Virus Ti jak ovladat vystupy? Latence USB vs OUTs

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Virus Ti jak ovladat vystupy? Latence USB vs OUTs

Příspěvek od Poklop » 22 dub 2008 23:05

Zdarec, koupil jsem Vira Ti. Moje predstava byla, ze vyuziju 2USB vstupy a i HW externí OUTs 1-3.
Ale jak to ovládat pres MIDI ?
Kdyz pouziju normalni Virus Ti VST "udelatko" tak externi outs maj latenci jinou nez USB nastroje.
Premejsim, jak to propojit v CUBASE tak aby to fungovalo.
Rad bych asi pouzil tzv. External instruments, vstupy na to mám. Ty uz latenci kompenzujou.
Nevim prave k cemu je Virus MIDI a Virus Synth v MIDI nabídce portů v Cubase.
Jinými slovy, jak vyuzit vsech 5 vystupu Viruse aby to fungovalo pokud mozno co nejmene "vachrlatě" ? Tzn. neresit problem ruznych latenci.
Mam totiz dojem, ze Vir se po spusteni control SW v DAW prepne do nejakeho USB modu a moc se mu nechce prijimat MIDI odjinud ... nebo to jde? Obas se mi tonejakym zahadnym zpusobem povedlo.
Zapnul jsem na nej MIDI a najednou to napsalo cosi o Local ON a MIDI to prijimalo ... V jednu chvili mi to opravdu i fungovalo atak jak rikam, ale po restartuse to nejak zprehazelo. No on ten muj Midisport 2x2 MIDI port, kterej je na USB taky muze ledacos zpusobovat.

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 23 dub 2008 20:53

Ok, tak dalsi poznatek k problemu. Kdyz se spusti VIRUS CONTROL tak prestane fungovat port Virus synth, kterej posila MIDI noty do Ti.
Nemuzu si tim padem nastavit dalsi vystupy z virusa pomoci External instruments.
helpne nekdo??

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 23 dub 2008 21:21

ja to pouzivam tak ze si nomralne do VSTi racku nahram Virus TI VSTi ... potom si spravim midi kanal a na nom necham nody posielat do Virtus TI VSTi-cka ... ked chcem viac midi stop tak priadm dalsiu midi stopu, zase ju dam posielat do Virus TI VSTi a nastavim jej kanal 2, 3, atd...

to co posielas z midi stopy do Virus TI MIDI ti ide z virusa von cez jeho MIDI out - takze to mozes vyuzit na to ked k nemu pripojis dalsi externy HW a vyuzivas ho ako midi interface (ja mam takto pripojeny dsi evolver)

co sa tyka ASIO tak vobec neslapem cez virus, mam normalne v cubase ako asio device nastavenu zvukovku (maya 44 usb) ... virusacky VSTi interface ma potom tu istu latenciu ako vsetky ine VSTi-cka, danu latenciou zvukovky ...

ten port "Virus TI Synth" som este vobec neskusal co robi.. ale takto ako to pouzivam mi to uplne vyhovuje ...


ja mam ale tiez jeden problem ktory nechapem - ... mam nejaku melodiu.. hra ok, pekne synchronne (cez virus VSTi interface).. ale ked si ju dam vyexportovat (dam solo len ten kanal, dam export/realtime/import to pool, create audio track) tak po naimportovani je to WAV mierne posunute, takze v nom musim vzdy cutnut prvych cca 40-50 ms (presne som to nemeral ale rozhodne je to viac ako latencia zvukovky)...

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 23 dub 2008 21:47

Hm, no me je jasny, jak mysleli pouzivani toho Virus control VSTi.

ALE ??
Co kdyz chci krome USB1 a 2 pouzivat jeste ty dalsi 3 HW vystupy a mit je naroutovane do cubase? problem je v latenci.
External instruments featura v cubase to řeší dobře, ale jak poslat MIDI do Virusa? (jinak nez pomoci toho Virus VSTi ?

P.S.
Virus synth port je port, kterej tohle presne resi, ale !!! ten se vypne jakmile spustis Virus control VSTi :-)
Jakmile je spusten Virus control, tak Virus neprijima MIDI data odjinud .. alespon mne.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 23 dub 2008 22:10

poklop: no to je jasny - kdyz mas spusteny vc (virus control) tak ti jde midi pouze po usb. kdyz vypnes vc, muzes pouzivat naopak standardni midi

kdyz chces pouzivat zaroven usb audio outs a analog audio outs musis vyuzivat vc a naroutovat si ke kazdymu kanalu vystup jakej chces, treba analogovej. neporadim ti ale jak s latenci a s external instruments..

ale poradim ti, kouknout se nebo zeptat zde: http://www.virusti.com/forum/
http://virusti.com/forum/index.php?act= ... 301e6d3191

jinak ja uz jsem to nekde psal.. radsi si stopu vyrenderuju, kdyz mi nestacej tri outy pres usb, nez abych se rozciloval s analogovejma outama a latencema... ale to je ciste moje rozhodnuti necpu ho nikomu :-)

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 23 dub 2008 22:27

biscuit: Jasne rendering bych prezil, ale ja bych rad pouzival ty vystupy uz pri skladani, vesim na to efekty, ktery potrebuju slyset uz pri skladani a ne az u mixu .. :-(

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 24 dub 2008 01:28

Hmm tak mozna koupit 2hy virus :)
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 24 dub 2008 07:32

jasne a potom sa moze rovno ist odfotit do "Mene je vice" :-)))

inak vratim sa k mojmu problemu (poklop dufam ze nevadi - nechcem na to zakladat dalsi thread lebo mam pocit ze to nejak suvisi s tym tvojim)

takze popisem to este raz


mam midi stopu, v nej nejaku melodiu, povedzme pre jednoduchost ton ktory ide vzdy na celu dobu s uderom kopaku .. midi je naroutovane do Virus TI VSTi ... kopak je wav-ko v audio stope .. ako ASIO device mam obycajnu zvukovku...

ked dam play, hra to pekne synchronne...

ked dam export (samozrejme realtime mod, nastavim aby sa mi vyexportovane rovno nahralo do poolu a importlo do stopy, a samozrejme dam SOLO len tu jednu midi stopu co mi smeruje do virusu), tak nasledne vytvorena wav stopa je o nieco posunuta ... cize ked potom mutnem midi a necham hrat kopak s novo vytvorenou audio stopou tak je to mimo - musim zo zaciatku novej audio stopy nieco malo cutnut a posunut ju dolava...

cim to moze byt ???

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 24 dub 2008 12:01

Ja jsem to zatim vyresil tak, ze jsem si HW outy naroutoval do audio INPUTS v karte a jelikoz nastesti hraji driv (latencne), tak jsem pouzil VoxengoLatencyDelay. Je to free VST fx a funguje dobre.

Dendy, zkus zasolovat jeste treba ten kopak (oboji dohromady) a poreferuj.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 24 dub 2008 12:32

no tak som zistil ze to vlastne nema nic s virusom.. ked dam realtime vyrenderovat akukolvek stopu tak vzdy vysledne vyrenderovane wavko ma na zaciatku ten offset... fuck... predtym som realtime rendering nepozival.. zeby to bol bug cubase4 ??

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 24 dub 2008 12:34

o tom uz niekto pisal myslim v sekccii otazky na cubase....

Odpovědět