Výměna tlačítek

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
LSRA23

Výměna tlačítek

Příspěvek od LSRA23 »

čau, nemáte někdo zkušenost s tlačítkama na obrázku, mám je v yamaze a některý(možná všechny) bych chtěl vyměnit. zatím jsem je nikde neviděl, v gesu mají podobný, ale moc se nevyznám v hodnotách a nevím, jsou-li nahraditelné.

http://www.ges.cz/cz/b-6811-GES06503715.html
IMG_6033.JPG
http://www.ges.cz/cz/b-6818-GES06500320.html
IMG_6038.JPG
kdyby i jen naváděcí info, tak dík

Sanchez

Re: Výměna tlačítek

Příspěvek od Sanchez »

Ja už som podobné menil asi v troch zariadeniach.

Zatiaľ som narazil len na použitie ako jednoduchý jednokontaktový spínač. Neviem ako je to v tej Yamahe.
V prvom rade treba zistiť ako sú použité. Tie 4 kontakty trocha môžu zmýliť - v tom tlačítku je jeden spínací kontakt a vonkajšie vývody sú zdvojené - preto sú 4ks:-)

Ak je to tak ako píšem a v tej Yamahe sú použité len ako jednoduché spínacie tlačítka, dajú sa nahradiť akýmikoľvek náhradami, ktoré tam budú sedieť rozmerovo. Hlavne výškovo, aby Ti dobre sadli tie ovládacie tlačidlá k samotným spínačom.

Len si daj pozor na letovanie. Asi sa Ti podarí poodpaľovať pri vyberaní tlačítiek medennú fóliu z plošáku, tak si to radšej pred tým nafoť, aby si vedel ako to zapojiť späť:-)

charonme

Příspěvek od charonme »

presne toto iste potrebujem aj ja

najhorsia robota bude odletovat odtial tie stare

48cube

Příspěvek od 48cube »

Koupil jsem RS7K replacement kit na ebayi, ale k vymene jsem se zatim nedokopal (vachrlaty mam zatim jen asi 4 tlacitka). Zkus prohledat ebay. http://www.ebay.com/itm/PAD-SWITCH-REPA ... 33875b0847

LSRA23

Příspěvek od LSRA23 »

tak na ty jsem ještě nenarazil, vypadají zatím nejblíže, jen mě matou ty nožičky 2/4 u mě, přičemž mám to v rm1x což jsem kdysi slyšel, že by mělo s rs7k být téměř identické, ale bez sampleru?!?

tady tam cpe taky nějakou alternativu, pájení mi nevadí, ale začalo by, kdybych to následně musel zase vypájet :) no nakonec jsem našel správnou sadu http://www.ebay.com/itm/COMPLETE-YAMAHA ... 338815becf, teď ji ještě najít co nejblíž a nejlevněji. Původní úmysl byl vyčistit před prodejem, ten teda na nějaký pátek padá. Snad si ji i nechám, následnou přidanou hodnotu nikdo neohodnotí :)

Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

Ak Ťa mätie to 2/4 nožičky, tak si to skontroluj ohmetrom. Podľa mňa sú tam aj tak zaletované na živé kontakty na plošáku len po dve nožičky, tak ako som už písal.
A ak to naozaj tak je ( po kontrole ohmetrom a okom - či sú k tlačítku privedené len dve vodivé cestičky na plošáku ), môžeš to nahradiť akýmikoľvek tlačítkami, ktoré tam budú rozmerovo ( výškovo!!! ) sedieť.

charonme

Příspěvek od charonme »

niekde sa udavaju aj parametre rosah sil stlacania a kolko stlaceni to vydrzi

nozicky casto byvaju navzajom spojene dve a dve

Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

Netreba z toho robiť vesmírnu loď:-)

Rozsah síl stláčania a počet stlačení je v prípade takéhoto prístroja celkom bezpredmetné riešiť.

Vyletovať staré, zaletovať nové a ide sa ďalej:-)

A na 95% som si istý, že tie originál tlačítka sú s jedným spínačom a majú spojené dve a dve nožičky.

48cube

Příspěvek od 48cube »

Dve nozicky me taky prisly podezrely. Svuj set jsem objednaval uz pred par lety, nejspis od jinyho prodejce a prisly buttony se 4 nozickama. Ten RM1X set vypada spolehlive.

Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

Ja sa v tom už asi strácam:-)

Na čo treba vymieňať VŠETKY tlačítka??? A načo treba kupovať nejaký "SET" z ebay, keď tie tlačítka kúpim kedykoľvek a kdekoľvek.
Síce som neskúmal cenu, ale príde mi to ako nejaký placebo efekt.

Asi nakúpim z TME tlačítka, zabalím ich do pekného sáčku a ponúknem ich tu ako sadu na výmenu pre YAMAHA, KORG, ZOOM... a ešte zarobím:-)

Ďakujem za inšpiráciu:-)

Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

Našiel som:

http://www.tme.eu/sk/details/1301.9303/ ... /schurter/#

28 ks x 0,15 euro = 4,2 Euro...

Bez komentára:-)

LSRA23

Příspěvek od LSRA23 »

těch jsem koupil 30 a 20 s tou delší nožičkou (dle tý sady na ebayi mají jen dvě nožičky, uvidím půjde-li vhodně nastavit (jsem si říkal, že bych mohl křížem možná), taky vycházeli kolem 2-5kč, nakonec gse, na škole jsem pájel rád, ale doma nic neměl, tak tlačítka bylo to nejmenší, zbylý potřebnosti byly za litr :)
originály jdou taky, ale vyšší cena, takže zatím spíš alternativa, to mi ale na yamaze nešli převážně jen šipky nahoru dolu.

proč všechny paternový/pár editačních - lezl jsem do toho s úmyslem "jen" pročistit kontakty před prodejem. Párkrát jsem si čistil emx/esx a ikdyž montáž/demontáž nebyla na půl hodiny, tak to bylo opravdu jen o čištění. No a tady když jsem narazil na tyhle tlačítka, tak za prvý si nepamatuju, který byly nutný, který by se jen hodily a který jsou úplně v pohodě, tak se mi to nechtělo zase montovat zpět jen pro zjištění a za druhé třeba zrovna ty patternový si myslím, že by bylo lepší, kdyby reagovali úplně stejně a třeba v tom intuitivní rozdíl může být?!?

yamahu už teda teď asi nezhodnotím, jak jsem zamýšlel, ale zase se mi pootevřela dvířka k diy co tady projíždim, tak budu mít základ pro zamýšlení :)

Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

Píšeš tak, že Ti nerozumiem ani prd...:-)

Tak vymenil si tie tlačítka, alebo nie?

LSRA23

Příspěvek od LSRA23 »

zatim jen objednal :)

Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

Aha. Objednaj si aj odsávačku cínu a nauč sa s ňou robiť. Budeš to potrebovať:-)

Odpovědět