Po otevření monitorovací konzolky UAD1 se namísto údajů o spotřebě atd. objeví hláška
"No cards found" - a Vy nemáte možnost pluginy používat
Co dělat? Když se mi to stalo poprvé, velmi brzy po nákupu, myslel jsem, že je jen špatně zasazená karta do PCi slotu, takže jsem jí vyndal, znovu zastrčil a vše opět fungovalo. Vtipné bylo, že mi tehdy běžel jeden plugin asi 5-tý den ve 14-ti denní zkušební lhůtě a po tomhle zákroku měl opět plnejch "14 days left"

No nic, když se mi včera tahle hláška objevila znovu, tak jsem provedl tu samou operaci, ale bez výsledku.
Začal jsem být trochu podezřívavý vůči HW a pro jistotu přeinstaloval komplet SW i drivery, opět žádná změna. Správce zařízení ve Win kartu vidí a tváří se, že je OK. tentokrát jsem volil metodu odstranění veškerého SW UAD i z registrů atd. a navíc vyměnit PCi slot. Bohužel

Pomalu jsem si říkal, jak asi budu kartu testovat jinde nebo posílat na reklamačku ale mezitím jsem už googlil a narazil na tenhle thread na Gearslutz:
http://www.gearslutz.com/board/music-co ... oblem.html ,kde jsem nalezl částečně uspokující odpověď...
Řešení

UAD1 má zřejmě problém s OS (nejspíš se to týká jen 32bit WinXP, čili OS který mám já), kde je povoleno více jak 2GB RAM, tedy tam kde je rozšířená fyzická adresa.
Někomu se objevovala i další hláška: MapRDRAM failed nebo Card 1 No system memory resources. MapRDRAM failed. Nicméně ne mě.
Na základě přečtení diskuze na GS jsem vyzkoušel úpravu BOOT.INI:
"For anyone with similiar problem add this to the end of your boot file (C:windowsoot.ini) /3GB /USERVA=2900
you may need to mess around with the figure using additions or subtractions of 64." - pozn. nechápu hodnotu 2900, když při násobku 64 by to mělo být třeba 2944 nebo 2880 atd.
Po restartu se mi WinXP kously při bootování a pomohlo až úplné odstranění parametrů v BOOT.INI v nouzovém režimu a spuštění v poslední funkční konfikuraci.
Potom již UAD1 karta běžela normálně, ovšem se 2GB systémové paměti

Nakopírujte tento parametr do BOOT.INI souboru:
/3GB /USERVA=2900