waldorf Q phoenix

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
jimyjones

waldorf Q phoenix

Příspěvek od jimyjones »

nejak se mi zadarilo a prebejvaj mi nejaky penizky, ale jelikoz se znam a vim, ze kdyz za ne hned neco nekoupim, tak se rozkutalej... :) od minulyho roku cekam na avizovanej stromberg, ale bojim se, ze je to stale "hudba budoucnosti" - do meho setupu bych vsak chtel presto waldorfovskej zvuk - ma otazka tedy zni, mylsite, ze ma cenu koupit waldorf Q phoenix edition? prece jen je to jiz 8 let stary nastroj, ktery neprosel napr. jako nord lead 2 zadnym vylepsenim... do blofelda se mi nechce jit, protoze sice by udajne mel umet to, co Q, ale kdyz jsem zkousel microQ, tak ta editace pres 4 knoby me celkem odradila - navic nema digital, coz je u me zasadni - nahravam totiz pouze digitalne, proto nezvazuji Q+ na druhou stranu Q ma digital pouze 16/44.1... klasicka otazka - neni to malo?:) diky za radu - budu rad za kazdy koment

micanek

Příspěvek od micanek »

chtel bych mit starosti tveho druhu, ze mi bude prebejvat 50 nebo kolik to Q stoji :) jinak asi bych neporovnaval Q a blofeld a dokonce ani microQ... Q nema usb, ma jen 16 hlasu v zakladu, neulozis si 1000 zvuku a hlavne display je opravdu nekde jinde - microQ jsem porovnaval vedle Q a pri hrani totoznych presetu jsem mel pocit/mozna subjektivni/ze microQ znelo subtilneji, ale mozna to bude tim, ze Q jelo prave z onoho digitalu - jestli je 16/44.1 dostacujici je problem, ktery resim stale a asi nejsem sam :) jinak ta phoenix edition mi prijde opravdu nadherna - daleko hezci nez ten stromberg...

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

jimyjones: hm zvlastne rozmyslanie mas chlape, najprv nam posli nejake ukazky aku hudbu robis, ked ti vadi, ze Q ma 8 rokov a nahravas iba digitalne... inak waldorf ma podla mna klasicky syntakovsky zvuk, teda ked nerobis psytrance alebo nieco podobne co stoji a pada hlavne na kvalite oscilatorov a modulacnej matrice, tam uz moje vedomosti o kvalite zvuku koncia...

jimyjones

Příspěvek od jimyjones »

demsky: nejde mi o to jestli ma waldorf zvuk ktery bych chtel - ja ho totiz chci :) jen nevim jestli kupovat nastroj, ktery se "zrejme" v dohledne dobe bude reinkarnovat a snad i vylepsi ve strombergu... mimochodem delam oldschool ebm/s tim nahravanim digitalne jsem to myslel tak, ze z v-synthu streamuju rovnou do compu a viru ti taky, nechci totiz kupovat zvukovku kvuli novemu nastroju, kdyz ji vubec nepouzivam :) navic kabely apod - staci mi 2 usb - Q ma vsak digital, ktery bych mohl pripojit do vira a nahravat prez nej, proto nechci blofelda

micanek

Příspěvek od micanek »

kde mas jistotu ze stromberg bude mit totalni integraci nebo digital? ja bych zrejme jen kvuli tomu necekal na nastroj jestlize ma zvuk, ktery chces i Q - navic do vira jde nahravat i analogove - ma 24 ADC, takze zvuknu nepotrebujes tak jako tak

bassline

Příspěvek od bassline »

na stromberg si zrejme budes este musiet pekne dlho pockat...podla aktualnej situacie fy Waldorf to vyzera ze to budu vyrabat este nejaky ten rocik, dva :)
Naposledy upravil(a) bassline dne 26 kvě 2008 09:41, celkem upraveno 1 x.

dendy

Příspěvek od dendy »

ja by som stromberg tipoval tak na koniec mayskeho kalendara, takze si ho uz aj tak nikto moc neuzije... :-D

jimyjones

Příspěvek od jimyjones »

toho se taky bojim, navnadit zakazniky hezkym obrazkem a pak leta nic.. :) mimochodem jeste je ve hre ta nova arturie - myslim origin - fakt se ale nechci uz vracet k nahravani pres hromadu kabelu - virus a v-synth me asi rozmazmily, ale tyhle vychytavky na nich ocenuji silene... davno bych treba koupil modular g2x, ale zareknul jsem se, ze kdyz to nebude mit audio usb nebo minimalne digitalni vystup, tak do niceho nejdu :)

dendy

Re: waldorf Q phoenix

Příspěvek od dendy »

to ze je nastroj stary 8 rokov neznamena ze zastaral... napr. pri norde mne osobne znie zaujimavejsie stary NR2 nez novy NR2x .. Q phoenix je dobra investicia, najma ked nemas waldorf zvuk a chces ho mat a na blofelde ti chybaju knoby a digi out ..

na druhej strane u blofelda je tu stale sanca ze az sa raz walforf prebere a zacne zase normalne fungovat tak ze na to spravia VSTi interface a audio pojde cez usb - teda pred par mesiacmi mi typek z walforfu mailom potvrdil ze to urcite maju v plane len zatial nevie presne kedy ... ...druha vec je ze u waldorfu sa uz v sucasnosti vobec neda spoliehat na to co povedia.. takze Q phoenix je v podstate kupa na istotu - vies presne co kupujes, praxou overena istota, waldorf zvuk jak prasa, easy editacia :)

zase na druhej strane blofeld ma aj wavetables z XT-cka a okrem stanartneho filtra este filter z PPG takze to tiez moze byt zaujimave ..

jimyjones

Příspěvek od jimyjones »

to by bylo uplne idealni - mimochodem jsem v to doufal, kdyz ho avizovali... ta editace by se potom vyresila v compu, takze knoby bych klidne ozelel - nord ma super zvuk, ale uzivatelsky jde proste mimo mne - nema ani display a i kdyz by melo jit predevsim o zvuk, tak tohle jsou momenty, ktery mne od nej odrazuji - jsem asi silene vybiravej :)

jimyjones

Příspěvek od jimyjones »

tak uz mam Q doma :) nakonec jsem vzal Q classic, protoze byl uplne za pakatel... navic jsem koupil jeste 2 uzasny kousky od elektronu - takze stejne budu zvukovku potrebovat :) stejne me , ale sere ze ani jeden nema digitalni vystup

c9000

Příspěvek od c9000 »

jimyjones: by mě docela zajímalo co na tom equipu uděláš za muziku ,dej námm nějakou ochutnávku 8)

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Anebo jestli treba dela SD ? :))
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

jimyjones

Příspěvek od jimyjones »

delam ebm - ale takovej oldskool :) jako treba dive nebo clock dva

micanek

Příspěvek od micanek »

musim se priznat, ze elektron lehce zavidim - nikdy jsem ani jeden nemel v ruce, ale co jsem slysel, tak me fakt dostalo... mimochodem clock dva pamatuju v 93 v bunkru a je to zazitek na celej zivot!!! posli ukazky tvorby,tedy jestli nejaky uz mas

Odpovědět