V-Mixer

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

V-Mixer

Příspěvek od EXCOM » 16 led 2008 03:48

bruzdam tak po nete a narazim na takuto zaujimavu vecicku :) myslim ze Pytkin a Escon to budu vediet ocenit a povedat zopar fundovanych slov k tomu

Obrázek


[flash=512,420]http://www.sonicftp.com/news/images/rol ... xer-lg.jpg[/img:8jozuvfb]


[flash=512,420:8jozuvfb]http://mixonline.com/videos/flvplayer.s ... tart=false[/flash]

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 led 2008 11:09

excom : vidim to prvy krat v zivote :)

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 16 led 2008 11:11

Jasne to mixer pre Rolandacku technologiu RSS Digital snake. Je urceny prioritne na livku do FOH. Na podiu su RSS krabice s prevodnikmi a do FOH sa to taha jednym resp. dvomi standardnymi CAT5 kablami....48 kanalov na jeden kabel. Takze ziadne zakopavanie stoviek metrov paraku....ale pekne efektne po obycko sietovom kabliku. Tie RSS prevodniky vypustil ROland uz dvanejsie. Musel byt jedne na podiu a jeden pri konzole....hocijakej analogovej. Teraz k tomu urobili speci mix do ktoreho priamo nacvaknes tie CAT kabliky.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 16 led 2008 11:30

Taky jsem na to uz pred casem koukal. ale to je LIVE pult ... nic pro Ecsona ;-). Ackoliv pro me neni uplne jeste uzivatelsky pritulnej rek bych ze (vychazim z obrazku horniho panelu, kterej jsem studoval docela dlouho) by byl pro me o chlup pritulnejsi nez vsudypritomne 01V96 a 02R. Zajimava je ta jejich "RSS Digital snake" coz je IMHO digitalni parak jak ma bejt s rizenejma preampama na stage. V bundlu s pultem to nevychazi zase na tak uplne obrovskej ranec ... na to co to umi.

Samozrejme to jsou zavery z fotek a z procitani dokumentace, zatim jsem si na nej moznost sahnout nemel (s tim cekam na Frankfurt). Nicmene Rolandi pulty mam mnohem radsi nez Yamahy takze verim ze jako zatim vsechno s cim jsem od Rolandu mel tu cest, bude fungovat.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 led 2008 11:35

hubert : tak predsa je to ono :) myslel som si ze to je ta vec o com sme sa bavili .. akurat som nikde nevidel logo roland , tak som bol v pomykove :)

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 16 led 2008 11:50

Oni to oznacuju ako RSS by Roland....je to na to mixe....Roland je malymi pismenami.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 led 2008 11:55

hubert : jo uz to vidim ! :)

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 16 led 2008 12:44

Zajímavě vypadá možnost nahrávat ten REAC (jak nazývají svůj ethernetový protokol) do PC přímo pomocí síťové karty. Dle manuálu by mělo stačit zajistit synchronizaci a použít SONAR. Pro nabírání live zaznámů je to zase úspora. Otázkou zůstává kvalita a stabilita celého systému.

Odpovědět