V-Amp PRO

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1075
Registrován: 25 říj 2007 22:52

V-Amp PRO

Příspěvek od komasix »

Pořídil jsem si bazarovej V-Amp PRO na kytaru

http://www.behringer.com/EN/Products/LX1-PRO.aspx
zajímaly by mne jestli s tim nemáte někdo nějaký zkušenosti, konkrétně jestli někdo absolvoval upgrade firmware.
(EPROME Chip) případně jestli neznáte osobně někoho kdo to dělá.....
Přílohy
lx1-pro_medium.jpg

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1075
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: V-Amp PRO

Příspěvek od komasix »

...jinak ještě dodám, že jsem za něj dal 1.800,- což je dobrá cena i za DI-box s ladičkou a digitálním výstupem jako bonus :)
Právě s digitálním propojením jsem trochu bojoval (viz. thread o spdif - AES/EBU) protože to byla vůbec první taková věc co jsem řešil. Nic méně ted to funguje bez problémů. Perfektní je program který přes MIDI (nemá USB) komunikuje s V-ampem a dají se v něm editovat všechny parametry včetně ukládání nebo vyvolávání celých bank nebo jednotlivých presetů. Nějaký uživatelský banky se dají stáhnout i z netu. Editování všech funkcí probíhá jako v pluginu, takže všechno názorně a jednoduše. Stejný nastavování přímo na přístroji by bylo bez návodu nepředstavitelný. Efektivní je že když si upravíte parametr v tom programu tak se hned "knoflíky" na krabici nastaví na stejnou hodnotu. Jsou to tzv. nekonečný knoflíky s led signalizací, který znáte z Behringeráckej MIDI kontroleru BCR nebo BCF2000.

Jerry Forester
Příspěvky: 194
Registrován: 23 pro 2004 16:47

Re: V-Amp PRO

Příspěvek od Jerry Forester »

Z gearu od Behringra máš dvakrát radost,poprvé když ho koupíš a podruhé když ho prodáš.Koupil jsem si tu jeho "fazoli" v době kdy to stálo přes 6 000kč,tehdy Pod2 stál 14 000.Nenakroutil jsem na tom ani zkreslení ani efekty,ty aparáty co se snaží simulovat nejsou taky nic moc,prodal jsem to,za 2000 a koupil POD 2,je to kvalitativně o třídu výš,ale taky to šlo z domu,zkoušel jsem ještě kombo POD s efektama,zase nic.Ty multiefekty jsou jako nožík s deseti břitama a vývrtkama a kdoví čím.Chleba s tím neukrojíš.Tak jsem zpátky u pastiček a šetžím na dobrou lampu s perfektní čistým kanálem a dobrým zkreslením,buď Fender,nebo Vox.

jackies

Re: V-Amp PRO

Příspěvek od jackies »

No, já myslím, že si to koma koupil stejně jen jako novou hračku.
Pohraje si, poštuduje a půjde to z baráku.
Je to vývoj, laborování a stejně nakonec skončí u nějaké lampy pro svůj dobrý pocit.
Akorát ten vývoj je zbytečně drahý.

Ale 1.800.- není nic a pokud mu to na občasné vyblbnutí při "live" stačí tak proč ne.
Kdo řeší na akci že ty včely jdou z uliho nebo z podu ? :)

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1075
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: V-Amp PRO

Příspěvek od komasix »

:) vlastně máš pravdu s tou hračkou, jen s tim rozdílem, že já sem snad v životě nic neprodal. Spíš to někomu dam když to nepotřebuju.... a taky tahle kysna nikdy byt neopustí. Já jsem hlavně bubeník a tyhle věci mám pro radost a na nahrávání hudby k divadlu. Kdybych byl kytarista tak bych chtěl asi lampu s jednim zvukem a nazdar. Nejsem moc příznivce pastičkářů. i když náš druhej kytarista je taky alchymista, ale druhá kytara hraje celou dobu na jeden zvuk a přijde mi to samozřejmí...
Kdyby to stálo víc tak mne to asi ani nenapadne ale tohle mi přišlo vyloženě lákavý a moje očekávání to předčilo...

btw Pytkin psal že ho taky má tak schválně...

