Top synths od 2003 do teď

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Amorph
Moderátor

Re: Top synths od 2003 do teď

Příspěvek od Amorph »

dendy: par tech apps jsem taky vyzkousel a myslim, ze zatim nemeni vubec nic. Daw si opravdu predstavuju jinak. Ovladat cokoliv kreativniho prstama na iPhone a podobnem formatu je pro me utrpeni a multitouch to nevytrhne. Ma to proste fyzicka omezeni. Situace se meni az na iPadu, ale je tam uz neco dotazeneho, plnohodnotneho? Co si budem povidat, vis jakej jsem mel nazor na tvoje tracky z nanostudia versus ty starsi:) Jako nerikam, ze myslenka neni hezka - moc se mi libi predstava, ze chodim po studiu s tabletem (nebo dvema), ke kteremu mam pres nejaky wifi interface pripojenych par konzoli s mikrofonama atd. a prepinam si plynule mezi mixem, sekvencerem, syntakama (nejak rozumne integrovanyma), nejakym alternativnim animacnim zobrazenim a podobne. Ale ta realizace tu imho zatim jeste neni. Korg DS je fajn hracka a rad si skladam na Nintendu i ve svem Rytmiku:) ale nepovazuju to za nejaky prelom, porad to jsou spis hracky, v tom malem formatu jde spise o portabilitu nez o dotykovy display (u nintenda jeste jen monotouch). Nevim, nechci znit zbytecne skepticky, spis to rikam v tom smyslu, ze ta prava revoluce na mobilech/tabletech nas jeste ceka.

bassline

Příspěvek od bassline »

Amorph píše: moc se mi libi predstava, ze chodim po studiu s tabletem (nebo dvema), ke kteremu mam pres nejaky wifi interface pripojenych par konzoli s mikrofonama atd. a prepinam si plynule mezi mixem, sekvencerem, syntakama (nejak rozumne integrovanyma), nejakym alternativnim animacnim zobrazenim a podobne.
Ja sa toho desim...kam toto vsetko speje ? K tomuto ? http://www.computerworld.com/s/article/ ... rs_by_2020...

Na co potrebujes mat v tablete mix, sekvencer, syntaky a chodit s tym po studiu ? Pride ti nekomfortne alebo v praci ta to obmedzuje, ak vsetky veci v studiu maju svoje realne miesto ?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

bassline: ja napriklad nemam studio:)

bassline

Příspěvek od bassline »

amorph: tak potom som asi nepochopil o com pises :) v cudzom studiu teda chces chodit s tabletami kde by si mal svoje DAW ?

Sklzol som do offtopicu, tak kludne to mozte niekto presunut...

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Já si docela užívám Animoogu, má zajímavej charakter a při ovládání přes midi se chová jinak než přes displej (nemá modulaci a dynamiku), takže je možný hrát normálně na klaviatuře a k tomu vyhrávat sóla nebo cokoliv jinýho na ipadu. Zvuk to neumí nijak tvrdej, spíš naopak, ale bezvadně se hodí třeba k Oasysu, přes kterej ho pouštím nejčastěji. A ještě třeba Sunrizer umí spektra, který mi tady nic jinýho neudělá - jsou možná trochu tendenční a trendový, ale je to fajn ponořit se i do jinýho světa.
Ovšem plnohodnoutnou náhradu midi sekvenceru jsem ještě nenašel - přitom něco v podobě starýho Logicu by se do Ipadu muselo v pohodě vejít.
Jinak třeba MidiTouch je prima editor midi věcí (i když by potřeboval ještě trochu doladit), umí od CC po Sysex a na displeji se ovládá perfektně, padne mi do ruky líp než většina hw ovladačů, který jsem měl.

Ale to už jsme trochu OT;)

boro

Příspěvek od boro »

Aj receptor, alebo v-machine su revolucne dost. Sice tiez generuju zvuky, ale uplne inym sposobom.

Magion

Příspěvek od Magion »

Myslím, že revoluční koncept ovládání (nikoliv syntézy) představil svého času Lemur a taky Monome. I když to nejsou syntáky v pravým slova smyslu, tak především monome změnilo i způsob tvorby hudby a celkovýho výslednýho dojmu z ní. TenoriOn je fakt spíš hračka.
Když už jsme u takových řekněme "jiných konceptů" ovládání - což si myslím je právě ten převrat v poslední dekádě ( nebo minimálně směr, kterým se tvroba nových nástrojů snaží ubírat), tak stojí za zmínku i asi nejznámější Reactable.
Ohledně DIY - určitě za všechny platforma Arduino, která umožňuje integrovat do hudby mnohem víc vstupů, než je běžné.
Ohlědně softu: Max5 posunul věci taky hodně dál.
V hw synth jste už asi všechno vyjmenovali ( možná nezazněl Waldorf Blofeld - ale nijak top synth mi nepřipadá... ).
Oproti 80-90kám je to v hw synth sekci bída...

Soimmo

Příspěvek od Soimmo »

Dle mého skromného názoru je nejzásadnější fyzikální modeling, který byl dříve náročný díky omezenému výkonu procesorů. Do budoucna v tom vidím obrovský potenciál.

Když sem viděl tohle,tak mi docela padala čelist:

http://www.sonicstate.com/news/2009/01/ ... nthesizer/

Pak samozřejmě Sculpture v Logicu a EVP88, EVD6.

A taky Pianoteq.

pan mozku

Příspěvek od pan mozku »

tak za SW oblast konceptem urcite reaktor a sculpture, jinak co se zvukove kvality tyce, tak zrejme i omnisphere.. v HW bych rekl v-synth, virus ti, dsi evolver a neuronium resonator

Tom Šen

Příspěvek od Tom Šen »

ahoj, nevím jestli to tady už někdo nepsal, ale music radar zveřejnil zajímavý žebříček - 20 nejlepších synth plug-ins na světě:
v každém případě zajímavé...

najdete zde:
http://www.musicradar.com/tuition/tech/ ... y-262145/1

dendy

Příspěvek od dendy »

vobec sa necudujem ze tam je v podsate cela produktova synth rada od NI :-) a imOscar tiez povinna jazda :)

inak pre mna osobne je bomba toto : http://www.youtube.com/watch?v=TBz3pOpmuiA ... kedysi som mal JP8080 a toto je pre mna absolutne dokonala nahrada za JP-cko ..

bassline

Příspěvek od bassline »

dendy:....upsss....JPcko ma uplne iny zvuk, to si sa trochu sekol :). Znie to sice pekne, ale ma to uplne iny charakter zvuku...

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

bassline : dendy pise o dokonalej nahrade za JP, nepise nic o rovnakom zvuku s JP..

Odpovědět