Techno masinky

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Techno masinky

Příspěvek od MSK » 31 srp 2006 14:25

zdravim,
chci se zeptat jaky hardware pouzivate na tvorbu technoidni muziky a jaky je podle vas nejvic vhodny..
Zajimaly by me i nazory na POUZITELNE VSTi..

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK » 31 srp 2006 14:47

zajimalo by me i vase vybaveni na liveset, pokud nekdo mezi vami je kdo hraje venku..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12765
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 31 srp 2006 15:19

ked sa bavime cisto o techne tak ja osobne by som zobral Nord Micro Modular (http://www.dendy.sk/synthSamples/index. ... AR_samples - kukni si technoloop01 a 02 - to je cisto NMM) + nejaky frazovy sampler (SU700, SP505 alebo SP606) a este nejaky esterny efektor (korg kaoss pad) cez ktory by som pustil vystupy z oboch a este za to nejaky masivny kompreseor .. ked chces mat dobry live nesmeis toho mat vela (vela masiniek) lebo potom nestihas ;-)

alebo dobry notebook, ableton live, midikontroler a mas vystarane ;-)


ja osobne mam zatial koncepciu live postavenu tak, ze mam notebook + midikontroler (BCR2000) - z toho hram z TRAKTORA a do toho improvizujem na syntaky (korg ms2000,roland sh32 a nord micromodular) ...yo a obcas hulakam cez vocoder co je na MS2000 :))) ... nie som s tym ale spokojny (mala uroven "slobody") takze by som chcel prejst na ableton + externe synthy ... btw. nehram techno ale psytrance...

tu je par photo :
http://raysubject.dendy.sk/index.php?di ... 12_08_2006

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Příspěvek od Oxyygen » 31 srp 2006 15:53

dendy: ty jo, to jsou sluchatka...:-) Kamos si je pod dojmem AKG koupil taky a musim rickt, ze "hrajou". Improvizujem na syntaky?. Aspon mala klavesnice by neskodila nebo jen kroutis cutoffem?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12765
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 31 srp 2006 16:00

Oxyygen píše:dendy: ty jo, to jsou sluchatka...:-) Kamos si je pod dojmem AKG koupil taky a musim rickt, ze "hrajou". Improvizujem na syntaky?. Aspon mala klavesnice by neskodila nebo jen kroutis cutoffem?
nj sluchatka a repro je zatial moja slaba stranka :-)) no ale myslim ze na vysledkoch sa to zase az tak neprejavuje hehe...

no "hram" na tie "klavesnice" co maju roland a korg.. tak vies pri tomto style hudby nejde o to zahrat nejake zlozite melodie skorej oto trafit spravny ton a hnavne v spravny cas ;-) to neni ziadne velke umenie :))) je to skorej o trigerovani zvukov a ich kruteni (zdaleka ale nie ia cutoff - vlastne ked tak rozmyslam tak vacsinou tocim hlavne lfo freq/amout, pitch, detune a podobne.. samozrejme aj na ten cutoff casto dojde :-))

ale klavesy nejake hej, mas prafdu, mali by byt, s nimi by to bolo lahsie...
uz nejaku dobu cakam ze mi ma jeden midi keyb. poslat jeden clovek z midi.cz, dufam ze sa uz dockam :-)

btw. kazdopadne sa hlasim k tomu ze nie som "muzikant" ale "cudlikant" :-))

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 31 srp 2006 16:16

Delam techno i hraju live. Co se tyce VSTi, tak se da pouzit na tracky, ale musi se to umet dobre postilovat, aby to znelo dobre. Na live je to trosku problem, no kdyz si zvolis takove nastroje napr. syntaky , ktery umej dobre prepinat programy tak neni problem, ale mnoho jich neni..

