Velký šum SPDIF

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Velký šum SPDIF

Příspěvek od TAP » 21 říj 2008 23:12

Mám spuštěný guitar rig. (asio4all)vstup interní zvukovka HD Audio/výstup SPDIF interní zvukovka HD Audio.

Posílám to na SPDIF vstup EMU 0404.

V guitar rigu to na indikátorech vypadá vpořádku, ale na patchmixu EMU 0404
jeden kanál hraje a druhý až do červených šumí.

Děje se ve vista x64

Mám za to, že problém je v tom, že si nerozumí ty digitální dírky, ale neumím najít řešení.

Poradí někdo?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 říj 2008 00:21

hra jeden kanal a druhy sumi, alebo jeden len sumi a druhy hra a sumi?
z tej onbord zvukovky ide len 16bit spdif a ak mas v mixeri onbord zvukovky stiahnutu uroven signalu, efektivne rozlisenie signalu je este menej, mozno 8-10bitov. to sa potom chova ako sum
zazil som to ked som skusal krmit terratec aureonom tannoy 8D po digitale. ked sa aureonu nanutil iny ovladac, ktory vedel poslat na spdif 24bit audio, problem zmizol.
riesenie pre teba je na tej onbord zvukovke vyhonit uroen signalu totalne na maximum
dalsi zdroj poblemu mozu byt hodiny, emu mas nastavenu na spdif clock? emu musi brat hodiny z toho vstupu, pokial bezi na internych hodinach, nedokaze sa s tym signalom vysporiadat

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 22 říj 2008 08:49

kexik píše:hra jeden kanal a druhy sumi, alebo jeden len sumi a druhy hra a sumi?
z tej onbord zvukovky ide len 16bit spdif a ak mas v mixeri onbord zvukovky stiahnutu uroven signalu, efektivne rozlisenie signalu je este menej, mozno 8-10bitov. to sa potom chova ako sum
zazil som to ked som skusal krmit terratec aureonom tannoy 8D po digitale. ked sa aureonu nanutil iny ovladac, ktory vedel poslat na spdif 24bit audio, problem zmizol.
riesenie pre teba je na tej onbord zvukovke vyhonit uroen signalu totalne na maximum
dalsi zdroj poblemu mozu byt hodiny, emu mas nastavenu na spdif clock? emu musi brat hodiny z toho vstupu, pokial bezi na internych hodinach, nedokaze sa s tym signalom vysporiadat
Díky. jeden šumí druhý hraje normálně. Ta onboardovka de nastavit i na 24bit. Musím to pořádně zkusit. Nastavit na emu external clock jsem zkoušel. nepomohlo.

Ten šum toho druhého kanálu je konstantní a pořád do 0dB

Plácnu - nemůže to být kolize PCM audio na příjmači a Dolby digital na Vysílači (nebo tak něco)?

Nemůže to nějak srat aj to asio4all?
Naposledy upravil(a) TAP dne 22 říj 2008 08:56, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 říj 2008 08:55

nie... ak by ti do toho spdif out siel dolby digital, pocul by si bud ticho alebo hrozny sum na oboch kanaloch, dolby nie je pcm signal a spdif receiver chip ho nevie dekodovat na audio, len ho posiela dalej v nezmenenej podobe
navyse nepoznam ziadny pc audio chip ktory by realtime enkodoval do dolby ;)
mna znepokojuje to ze mas ten sum len v jednom kanali. to je proste sprostost, ktoru musi robit softverova cast, tj ten sum do toho kanala naschval nasypat. ono kanaly su v spdif signale na striedacku, takze bud nejde ani jeden alebo idu oba
mozno je za tym nejaka drm ochrana? alebo blby ovladac tej onbord zvukny

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 říj 2008 11:13

TAP : onboardovka sa asi neda zavesit , cize musi byt master .. to co mas za nou , musis nastavit ako slave .. bez toho ani nic neskusaj ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 22 říj 2008 11:18

Ked monitorujes signal z toho guitar rigu cez analog vystup tej internej zvukovky je to v poriadku?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 říj 2008 11:30

Pytkin píše:TAP : onboardovka sa asi neda zavesit , cize musi byt master .. to co mas za nou , musis nastavit ako slave .. bez toho ani nic neskusaj ..
tym som si v tomto pripade nie uplne isty, mam dojem ze tieto pci emu vedia resampling, takze ak nie si locknuty na spdif, karta ten spdif vstup resampluje na interne hodiny. ale opakujem ze je to len pocit, myslim ze som to dakde cital davnejsie
kazdopadne, problem s lockom takto nevyzera, ked sa strati lock, vznika obvykle ticho ohranicene dvoma lupancami

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 říj 2008 11:59

ked neni lock moze byt ze signal a hra a lupance su v nom .. prskance ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 říj 2008 12:48

ved prave... ale sum len v jednom kanali je haluz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 říj 2008 13:28

kexik : jo jo .. to je haluz .. len myslim ze zacat treba tym , ze locknute by to malo byt .. veta "Nastavit na emu external clock jsem zkoušel. nepomohlo. " mne nepripada uplne koser .. to treba ako prve .. nie ako posledne ..

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 23 říj 2008 23:39

spdifu je jedno jestli je ext nebo int, Funguje to v obou případech stejně.

Ztišil jsem digitální vstup na patch mixu a v sonaru nabírám z toho kanálu co nešumí. Takže mám třetí vstup. Funguje to pěkně.

Kdyby někdo záhadu s šumem vyřešil, budu rád když sem písne řešení.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 říj 2008 00:01

TAP : no spdif in by sa mal syncovat na out pred nim , ak neni sync porieseny inou cestou .. na to treba vzdy pamatam ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 říj 2008 00:08

este si nam nenapisal ci ta HD zvukna nesumi aj na analogovom vystupe. mozno mas nejaku zvrhlost medzi gitarou a vstupom, alebo tak. ako vlastne si tu gitaru zapojil?

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 24 říj 2008 08:18

Pytkin píše:TAP : no spdif in by sa mal syncovat na out pred nim , ak neni sync porieseny inou cestou .. na to treba vzdy pamatam ..
Dobrá poučka k zapamatování.

kexík: Na analogové repráčky onboardovky de všecko tak jak má. Kytaru jsem zapojil do line in (modrý)

Odpovědět