Virus TI problemy

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Virus TI problemy

Příspěvek od Poklop » 05 kvě 2008 00:12

Zdarec, Virus je super vecicka, ale diky vetsi slozitosti ohledne integrace jsem narazil na par problemu, ktere jsem uz vyresil.
Nyni mam jeden, kterej mi prijde divnej.
Virus mi nevysila MIDI CC do stopy. Ve Virus Control editoru jde nastavit cokoliv, aby to pak vysilalo do automatizace, ale to se mi moc nelibi, protoze v Cubase je tahle stopa jinde nez ta, na ktery jsou noty.
Nevite nekdo jak zprovoznit, aby mi jakejkoliv potak vysilal MIDI CC pres to USB? respective, abych nemusel definovat kterej potak a neslo to jen pomoci Virus control.
Jinymi slovy aby jakejkoliv potak vysilal a kdyz zapnu record, aby se nahral.

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 05 kvě 2008 03:53

Nikdo nic? :-) ze by vsichni spali? :-)

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 05 kvě 2008 15:21

ok, tak mi reknete, kdo mate Ti, jak zapisujete kontrolery :-)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12761
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 05 kvě 2008 20:03

skusal si nastavit ako midi input stopy Virus TI Synth ?? a plus myslim ze nesmies mat loadnuty TI interface.. kazdopadne zajtra to skusim a poreferujem..

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 05 kvě 2008 20:11

ok, zkus prosim.
TI interface musis mit loadnuty, jinak by nefungovaly USB audio vystupy.

Mno synth ma mimo jiné kouzlo v kroucení s čudlíkama a tohle mi prijde nejaky divný :-) Dost omezující.

input mam ALL MIDI INPUT, to by se TI synth snad projevil ... jeste pro jistotu kusim, nicmene by to bylo divný, to by zas nešlo na nej hrát (master keyboard), kdyby byl natvrdo jen Vsynth.
mam tam to all midi a tim padem to bere input z cehokoliv.
TI proste nevysila vubec MIDI data.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12761
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 05 kvě 2008 20:23

no nie som si uplne isty ale mam prave pocit ze ked je TI interface aktivovany, tak prave VIRUS TI SYNTH midi input/output su deaktivovane ... ale len tipujem, vsetko len moje dohady :).. zajtra poskusam :)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 05 kvě 2008 21:24

jak kontrolery? nahravas normalni vst automatizaci ne? proc midi?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12761
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 05 kvě 2008 21:29

chce mat v 1 tracku automatizaciu aj midi noty - ak som to teda dobre pochopil

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 05 kvě 2008 22:24

dendy: presne tak.

Virus control je koncipovanej tak, ze vysila automatizaci (u Cubase) do tracku, kterej odpovida audio USB vystupu, coz je jinej track, nez ten, kde jsou noty.
Nicmene Virus je HW masina a umi vysilat midi CC, takze by se mely zapsat do MIDI stopy a tim padem je clovek vidi spolecne s notama v jednom tracku.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 05 kvě 2008 23:16

no ale to podle me jde jen bez vc v klasickym multirezimu

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 05 kvě 2008 23:40

biscuit: Doufám, že nemáš pravdu :-)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12761
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 06 kvě 2008 08:58

no vyskusal som to prave a je to tak ako som ocakaval.. ked mas loadnuty TI interface, tak virus ma disablovane porty Virus TI SYNTH .. takze nevysiela ani neprijima na nich MIDI .. ked vypnes TI interface, tak prijima/vysiela ...

takze mozes pouzovat len BUD TI interface ALEBO TI SYNTH in/out port ...

samozrejme TI MIDI IN/OUT funguje vzdy, ale to je vlastne len ked chces cez vajrusacky midi in/out pripojit dalsi extgerny hw synth ...

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 06 kvě 2008 16:36

ale kdyby si jel po usb TI interface,a pres midi na krabici automatizaci tak by to melo bezet ne?

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 06 kvě 2008 17:04

midi na krabici nevysila :-(, kdyz je TI v USB mode.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 06 kvě 2008 18:38

hele poklope, ale ja si vybavuju, ze jsem nahraval kdysi nejaky arpegia a samozrejme v usb modu. takze kdyz sel mid s notama z arpegia, tak musej jit i jiny midi veci, ne?

edit: ale ted koukam do configu vira a tam je arp note send - on/off, tak to mozna umi poslat jen ty noty.. fakt nevim

jestli umis aspon trosku anglicky, tak zkus www.virusti.com

Odpovědět