UAD1 a hláška "No cards found"

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

UAD1 a hláška "No cards found"

Příspěvek od delay » 08 črc 2009 11:41

Možná někdo z Vás někdy měl nebo bude mít následující problém s UAD1:

Po otevření monitorovací konzolky UAD1 se namísto údajů o spotřebě atd. objeví hláška
"No cards found" - a Vy nemáte možnost pluginy používat

Co dělat? Když se mi to stalo poprvé, velmi brzy po nákupu, myslel jsem, že je jen špatně zasazená karta do PCi slotu, takže jsem jí vyndal, znovu zastrčil a vše opět fungovalo. Vtipné bylo, že mi tehdy běžel jeden plugin asi 5-tý den ve 14-ti denní zkušební lhůtě a po tomhle zákroku měl opět plnejch "14 days left" :).

No nic, když se mi včera tahle hláška objevila znovu, tak jsem provedl tu samou operaci, ale bez výsledku.
Začal jsem být trochu podezřívavý vůči HW a pro jistotu přeinstaloval komplet SW i drivery, opět žádná změna. Správce zařízení ve Win kartu vidí a tváří se, že je OK. tentokrát jsem volil metodu odstranění veškerého SW UAD i z registrů atd. a navíc vyměnit PCi slot. Bohužel :x .
Pomalu jsem si říkal, jak asi budu kartu testovat jinde nebo posílat na reklamačku ale mezitím jsem už googlil a narazil na tenhle thread na Gearslutz:
http://www.gearslutz.com/board/music-co ... oblem.html ,kde jsem nalezl částečně uspokující odpověď...

Řešení :!: :?:
UAD1 má zřejmě problém s OS (nejspíš se to týká jen 32bit WinXP, čili OS který mám já), kde je povoleno více jak 2GB RAM, tedy tam kde je rozšířená fyzická adresa.
Někomu se objevovala i další hláška: MapRDRAM failed nebo Card 1 No system memory resources. MapRDRAM failed. Nicméně ne mě.
Na základě přečtení diskuze na GS jsem vyzkoušel úpravu BOOT.INI:
"For anyone with similiar problem add this to the end of your boot file (C:windowsoot.ini) /3GB /USERVA=2900
you may need to mess around with the figure using additions or subtractions of 64."
- pozn. nechápu hodnotu 2900, když při násobku 64 by to mělo být třeba 2944 nebo 2880 atd.
Po restartu se mi WinXP kously při bootování a pomohlo až úplné odstranění parametrů v BOOT.INI v nouzovém režimu a spuštění v poslední funkční konfikuraci.
Potom již UAD1 karta běžela normálně, ovšem se 2GB systémové paměti :roll:

Nakopírujte tento parametr do BOOT.INI souboru:

/3GB /USERVA=2900
Naposledy upravil(a) delay dne 18 čer 2010 20:03, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: UAD1 a hláška "No cards found"

Příspěvek od Pytkin » 08 črc 2009 17:10

uz som v januari vymenil UAD2 za UAD1 .. ale pred tym mi tu bezal UAD1 asi rok a pol bez problemov na winXP 32bit , 4G ram .. pluginy dokupujem priebezne raz za dva mesiace ..

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: UAD1 a hláška "No cards found"

Příspěvek od Hammond » 11 úno 2011 17:10

Caute, ja mam trocha opacny problem, mam UAD1 a po nainstalovani najnovsieho SW tusim verzia 5.8 mi vsetko v pohode bezi, ale pri kazdom zapnuti PC mi po nabehnuti systemu vyhodi hlasku, ze sa nasiel novy HW - UAD2 DSP card a potrebuje instalovat driver. Sklapne to az po 4x Cancel. Dost ma to rozculuje. Taktiez neviem, ako odstranit z Control Panelu pluginy UAD 2, respektive vsetky pluginy, ktore nemam kupene a ktore sa mi taktiez zobrazuju aj v Cubase a kde zakazdym musim pol minuty hladat pluginy, ktore pouzivam. Nemate niekto podobnu skusenost? Neviete ako to odstranit?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: UAD1 a hláška "No cards found"

Příspěvek od TOM-Thak » 11 úno 2011 18:20

Hammond píše:Caute, ja mam trocha opacny problem, mam UAD1 a po nainstalovani najnovsieho SW tusim verzia 5.8 mi vsetko v pohode bezi, ale pri kazdom zapnuti PC mi po nabehnuti systemu vyhodi hlasku, ze sa nasiel novy HW - UAD2 DSP card a potrebuje instalovat driver. Sklapne to az po 4x Cancel. Dost ma to rozculuje. Taktiez neviem, ako odstranit z Control Panelu pluginy UAD 2, respektive vsetky pluginy, ktore nemam kupene a ktore sa mi taktiez zobrazuju aj v Cubase a kde zakazdym musim pol minuty hladat pluginy, ktore pouzivam. Nemate niekto podobnu skusenost? Neviete ako to odstranit?

Odstranit se daji jednoduse.. vlezes do cubase - Devices - Plug in information a tam si odskrtas ty plug iny, ktere nechces pouzivat a nebudou videt v menu.. nejen pro UAD, ale kompletne vsechny VST a VSTi.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Re: UAD1 a hláška "No cards found"

Příspěvek od Venti » 11 úno 2011 18:21

delay, najvyssi cas prejst na win7 :). Ja ho mam aj s uad1 a 4GB Ram a bezi to uplne bez problemu.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: UAD1 a hláška "No cards found"

Příspěvek od delay » 11 úno 2011 21:32

Venti píše:delay, najvyssi cas prejst na win7 :). Ja ho mam aj s uad1 a 4GB Ram a bezi to uplne bez problemu.
Hm. Tak já furt tak nějak čekám, že Yamaha udělá drivery pro můj HW, ale asi marně, takže to všechno zabalím do deky a hodím do řeky.
PS: Nějakej čas mi to chodilo i s 3,5 GB RAM, po instalaci PowerCore opět starý problém... Takže oldschool jak má bejt.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: UAD1 a hláška "No cards found"

Příspěvek od delay » 11 úno 2011 21:34

Hammond píše:Caute, ja mam trocha opacny problem, mam UAD1 a po nainstalovani najnovsieho SW tusim verzia 5.8 mi vsetko v pohode bezi, ale pri kazdom zapnuti PC mi po nabehnuti systemu vyhodi hlasku, ze sa nasiel novy HW - UAD2 DSP card a potrebuje instalovat driver. Sklapne to az po 4x Cancel. Dost ma to rozculuje. Taktiez neviem, ako odstranit z Control Panelu pluginy UAD 2, respektive vsetky pluginy, ktore nemam kupene a ktore sa mi taktiez zobrazuju aj v Cubase a kde zakazdym musim pol minuty hladat pluginy, ktore pouzivam. Nemate niekto podobnu skusenost? Neviete ako to odstranit?
Zkus jinej slot, vím že to je triviální, ale občas jsem si od nějakýho problému takhle pomohl.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Re: UAD1 a hláška "No cards found"

Příspěvek od Venti » 11 úno 2011 23:28

delay, to je mrzute :(.

Odpovědět