Talkback ve studiu...

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
vitek_cz

Talkback ve studiu...

Příspěvek od vitek_cz »

Ahoj,

uz jsem na internetu hodne hledal a myslim, ze mam jasno, ale pro jistotu se vas zeptam. Jak mate vyreseny talkback ve studiu?

Ze zkusenosti z ruznych studii jsem dospel k tomu, ze urcite potrebuji reseni nezavisle na SW (protools). Protoze potrebuji mluvit se speakrem i kdyz treba nejedou protools.

Dale bych chtel, aby mel vstup pro XLR (vice mikrofonu) a moznost prepinace (footswitch), tak abych mohl zapojit talcitka na trech mistech. (klient, zvukar, reziser)

Posledni veci je, abych mohl primichat send z Protools a melo to samozrejme symetricke vystupy.

Nejblizsi reseni mi prijde Central station od Presonuse. Nebo pouzivate v podobne konfiguraci neco jineho?
http://www.presonus.com/products/Central-Station-PLUS

Samozrejme bych nejradsi neco treba v polovicni cene toho Presonuse, ale nenasel jsem nic vhodneho.

Dekuji za pripadne tipy.

Pytkin
Moderátor

Re: Talkback ve studiu...

Příspěvek od Pytkin »

no vela volume controlerov riesi aj talkback .. to je najjednoduchsie riesenie .. v studiu mame teraz nuage , ale pred tym sme pouzivali rme s totalmixom a tam je to tiez pekne vyriesene .. to kludne odporucam ..

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Myslím, že něco nabízí i SM Pro audio. Já měl původně vizi, že po upgrade to budu řešit v rámci zvukovky (něco jako má t.c. Konnekt 48), aktuálně to mám skrz stávající DSPF (takže jen při spuštěné Cubase), ale nakonec to zřejmě bude řešeno přes monitorovací stanici Dangerous Source, takže bes SW. Ale to není pod cenou toho Presonuse 8)

P.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no ono ide o to , ze musis mat moznost aj miesat vstupy .. aby si toho cloveka pocul , ktory stoji v budke .. zavisi , co je jadrom celeho studia .. ci daka zvukovka ? mixpult ? atd ..

vitek_cz

Příspěvek od vitek_cz »

No Nuage neni uplne kompatibilni s Protools.. (-: Jinak s monitor managerem to kombinovat nechci, protoze mam HD OMNI interface, ktery ma kontroler v sobe. (vlastne mam jeste jeden kontroler Martin audio Multimax, ktery ted nepouzivam) Ale zakladem studia prave ze neni zadny mix, jen ta zvukovka a pak mam jen kontrolery Artist mix.

Dangerous je samozrejme pekne reseni, ale v 5.1 verzi to stoji ranec. Koukal jsem na ty SM pro, ktery ma nejaky novy produkty. Pouzitelne jsem nasel jen v cenove kategorii toho Presonuse. (a toho bych preferoval)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

My sme mali v minulom studiu Multimax prave na 5.1 monitoring a management.. ale mali sme tam DM2000 , ktora riesila prave monitoting a talkback (trosku nakladne riesenie :) ) .. no zasadny problem vidim v mikrofonoch .. budes tam mat osadene specialne mikrofony ? vacsinou sa pouziva ten , na ktory hovori speaker .. ty ho mas ale predpokladam cez preamp strceny rovno do dakej protools karty .. alebo ako to mas ?

vitek_cz

Příspěvek od vitek_cz »

Jsem to napsal trochuz zmatene. Ze speakrovny samozrejme pres Neumana a protools. Resim stranu rezie. Kde mi prijde prakticke, ze muzu mluvit na speakra i kdyz treba spadnou protools. (a neslysim ho pres mikrofon) Takze jde jen o mikrofony do rezie.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ak mas daky controler k protoolsu , ja by som to nechal na nom .. takto to ma aj nuage .. nepredpoklada sa , ze by to moc padalo .. alebo teda pouzi nejaky z tych monitor controlerov ako CS alebo ten mensi presonus tiez mas talkback mam pocit ..

Odpovědět