Waldorf Blofeld v Abletonu Live 6

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
insolent
Příspěvky: 7
Registrován: 17 čer 2008 21:12

Waldorf Blofeld v Abletonu Live 6

Příspěvek od insolent » 17 čer 2008 21:28

[color=#] [/color]
Zdravím,
potřeboval bych poradit ohledně nastavení Waldorfu Blofeld v Abletonu Live 6.Chtěl bych se zeptat přímo na nastavení vysílání midi v jednotlivých midi stopách.V preferencích mám vše nastavené co se týče nastavení externího zařízení,ale v nastavení ve stopách už pak nevím jestli to mám přesně nastavený.Kontrolka svítí,takže midi se vysílá,ale nehraje.Pokud někdo víte jak to přesně v Abletonu nastavit,napište. díky

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 17 čer 2008 22:02

no zrejme bude nieco s nastavenim audio IN...mas audio stopu dobre nastavenu ? (hlasitost, monitoring, atd..) Ableton nepoznam takze neviem viac poradit...

thovt
Příspěvky: 126
Registrován: 01 srp 2007 15:27

Příspěvek od thovt » 17 čer 2008 23:39

Ja zase znam Ableton, ale neznam WB. Kdyz mi popises odkud, kam a co chces aby ti behalo, tak bysme na to mohli prijit.

insolent
Příspěvky: 7
Registrován: 17 čer 2008 21:12

Příspěvek od insolent » 18 čer 2008 19:58

thovt píše:Ja zase znam Ableton, ale neznam WB. Kdyz mi popises odkud, kam a co chces aby ti behalo, tak bysme na to mohli prijit.
Potřeboval bych nahrát midi data ,který vysílá Waldorf přes midi stopu do audio stopy.

thovt
Příspěvky: 126
Registrován: 01 srp 2007 15:27

Příspěvek od thovt » 18 čer 2008 20:11

Abys dostal midi z Waldorfa do stopy, tak nastavis v policku "midi from" zvukovku. Potom mi ale neni jasny co by melo bejt smyslem "midi stopu do audio stopy". Jestli chces aby W hral podle predem nahranejch midi a vyslednej zvuk si mel ve stope, tak nastav v "midi to" zvukovku a na audio stope v "audio in" vstupy do kterejch je zapojenej W.

insolent
Příspěvky: 7
Registrován: 17 čer 2008 21:12

Příspěvek od insolent » 18 čer 2008 20:18

thovt píše:Abys dostal midi z Waldorfa do stopy, tak nastavis v policku "midi from" zvukovku. Potom mi ale neni jasny co by melo bejt smyslem "midi stopu do audio stopy". Jestli chces aby W hral podle predem nahranejch midi a vyslednej zvuk si mel ve stope, tak nastav v "midi to" zvukovku a na audio stope v "audio in" vstupy do kterejch je zapojenej W.
Na midi from přece nemůžeš nastavit zvukovku ,ale externí zařízení stejně tak na midi to.Tam mam chybu někde v nastavení zřejmě na vstupu zvukovky,jelikož my v abletonu nejde signál do audio stopy,když přehrávam midi.Ale když jsem to zkoušel na zvukovce zapojit do MIC,tak to nešlo ani poslouchat.Správně bych to měl mít v Line na zvukovce a to mam ,ale signál my tam nejde.

thovt
Příspěvky: 126
Registrován: 01 srp 2007 15:27

Příspěvek od thovt » 18 čer 2008 20:26

V midi from MUSIS mit zvukovku. Rikas tim abletonu, ze ma brat midi z midi portu na zvukovce (kam mas zapojenej midi kabel z W, jestli to teda spravne chapu). A pak dalsi vec je, ze kdyz poustis audio signal z W, tak na ty stope musis mit oznaceny monitor in.

insolent
Příspěvky: 7
Registrován: 17 čer 2008 21:12

Příspěvek od insolent » 18 čer 2008 20:55

thovt píše:V midi from MUSIS mit zvukovku. Rikas tim abletonu, ze ma brat midi z midi portu na zvukovce (kam mas zapojenej midi kabel z W, jestli to teda spravne chapu). A pak dalsi vec je, ze kdyz poustis audio signal z W, tak na ty stope musis mit oznaceny monitor in.
V Abletonu ,ale nejde nastavit zvukovka na midi stopě.Tim,že mam zapojený ve "from" ext.zařízení a na "to" taky,tak tím beru midi data z Waldorfu.Tam je potřeba,aby šel signál ze zvukovky do té audio stopy.

thovt
Příspěvky: 126
Registrován: 01 srp 2007 15:27

Příspěvek od thovt » 18 čer 2008 21:03

Asi si nerozumime. Jestli ti ale nejde nastavit na midi stope zvukovka,tak to je dost divny, ja ji tam mam. Ext. in. se nastavuje na audiu ne na midi, a pod tim je este nastaveni ze kteryho vstupu na zvukovce(kdyz jich mas vic). Mozna by pomohlo, kdyby si jeste jednou napsal presne jak to mas zapojeny a co by melo byt vysledkem.

insolent
Příspěvky: 7
Registrován: 17 čer 2008 21:12

Příspěvek od insolent » 18 čer 2008 21:17

thovt píše:Asi si nerozumime. Jestli ti ale nejde nastavit na midi stope zvukovka,tak to je dost divny, ja ji tam mam. Ext. in. se nastavuje na audiu ne na midi, a pod tim je este nastaveni ze kteryho vstupu na zvukovce(kdyz jich mas vic). Mozna by pomohlo, kdyby si jeste jednou napsal presne jak to mas zapojeny a co by melo byt vysledkem.
Nastavené to mam takhle Midi stopa :From-zvukové zařízené usb,To-zvukové zařízené usb.Audio stopa :From-Ext.In,1/2,To-Master

thovt
Příspěvky: 126
Registrován: 01 srp 2007 15:27

Příspěvek od thovt » 18 čer 2008 21:32

Tak ze by si nemel aktivovany "session recording" ? Je to nejspodnejsi cudl na midi stope. Porad si mi ale nerekl co si slibujes od posilani midi zase zpet?

insolent
Příspěvky: 7
Registrován: 17 čer 2008 21:12

Příspěvek od insolent » 18 čer 2008 21:34

thovt píše:Tak ze by si nemel aktivovany "session recording" ? Je to nejspodnejsi cudl na midi stope. Porad si mi ale nerekl co si slibujes od posilani midi zase zpet?
Všechny recording mam samozřejmě zapnuté.Jak už jsem psal,potřebuju nahrát midi do audio stopy.

thovt
Příspěvky: 126
Registrován: 01 srp 2007 15:27

Příspěvek od thovt » 18 čer 2008 21:40

No midi do audio stopy nedostanes nikdy!!! Muzes nahrat midi do midi stopy, pak ho poslat do zarizeni(nebo VSTi), ktery podle toho bude hrat audio a to budes nahravat do vlastni stopy.(u VSTi to nemusis nahravat, to se realizuje kdyz to vyrenderujes)

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Příspěvek od tomy45 » 22 říj 2008 08:27

Zdravim.


Blofeld ide uplne v pohode v AL 6 aj AL7. Zvolis MIDI track, vyberies USB Audio from, USB Audio to, urobis novy audio kanal, na nom len stlacis IN hned vedla AUTO a OFF a ide ti to :-) Blofeld je super zvukovo, jedine co mi chyba je Editor a la VST.

Odpovědět