Vymena lampy ve Studio Projects VTB 1

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
ekral
Příspěvky: 253
Registrován: 31 srp 2005 18:56

Vymena lampy ve Studio Projects VTB 1

Příspěvek od ekral » 27 srp 2010 22:38

Zdarvim,

myslite, ze by sla jednoduse vymenit lampa ve Studio Projects VTB 1? Nejak se mi zda, ze ta puvodni lampa uz nezkresluje tak jako predtim. Mne se jinak ten predzesilovac docela libi, vubec nesumi a ten zvuk je takovy cisty.

Obrázek

Dim moc za rady.

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Vymena lampy ve Studio Projects VTB 1

Příspěvek od Wohma » 27 srp 2010 23:57

Nemel by to byt problem - lampu proste vysunes (nekdy je potreba lehce zaviklat, ale opatrne) a nasadis tam novou. Pokud je to fotka toho tvyho kusu nebo to je standardne, tak tam vidim lampu JJ ECC803S, ta by u nas mela jit sehnat celkem bez problemu.

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Vymena lampy ve Studio Projects VTB 1

Příspěvek od rastis » 28 srp 2010 10:59

hentaka mala lampa v takom zapojeni musi vydrzat dlhe roky, neviem, ci ma zmysel s nou velmi laborovat... kludne tam strc hocijaku inu ECC83 (12AX7 USA znacenie) a nejaka zmena asi nastane, ale aka kvalitativne, to tazko odhadnut... povedal by som, ze ziadna vyznamna...

Uživatelský avatar
ekral
Příspěvky: 253
Registrován: 31 srp 2005 18:56

Re: Vymena lampy ve Studio Projects VTB 1

Příspěvek od ekral » 11 zář 2010 14:47

Pokud je to fotka toho tvyho kusu nebo to je standardne, tak tam vidim lampu JJ ECC803S
Dik, no ten svůj jsem ještě neotevřel, teprv to zkusím a omkrnu to, chtěl bych ale zkusit nějakou lampu co by více zkreslovala.
hentaka mala lampa v takom zapojeni musi vydrzat dlhe roky
No už je tam 4 roky, možná je problém někde jinde, ale zdá se mi, že přestala zkreslovat.
a nejaka zmena asi nastane, ale aka kvalitativne, to tazko odhadnut... povedal by som, ze ziadna vyznamna...
Já vím, to bych musel asi dát peníze do něčeho jiného a to teď vůbec nechci. Stačí když by to znělo stejně, jako když to bylo nové.

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Re: Vymena lampy ve Studio Projects VTB 1

Příspěvek od jardatop » 17 zář 2010 13:10

Taky mam VTB-1, mel jsem ji i otevrenou, kvuli jine zavade, ale lampa se mi nepovedla normalne vysunout z patice. Asi jsem malo zabral, ale bal jsem se.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Vymena lampy ve Studio Projects VTB 1

Příspěvek od delay » 17 zář 2010 13:41

S elektronkou stačí chvíli cloumat do stran. Co se týče zvuku, tak nuance fakticky nebudou nijak výrazné... Musel by jsi zkusit typově jinačí elektronku, jednou jsem myslim dal do mikrofonu 12AU7 namísto 12AX7 a výsledkem byl temnější a špinavější zvuk. Každopádně si zjisti, jeslti to nemůže ublížit samotnému přístroji...

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Vymena lampy ve Studio Projects VTB 1

Příspěvek od Wohma » 17 zář 2010 13:42

Jak je to 12A[neco]7, tak by to tam melo bez problemu jit. V podstate vsechny maji ale nizsi gain, nektery dost vyrazne (20-30%).

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Vymena lampy ve Studio Projects VTB 1

Příspěvek od rastis » 17 zář 2010 13:51

12AU7, cize ECC82 ma hlavne uplne ine zosilnenie, ako ECC83 (12AX7). ak je tam ta lampa zapojena v zosilovacej funkcii, tak to asi cele nebude vobec vediet mikrofonny signal riadne zosilnit. ak je tam zapojena v nejakej inej funkcii, tak ju pravdepodobne mozno ani nebude robit...

Uživatelský avatar
ekral
Příspěvky: 253
Registrován: 31 srp 2005 18:56

Re: Vymena lampy ve Studio Projects VTB 1

Příspěvek od ekral » 14 říj 2010 22:48

Tak uz to funguje na tom kropitku, konev setri vodou :D ... delam si srandu, dal jsem tam Sovtek 12AX7WB a zase to funguje jak ma, tak dik moc za pomoc :)

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Vymena lampy ve Studio Projects VTB 1

Příspěvek od rastis » 16 říj 2010 11:45

a povedal by si, ze to ma teraz iny zvuk, ako to malo povodne ked este stara lampa bola OK ?

Uživatelský avatar
ekral
Příspěvky: 253
Registrován: 31 srp 2005 18:56

Re: Vymena lampy ve Studio Projects VTB 1

Příspěvek od ekral » 30 říj 2010 16:52

Jako ten rozdil proti te lampe predtim tam neni moc velky, ale hlavne ze to uz zase funguje funguje. Mozna ma jenom o neco mensi efekt na vysky.

Odpovědět