Vícesekční CD a jeho přehrávání

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
SMM

Vícesekční CD a jeho přehrávání

Příspěvek od SMM »

Zdravím.

Můžete mi někdo napsat, jestli lze vícesekční disk přehrávat na CD přehrávačích nebo například na věži ? Mohl bych si to sám vyzkoušet, ale proč se nezeptat. Že jo :) Díky, Petr

PELF
Profesionál

Re: Vícesekční CD a jeho přehrávání

Příspěvek od PELF »

Co znamená "vícesekční"? CD EXTRA (audio+data) nebo CDA pálené v režimu track-at-once? Pokud je řeč o formátu cd audio, pak se obvykle pálí v režimu DAO a musí být uzavřené. Jsou ale i stolní CD playery, které umějí přehrát neuzavřený disk v režimu TAO. To se ale musí zkusit, nejlíp přes CDRW...
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

SMM

Příspěvek od SMM »

Jeden můj vypalovací SW poskytuje volbu vytvoření vícesekčního CD. To znamená (myslím, jako amatér), že lze na něj postupně vypalovat hudba, asi bez uzavírací stopy. Vypálím nějaké písničky, v další sekci později přidám další písničky. Ještě jsem to nikdy nedělal.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

to ti normalni prehravac nesezere. jak pise pelf, musi byt uzavrene ve formatu cd-da (pcm wav 44.1/16). jestli potrebujes menit obsah na disku, je nejlepsi pouzivat prepisovatelne a znovu vypalit vzdy cely obsah (uzavreneho) cd, teda jestli ti rw vubec precte prehravac.

tady mas pak jeste tahak k jednotlivym modum vypalovani disku:
https://en.wikipedia.org/wiki/Optical_d ... ding_modes

SMM

Příspěvek od SMM »

Udělám to tak, jak píšeš. Použiju CD-RW a znovu vypálím nový aktuální obsah CD. Dík za radu.

Odpovědět