Na techno puzivam tetka: Roland tr-909, Elektron Machinedrum, Virus C, Nord Rack 3, 2* Roland TB-303, 2*TC M-one, Lexicon Mpx1, Mpx 550, Dbx 1066 compressor, Motu ultra lite, Soundcraft M-12 atd.... Cely je to rizeny Abletonem 5...

Ze synthu bych na techno volil Claviu, but Modulara , nebo Nord racka 3, maj dobre tvrdej sound a hlavne hodne moznosti, na bici but Jomoxe, nebo TR-909 a nebo Elektron Machinedrum.....

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12765
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 31 srp 2006 16:16

Oxyygen píše:dendy: ty jo, to jsou sluchatka...:-)
btw. a neni to pekne od teba vysmievat sa ... :P
:)

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK » 31 srp 2006 17:52

Kdyz ridi masiny ableton tak jede nejaky predem pripraveny midi track a podle jeho not jedou?

ptam se asi jak lama, ale mel jsem zatim jen Electribe R a A, coz mi prijde fakt jako hracky a prehravace presetu..

Mam taky Bcr2000 a podarilo se mi sehnat ableton live LE, takze se v nem teprve rozkoukavam..

2Dendy: diky, uz jsem tyhle fotky videl pred casem:)

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK » 31 srp 2006 17:55

Jinak diky vsem za prispevky, necekal jsem ze to pujde tak rychle:)

btw. co myslite yamaha TX81z, da se pouzit?

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 31 srp 2006 18:05

Kdyz ridis abletonem nastroje, tak but muzes mit udelanej dlouhej midi track, ale to pak toho pri live moc menit nemuzes, nebo mas pod sebou poskladany paterny a ty pak ruzne muzes prepinat.
Na live to mam udelany, tak ze v trackach mam vytvoreny midi smicky od 4 do 8 baru a ty mam pod sebou poskladany v paternech, tak aby to vsechno k sobne sedelo a pak uz jen moduluju, mixuju a prepinam paterny.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12765
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 31 srp 2006 18:15

ekeaze píše:Na live to mam udelany, tak ze v trackach mam vytvoreny midi smicky od 4 do 8 baru a ty mam pod sebou poskladany v paternech, tak aby to vsechno k sobne sedelo a pak uz jen moduluju, mixuju a prepinam paterny.
nemas nahrate nejake live sety co si odohral ? rad by som si vypocul...
btw. na live tahas vsetko zelezo co mas (HW) alebo mas audio loopy v abletone a pouzivas len kontroler ?

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK » 31 srp 2006 18:16

A jak takovou smycku vytvoris? V cem se to dela? moc nerozumim tomu principu sekvencovani v abletonu..:(

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 31 srp 2006 19:24

Dendy:... Neco stahnu z minidisku a udelam nejakej extrakt... Jinak i vsechny tracky co mam jsou vlastne livesety. Delam to tak, ze v Abletonu v sesion modu mam pripeaveny paterny pod sebou, pak normalne live se vsim kroucenim to nahraju do arramgement modu a pak predelavam chyby a dodelam detaily.
Taham s sebou Claviu, Viruse, Elektron a efekty a Mix. Je to prave hrozne tezky, hlavne ty efekty, ale zas se stim vyborne hraje.

MSK: MIDI smycku vytvoris uplne jednoduse. Treba v Abletonu si vytvoris midi track v nem mdi clip a pak jednoduse do clipu zadavas noty.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12765
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 31 srp 2006 19:44

ekeaze píše: Taham s sebou Claviu, Viruse, Elektron a efekty a Mix. Je to prave hrozne tezky, hlavne ty efekty, ale zas se stim vyborne hraje. noty.
jo to si viem predstavit :-) mne to vsetko vojde do takeho vacsieho kufra na kolieckach ale vlacit to to neni ziadna sranda :)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

...

Příspěvek od bassline » 31 srp 2006 20:38

dendy píše: ale vlacit to to neni ziadna sranda :)
...to mozem potvrdit :P

Odpovědět