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4793
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: V-Amp PRO

Příspěvek od Amorph »

no jestli to mas na doma, tak s pluginama si uz dneska uzijes asi tak o 1000% vic srandy a realnyho pocitu...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6583
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: V-Amp PRO

Příspěvek od Kermitak »

Mne to bavilo, vic nez pod xt. Samozrejme lampa to neni a lampa zase neni v-amp ;)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22141
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: V-Amp PRO

Příspěvek od Pytkin »

Ja som to kupil od kermitaka za 2000 Kc (dobre si pamatam?) a tiez si myslim ze to hraje dobre .. teda za tie peniaze .. na moje "domace" muzicirovanie (v poslednom case s frekvenciou raz za pol roka) , to uplne postacuje .. aparat by mi bol na nic .. ja to aj tak pouzivam na sluchatka ..

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Re: V-Amp PRO

Příspěvek od Vuid »

Taky to mam taky doma (V-Amp2 = fazole, ne rack), sice na to skoro nehraju, ale neni to tak spatny. Akorat efekty jsou dost desny, kdyz je ale clovek pouziva minimalne, tak je to ujde. Za ty prachy....a to jsem ani nezkousel tu editaci pres midi.
K cemu upgrade Firmware? Neco bude lepsi?

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1075
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: V-Amp PRO

Příspěvek od komasix »

a) pluginy mne nastavovat moc nebaví
b) ty co hrajou líp nejsou zadarmo
c) je to všechno rychle nastavený. zapojim kytaru zmáčknu knoflík a hraje to.
d) jak sem psal za 1800 DI box - ladička...
... novej firmware je vždycky v něčem lepší ne?? :) ...ale nic o tom nevim, právě proto se ptám.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4793
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: V-Amp PRO

Příspěvek od Amorph »

koma6: ok, ja jen, ze sis chvalil, jak ten Vamp jde nastavovat pekne jako plugin:) Ale mas tam chybu, ty co hrajou nejlip jsou dneska casto zadarmo. Stahni si TSE X30 (simulace englu e530), LePou Lecto (simulace rectifieru), LePou LeXTac (dobrej na cistej a crunch a nekdy super i na basu), LePou Le456 (lepsi na vyssi gainy nez lextac), nebo NNR1 (trochu Laney charakter, 3 kanaly - clean, crunch, lead a dobrej zvuk se da vyloudit ze vsech tri) a za to hod LePou LeCab treba s nejakym catharsis impulsem a tyhle veci maj pak uz hodne hodne blizko k realnymu pocitu ze hry na realnej aparat. Z placenejch jim muze konkurovat asi Revalver3 a Overloud TH2. Amplitube nebo guitarrig jsou o dost pozadu.

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1075
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: V-Amp PRO

Příspěvek od komasix »

super! myslim že kdybych založil téma nejlepší free simulace aparátů tak bych se tohle nedozvěděl dík !!!! :)))))

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: V-Amp PRO

Příspěvek od kexik »

koma6 píše:super! myslim že kdybych založil téma nejlepší free simulace aparátů tak bych se tohle nedozvěděl dík !!!! :)))))
taka tema tu samozrejme davno je...

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1075
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: V-Amp PRO

Příspěvek od komasix »

Prosím o radu zkušenější:
jde nějak nastavit vstupní citlivost?
nemohl by někdo někam nahodit originál banku presetů (.syx)?
díky moc......
stalo se že se v-amp zbláznil a přepsal všechny presety na vrčák. Po propojení s PC jsou i názvy presetů rozsypanej čaj. Našel jsem na netu nějakou banku a dal jí zpátky ale nepoznám jestli je to ta originální.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: V-Amp PRO

Příspěvek od kexik »

vstupnu citlivost potrebujes zvysit ci znizit? znizit ide vzdy, redukciou jack-jack, do kerej vrazis dva odpory... nas basak takto okresava signal z aktivnej basy, ktory mu prebudzoval aparat

Odpovědět