro to Shruthi, Meeblip, Evolver, TX81z, Pulse a Kawai K4 a je to super.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Sysex to CC - CC to Sysex

Příspěvek od EXCOM » 26 bře 2012 08:43

Pytkin píše:no ale podla akych pravidiel by to malo prekladat ? v principe si viem predstavit takuto vec naprogramovat v Cubase/Nuendo v Realtime midi transformeri .. kde si presne napises vztahy ake chces .. ale ze by niekto robil takuto krabicu , to si uplne neviem predstavit .. musela by byt programovatelna komputerom .. cez displej by toto bolo strasne otravne ..
malo by to fungovat ako klasicky translator, zo zariadenia co vysle sysex, to krabicka prelozi na CC a opacne,.. normalne by si si to mal vediet nasetovat, aj cez komp, ale aby to fungovalo samostatne.. softwarovo to riesit nie je problem, logic to ma vyriesene velmi dobre.. len som chcel nieco standalone..

nieco na princip Motu Timepiece AV.. ale v zmysle sysexov.. aj kebyze si to programujem cez ten maly display :) to by som ozelel

aj to atomixove riesenie je ok, len mne skor islo o dajaky 1U rack alebo podobne mensie zariadenie

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Sysex to CC - CC to Sysex

Příspěvek od EXCOM » 26 bře 2012 08:50

taketo nieco by to mohlo byt http://www.midibox.org/dokuwiki/midibox_uc

Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Sysex to CC - CC to Sysex

Příspěvek od Pytkin » 26 bře 2012 08:56

no to atomixove riesenie asi opacne nepojde .. len CC->SYSEX .. neviem .. neviem o takom zariadeni .. ktore by toto robilo .. naprogramuj si to na ipad ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Sysex to CC - CC to Sysex

Příspěvek od EXCOM » 26 bře 2012 08:58

:)

to mozem rovno logic pouzivat

Odpovědět