Vhodna nabijecka pro bezne akumulatory?
Vhodna nabijecka pro bezne akumulatory?
Poradil byste mi prosim nekdo kvalitni, ale nepredtazenou nabijecku na bezne pouzivane akumulatory (AA, AAA, 9V)? Vyuzivam v domacim studiu dost veci, ktere akumulatory pouzivaji - rad bych mel neco, co by umelo hlidat napeti a automaticky nabijeni vypnout, aby se predchazelo prebijeni. Predem diky za tipy!
nabijacky ktore kontroluju napatie su apriori nahovno. zhruba vysvetlim. kazdy akumulator (typ, seria, vyrobna sarza) ma inu nabijaciu a vybijaciu krivku, ergo zavislost napatia a kapacity spolu nie vzdy rovnako suvisia. nasledok potom je, ze akumulatory nenabijas nikdy na plnu kapacitu, co po niekolkych cykloch vedie k strate kapacity. oproti tomu je pri rozumnom nabijacom prude prebijanie daleko menej negativny jav
Voltcraft s kontrolou napětí někde mám na chatě, má to i na 9V, akorát je to asi 10 let staré, takže to možná nebude mít ochranu proti přebití.
V těchhle starých nabíječkách, když jsi to tam nechal dlouho, tak to snad mohlo i bouchnout
Ty nové to mají ošetřené.
Jinak u Conrada s tím Voltcraftem chybu asi neuděláš, my Conrada prodáváme, zavedli jsme ho tu jako první (Supertrade s.r.o.), tak bych ti možná mohl sehnat i lepší cenu.
Já osobně mám, myslím také od Conrada, nějakou docela obyčejnou DeltaPro Charger, na AA i AAA. Ochranu proti přebití to má. A jsem s ní spokojený, maká už 5 let bezvadně.
Co můžu celkem doporučit, jsou nové baterie typu GP Recyko+, což jsou dobíjecí AA/AAA baterie, které se po nabití samovolně nevybíjí, tedy určitě se vybíjí o hodně moc pomaleji, než klasické nabíjecí baterky. Za měsíc klesne jejich hodnota nabití ze 100% tak na 92%. U normálních nabíjecích baterek, se mi to vybíjelo klidně do týdne dvou úplně.
Potom jsou také rychlonabíječky. Dělá to tuším Varta, nabije ti to na 90% za 15 minut. Myslím, že životnost těchto baterií není velká. Já je chtěl, ale zjistil jsem, že jak speciální nabíječky, tak ty baterky, jsou kurevsky předražený, tak jsem to nekoupil.
V těchhle starých nabíječkách, když jsi to tam nechal dlouho, tak to snad mohlo i bouchnout

Jinak u Conrada s tím Voltcraftem chybu asi neuděláš, my Conrada prodáváme, zavedli jsme ho tu jako první (Supertrade s.r.o.), tak bych ti možná mohl sehnat i lepší cenu.
Já osobně mám, myslím také od Conrada, nějakou docela obyčejnou DeltaPro Charger, na AA i AAA. Ochranu proti přebití to má. A jsem s ní spokojený, maká už 5 let bezvadně.
Co můžu celkem doporučit, jsou nové baterie typu GP Recyko+, což jsou dobíjecí AA/AAA baterie, které se po nabití samovolně nevybíjí, tedy určitě se vybíjí o hodně moc pomaleji, než klasické nabíjecí baterky. Za měsíc klesne jejich hodnota nabití ze 100% tak na 92%. U normálních nabíjecích baterek, se mi to vybíjelo klidně do týdne dvou úplně.
Potom jsou také rychlonabíječky. Dělá to tuším Varta, nabije ti to na 90% za 15 minut. Myslím, že životnost těchto baterií není velká. Já je chtěl, ale zjistil jsem, že jak speciální nabíječky, tak ty baterky, jsou kurevsky předražený, tak jsem to nekoupil.
Dekuju moc vsem za vynikajici postrehy - ten Conrad vypada slibne - skoda, ze neumi 9V blok - 9voltove baterky pouzivam docela dost (3 predzesilovace v kytarach). Moc se mi ale libi to nezavisle nabijeni sachet. Cena taky neni premrstena. Pouzival jsem jakousi podivnost za cca 800 kc a odesla do vecnych lovist.
Tady je trochu podobna diskuse: http://forum.digineff.cz/read.php?43,20 ... 26,quote=1
... mimochodem ja mam tohle: http://www.pc-levne.cz/nabijecka-power- ... 21700.html ... a jsem spokojena... Kupovala jsem to kvuli fotaku - mam jeste starej na baterky a potrebovala jsem, aby to nedobijelo nekolik hodin nebo pres noc... tohle je nejaky super vykon, takze je nabito za hodku a pul...

... mimochodem ja mam tohle: http://www.pc-levne.cz/nabijecka-power- ... 21700.html ... a jsem spokojena... Kupovala jsem to kvuli fotaku - mam jeste starej na baterky a potrebovala jsem, aby to nedobijelo nekolik hodin nebo pres noc... tohle je nejaky super vykon, takze je nabito za hodku a pul...